• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Humax iHDR-5200 Grotere harddisk plaatsen in Humax IRHD5200


TheGrouch

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 aug 2008
Berichten
5.575
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Vob files zijn standaard dvd files, dat de Philips dat wegschrijft is dus niet zo vreemd.
De humax schrijft .ts files.
 

dunster

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 okt 2005
Berichten
104
Ik heb de harde schijf in de 5200C vervangen voor een andere WD 2 TB.

Namelijk de WCD WD20EURS-73S.

Allereerst heb ik deze zo overgeplaatst in de humax, deze wilde hem echter niet formateren. Daarna met clonezilla de orginele gekopieerd naar de nieuwe hd. De nieuwe werd daarna wel herkend maar was exact een kopie van de oude, inclusief de opslagruimte. Dus 1,3 TB werd niet gebruikt (gezien). Hier had ik dus niet zoveel aan.

Met behulp van GPARTED de paritiegrootte aangepast naar maximaal (middels wat schuiven met de muis).

Nu ziet de humax een hardeschijf van Totale grootte 1833,9GB.

Daarna de humax een nieuwe format laten uitvoeren en hij blijft gewoon deze grote aanhouden.

De tijd zal het moeten uitwijzen of alles goed funtioneerd. Ik had voorheen af en toe last van video en audio hickups, wellicht zijn deze nu ook voorbij.

:giveup:Ps. ik had hiervoor parted magic 5.1 gedowload en gebrand op een cd. Vanaf cd opgestart in een grafische linux omgeving. Dan heb je de beschikking over clonezilla en gparted (en nog veel meer).
Ik heb deze quote uit een gesloten topic gehaald, omdat ik precies hetzelfde met dezelfde 2TB harddisk succesvol heb gedaan volgens deze omschrijving.
 

AC

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 jul 2007
Berichten
1.577
Heb zelf 2 maal 1 TB externe disken in gebruik, dat werkt ook prima.... (misschien wel beter/handiger zelfs, kan hem nu aan een media center hangen in de vakanties enzo)...

Vanwaar een nieuwe disk in de Humax plaatsen? Oude defect geraakt?
Ik vraag dit omdat ik zelf denk dat er een relatie kan zijn met corrupte opnames. Ben dan ook benieuwd of gebroken / corrupte opnames ook op aangepaste HDD's voorkomt....

Iemand met een aangepaste Humax (andere/grotere) interne HDD en ook corrupte opnames? Of juist helemaal niet meer....
 

TheGrouch

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 aug 2008
Berichten
5.575
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Misschien een idee om de opnames te bekijken en dan te verwijderen :rolleyes:
 

AC

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 jul 2007
Berichten
1.577
Puur voor meer ruimte. 500gb is na 4 maanden vol, diverse familieleden nemen op hier in huis :)
4 maanden? DE 500 GB is bij ons ook niet voldoende. Als we een week niet veel thuis zijn dan zit het al vol. Zeker omdat er veel verschillen zijn in de familieleden, ieder wil wat anders zien... :)

Vandaar de externe disken, totaal ook 2 TB, ook altijd handig als je zaken in een archief wilt bewaren. Documentaires bijvoorbeeld bewaar ik vaak op aparte disk, kwestie van externe disk even aan PC hangen en verplaatsen naar opslag disk
-----------
Waarschijnlijk zal ik de interne disk ook aanpakken, maar pas na de 2 jaar garantie periode...
 

dunster

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 okt 2005
Berichten
104
Waarschijnlijk zal ik de interne disk ook aanpakken, maar pas na de 2 jaar garantie periode...
Apparaat gisteren in huis, harde schijf gisteren in huis.
Eerst checken alles doet het
Sticker eraf, kast open
Harde schijf volgens bovenstaande verhaal copiëren
Inbouwen
En klaar :)
 

AC

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 jul 2007
Berichten
1.577
Apparaat gisteren in huis, harde schijf gisteren in huis.
Eerst checken alles doet het
Sticker eraf, kast open
Harde schijf volgens bovenstaande verhaal copiëren
Inbouwen
En klaar :)
Hoop dat je apparaat het blijft doen, die van mij heb ik in het begin al twee maal in de winkel omgeruild.... zodat ik er eentje had die het wel deed/bleef doen... (kan ook aan de winkel liggen natuurlijk) :)
 

antond57

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 jul 2012
Berichten
1
Humax 5200c harddisk vervangen door 2Tb,

Bij mijn schoonvader was de 500GB interne schijf kapot gegaan, aangezien hij toch meer opslagruimte wilde hebben we een samsung schijf van 1.5TB (154UI) ingebouwd. Ik gebruik de samsung schijf al een jaar met volle tevredenheid in mijn Humax 5050. Deze schijf heeft ook de juiste clustergrootte van 512 bytes.

Ik heb eerst een kleine schijf in de humax gezet om te kijken hoe de partities waren opgebouwd en dit later met gparted uitgelezen op mijn computer.
Het verschil met de humax 5050 is dat de humax 5200 drie partities heeft ipv vier.

Ik heb de samsung 1.5 TB schijf als volgt ingedeeld:

Partitie 1: 1 GB (ext3, primair)
Partitie 2: 1.34 TB (ext3, primair, hier komen de opnames op en wordt dus groter als je een 2 TB schijf inbouwd)
Partitie 3: 25 GB (ext3, primair)

Later het geheel ingebouwd en het werkte direct.:applause:
Gelijke werkwijze gehanteerd met een Samsung 2 Tb harddisk, werkte idd ook gelijk zonder formatterings meldingen. Alleen de partitie 3 maar 10 Gb groot gemaakt gelijk aan die van de originele disk. En uiteraard partitie 2 de rest.
 

koopman4

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 mei 2011
Berichten
1.952
Apparaat gisteren in huis, harde schijf gisteren in huis.
Eerst checken alles doet het
Sticker eraf, kast open
Harde schijf volgens bovenstaande verhaal copiëren
Inbouwen
En klaar :)
De Humax 5200 is in oktober 2010 uitgekomen, je hebt 2 jaar garantie.
Is het dan niet vreemd om zelf een harde schijf uit te wisselen, die nota bene nog een hoop kost.
Doordat het zegel van de Humax 5200 verbroken is heb je ook geen garantie meer.

Gerard.