• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Humax iHDR-5200 Grotere harddisk plaatsen in Humax IRHD5200

quigg

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 mrt 2020
Berichten
1
Beste forummers,

ik ben nieuw hier, zowel bij ziggo als op dit forum. Graag vertel ik jullie hierbij mijn ervaringen.

In mijn abo heb ik gekozen voor tv start, daarbij werd een simpele humax decoder geleverd. Die voldeed al vrij snel niet meer. Het stoorde me dat er geen display op zit zodat ik na verloop van tijd niet meer weet naar welke zender ik nu eigenlijk zit te kijken. Na wat zoeken kwam ik op dit forum terecht over de Humax 5200c. Dit leek me het apparaat wat ik zocht: twee tuners en met een hdd zodat je ook kunt opnemen, en met een duidelijk display. Op marktplaats was zo'n apparaat snel gevonden voor een paar tientjes.

Ik wilde graag een grotere hdd in de 5200c en had nog een 2Tb schijf liggen, een Samsung HD204UI. Uiteindelijk is het gelukt maar het kostte enige moeite.
Ik heb het hele forum verschillende malen doorgelezen en heb ondervonden dat user Grunnsat de enig goede handleiding biedt. Helaas klopt de handleiding van user Dunster niet. Hij zegt dat je aan het eind niet hoeft te formatteren, terwijl dat absoluut noodzakelijk is. Althans wel in de Humax 5200c. Dunster heeft het over de Humax 5050 en neemt aan dat het dan ook geldt voor de 5200c, maar dat klopt niet. Sorry Dunster, maar probeer het zelf maar eens.

Ik heb een recente free versie van GParted gedownload en daarmee de pc opgestart, maar dat werkt niet. Niet alleen worden mijn draadloze muis en keyboard niet herkend, maar GParted zelf start ook niet op.
Uiteindelijk heb ik een oude versie van GParted gevonden en die doet het wel. Deze dus

Als je dan de handleiding van Grunnsat gebruikt kan het niet mis gaan. Vergeet niet de coax aan te sluiten en de hdd via de instellingen te formatteren. Als je daarna een stukje tv opneemt (minimaal 30 seconden) dan zie je die opname terug als je op media drukt en de juiste capaciteit van de hdd is zichtbaar. Bedankt Grunnsat.
 
Laatst bewerkt:

EdmondVS

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 sep 2016
Berichten
480
Gebied
fUPC
...
Ik heb het hele forum verschillende malen doorgelezen en heb ondervonden dat user Grunnsat de enig goede handleiding biedt.
Klopt. Dat is ook mijn ervaring.
Ik heb een recente free versie van GParted gedownload en daarmee de pc opgestart, maar dat werkt niet. Niet alleen worden mijn draadloze muis en keyboard niet herkend, maar GParted zelf start ook niet op. Uiteindelijk heb ik een oude versie van GParted gevonden en die doet het wel. ...
Ook ik had moeite met Gparted, zag de HDD niet. Zie hier mijn relaas.

Veel kijkplezier met je 5200C.
 

Vansloneker

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 apr 2008
Berichten
243
Iig de Linux Mint Live CD/DVD/USB heeft GParted aan boord. Tenzij je een heel curieuze PC hebt zal deze wel werken. Voordeel van een Linux Live is dat je alle andere schijven in je PC kan loskoppelen zodat er niets mee kan gebeuren als je op de Humax harde schijf los gaat.