Grotere harddisk plaatsen in Humax IRHD5200

PS: Vanavond weer gedonder met de 1TB HDD. Heb de oude er weer ingestopt. Ondertussen laat ik een bad sectortest erop los 1TB disk (dat duurt een paar uur!).
 
Laatst bewerkt:
Zijn er ook mensen die geprobeerd hebben een SSD te plaatsen? Deze heeft vooral als voordeel stil en zuinig te zijn, maar ik vraag me af of een SSD ook invloed heeft op de toegankelijkheid van opnames en algemene snelheid van het apparaat. Nu merk ik bijvoorbeeld dat bij vooral lange opnames de schijf moeite heeft bij het ‘doorspoelen’, ook valt de Humax soms uit tijdens het zappen en start hij automatisch opnieuw op, dat lijkt een volgelopen cache probleem.
 
Zijn er ook mensen die geprobeerd hebben een SSD te plaatsen? .......................
Met die gedachte heb ik ook gespeeld, maar al ras uit mijn hoofd gezet. Het punt is namelijk, in tegenstelling tot een PC, dat er in een PVR continue wordt geschreven naar de disk en juist daar slijt een SSD van. Verder zullen zich er vast ook andere problemen voordoen, bijvoorbeeld met de sectorgrootte.

Dat laatste was ook de reden dat ik een ouderwetse seagate HDD had gekocht op ebay met de juister sectorgrootte, zodat je hem kan laten formatteren door de Humax, i.p.v. zelf doen met speciale software, waar ik geen zin in had.

Bij deze echter een waarschuwing voor een ieder die een grotere HDD wil plaatsen in de Humax: Koop die zgn. "pullware" disks op ebay niet, ook al lijken ze geknipt voor de Humax. Het S.M.A.R.T. geheugen hebben ze, heel sneaky!, gereset waardoor ze ongebruikt lijken, maar ze zijn het beslist niet.
 
Laatst bewerkt:
Zie hier de bad sector test. Eerste afbeelding gemaakt direct na aanschaf. Ziet er bruikbaar uit, ofschoon niet all cilinders excellent.
Tweede afbeelding drie maanden later. Behoorlijk wat damaged cilinders. Deze schijf kan dus de prullenbak in. :(
Dit nooit weer en nu aan de slag met een WD Purple HDD plus GParted om te formatteren.
BTW, blijft wel de vraag waarom die HDD in betrekkelijk korte tijd zoveel slechter is geworden. Te hoge temperatuur?
 

Bijlagen

  • 1TB-HDD-TST1.png
    1TB-HDD-TST1.png
    18,3 KB · Weergaven: 195
  • Seagate ST31000322CS-2.png
    Seagate ST31000322CS-2.png
    17,4 KB · Weergaven: 194
Zo kreeg ik 2 weken geleden een hagelnieuwe harde schijf een wd Blue geleverd die dus niets deed. Inmiddels is dit ook erkend door de verkoper alleen nu nog een nieuwe ontvangen.
 
Worden die schijven dan niet gecontroleerd af fabriek? Klaarblijkelijk dus niet. Wel vreemd!
 
Tsja doa en momenteel even een tekort aan voorraad van nieuwe schijven. Als die is geleverd is de pc ook weer klaar.

Maar is dit dan de goede @EdmondVS

 
Terug
Bovenaan