• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Cisco 8485DVB Harddisk Cisco 8485 zojuist vervangen met succes

mroset

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 nov 2011
Berichten
15
Beschikbare opnametijd beperkt tot 320 Gb (ook indien de HDD groter is)

Hallo Slagtand,

Bedankt voor je bijdrage.
Houd je ons even op de hoogte van de werkelijke opnametijd ?
De verwachting is namelijk dat (ondanks de 1,5 Tb capaciteit) de werkelijke ruimte voor opnametijd beperkt zal zijn en blijven tot de eerder genoemde 320 Gb. Dit kun je ook zien als je de HDD in een externe behuizing plaatst en aansluit op een laptop of PC. Te zien is dan dat door de Cisco firmware een partitie is gemaakt van 320 Gb, en de rest onbenut is gebleven.
 

Opa Roel

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 sep 2008
Berichten
162
topic doorgelezen met belangstelling, veel inventiviteit hebben sommige leden. :thumb up:

mijn probleem is dat er af en toe niet opgenomen wordt terwijl wel het rode ledje brand. ik krijg daar de smoor over in want betrouwbaar is dat niet te noemen.
Ik heb mijn schijf gewist via de instellingen en nu lijkt hij het al weer een aantal dagen te doen. Lezende dat er vaak veel fouten op de schijf staan, wilde ik hem formatteren, maar ik zie geen mogelijkheid om dat te doen in de instellingen. ??

Neem ik even snel aan dat ik dat anders via de computer moet doen?
 

Codemeister

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2010
Berichten
7
Hierbij kan ik melden dat ik met succes een 500 GB SSD heb gemonteerd in onze 8485 DVB. Betreft een nieuwe SATA3-disk dus geen gerommel met jumpers.

Opnemen gaat prima, vanuit pauze verder kijken of terug-vooruitspoelen gaat merkbaar sneller. De processor blijft de bottleneck nu, maar het gaat lekker rap :wink:

Betreft: Samsung 850 EVO 500 GB

Waarom een 500 GB? Omdat de kleinere variant 240 GB is, en die wordt niet goed herkend door de Cisco. Al doet 'ie het wel, dan lopen je opnames in de soep. Groter (>500 GB) heeft geen zin omdat de Cisco maximaal 320 GB benut.

Als er vragen zijn hoor ik 't graag!
 

Rai

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 jun 2016
Berichten
1
Iedereen bedankt voor alle informatie. Ook bij mij heeft de WD het begeven in de Cisco 8485 DVB. Mede dankzij Codemeister heb ik ook een Samsung 850 EVO 500 GB besteld. Het idee was als het niet werkt in de Cisco kan ik de SSD altijd nog gebruiken in een laptop en een WD schijf kost rond de 50 / 80 euro en deze SSD was 153 euro.

De SSD is vandaag bezorgd en ik heb hem meteen ingebouwd. Ik heb de SSD dus niet eerst aan mijn laptop met een SATA/IDE connector verboden en ook niet geformatteerd of geinitialiseerd.

Nadat ik de On switch achterop had aangezet startte de DVB op. Vervolgens met aan toets op het front paneel aangezet. Nadat diverse opstart info op de display verscheen leek de DVB weer in standby stand te gaan. Vervolgens nog een keer met de afstandbediening aangezet en toen ging alles vanzelf. De SSD was meteen gebruiksklaar en ik heb een opname via EPG geprogrammeerd en dat ging goed. Ook een live uitzending op pauze zetten en daarna verder kijken werkt prima.

Ik moet alleen nog even een 2,5 naar 3,5 inch bracket kopen zodat de SSD netjes gemonteerd kan worden en de kast weer dicht kan.
 

JP Hellemons

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 sep 2011
Berichten
16
ze hebben mij 50 euro laten betalen voor een andere decoder die in de nacht zelf uit gaat, of tijdens het kijken ineens herstart etc.

overigens staat "diepe standby" op maximaal, dus zelf uitschakelen in de nacht is dan eigenlijk niet mogelijk.

als ik dit zo lees, kan ik er beter een ssd in zetten. stuk minder herrie en vond de decoder erg fijn en goed werken eigenlijk.
 

WimT

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 mei 2021
Berichten
1
Beste Ziggo gebruikers,
Sinds enkele maanden heb ik prolemen met de Cisco 8485DVB zoals b.v. dat plotseling het beeld wegviel. Met veel aandacht heb ik dan ook naar dit rubriek bekeken en dat er een mogelijkheid was om de harddisk te vervangen. M.b.t. het vervangen door een ander harddisk heb ik wat vragen.
Is elk harddisk die je normaal in je PC aantreft te gebruiken en binnen de marge van 320 GB?
Kan ik een oud gebruikte harddisk voor gebruiken en moet het dan opnieuw worden geformatteerd?
Het formateren gebeurt dat vanzelf of moet ik dat apart buitenom doen?
Ik weet dat over dit onderwerp al het een en ander is geschreven, maar voor mij bleven nog een paar vragen op die ik nu aan jullie stel.
 

Marije S

Forum Gebruiker
Lid geworden
6 jun 2021
Berichten
1
Beste Forumleden

De harde schijf in onze Cisco 8485DVB heeft het ook begeven. De schijf begon al geruime tijd steeds meer lawaai te maken en problemen te geven. De harde schijf heb ik kunnen vervangen door een oude WD blue 320Gb HDD 2,5 inch 5400rpm SATA II (WD3200LPVX). De beschrijvingen voor het vervangen van de harde schijf hebben mij hierbij goed geholpen en ik heb bewust gezocht naar een ouder type schijf. De schijf heb ik er zo ingehangen, niet geformatteerd. Na het plaatsen van de harde schijf de Cisco terug laten zetten naar de fabrieksinstellingen via fabrieksinstellingen herstellen. Zo het nu lijkt werkt hij prima. Een programma opgenomen via EPG en die is weer te zien, voor uit te spoelen etc. Verder nog niet veel getest.