• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Humax iHDR-5200 Grotere harddisk plaatsen in Humax IRHD5200


hinsert

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 aug 2011
Berichten
11
Even een nieuwe reactie van mijn kant. Ik moet mijn mening over de importeur (Quantis Electronics BV) 180 graden bijstellen. Ik had de situatie uitgelegd aan de HUMAX service desk en ze hebben mij gratis een werkende kabel toegezonden! :thankyou: Geweldige service dus!

Dit is hem:
2m282dg.jpg


Vanavond testen, hopelijk doet alles het dan naar behoren.
 

koopman4

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 mei 2011
Berichten
1.930
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Dat is idd. heel coulant van Quantis. Het is maar hoe je ze het uitlegt en natuurlijk ook de persoon die je aan de telefoon krijgt.
Hoop voor je dat er geen schade is ontstaan en alles nog werkt.

Gerard.
 

zuivere

Forum Gebruiker
Lid geworden
6 aug 2011
Berichten
8
De harde schijf van mijn 5200c heeft de geest gegeven.

Nu wil ik graag een nieuwe harde schijf plaatsen, maar de genoemde versies eerder in dit draadje zijn er niet meer. Heeft iemand een tip welke ik zou kunnen gebruiken, zodat er weer opgenomen kan worden met de 5200c.

Alvast bedankt.
 
Topicstarter
Topicstarter
S

sandervv!

Forum Gebruiker
Lid geworden
20 okt 2011
Berichten
4
Ik heb de volgende schijf al maanden naar tevredenheid draaien: WD AV GP EURX 2TB

Schijven t/m 1TB kan je zonder problemen inbouwen, formatteren doet de humax zelf.

Schijven groter dan 1TB moeten geformatteerd worden met een pc met het programma gparted, zie mijn openingspost op pagina 1.

Om compabiliteits problemen te voorkomen, zorg ervoor dat je een jumper installeert op je harddisk.

eurx.jpg


jumper.jpg
 

grunnsat

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 mrt 2008
Berichten
1.053
Hoewel de Humax inderdaad schijven tot 1TB kan formatteren, is het niet verstandig om dat te laten doen. De Humax stamt nog uit de tijd dat schijven 512 byte sectors hadden, maar moderne schijven hebben 4kB sectors (Advanced Formatting). De partitie tabel die de Humax aanmaakt is 63 blokken groot (512 byte blokken), en het gevolg is dan dat partitie grenzen en de grenzen van de logische 4kB blokken van het ext3 bestandssysteem steeds midden in zo'n 4kB sector liggen. De schijf kan er mee overweg, maar dat kost veel moeite en maakt de schijf veel trager.

Zodra je dus een schijf met Advanced Formatting wilt gaan gebruiken moet je die via de PC gaan formatteren. Dan krijg je een partitie tabel van 1MB, zoals bij alle moderne formatterings programma's gebruikt wordt.
 

koopman4

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 mei 2011
Berichten
1.930
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Fijn te horen dat er nog gebruikers tevreden zijn met hun Humax.
De Horizon mag misschien wel meer opties hebben maar het blijft een huur apparaat. Ik zeg dit wel maar misschien is het in de winkel verkrijgbaar al dan niet met ondersteuning en wat kan je er dan mee.

Ik ben ook nog zeer tevreden met mijn twee Humax 5200 boxen één beneden en één boven. Speel zonder problemen via het Netwerk opnamen van boven beneden af of omgekeerd. Op de Humax 5200 beneden heb ik nog drie Seagate schijven van 1,5 TB d.m.v. hubje via de USB verbonden.
Op deze manier kan er natuurlijk alleen afgespeeld worden. Daar heb ik specifiek voor gekozen, omdat ik b.v. belangrijke Natuur documentaires bewaar, die ik heb overgezet vanaf de interne schijf.
Door het bewaren op meerdere schijven heb je minder risico, dat als een schijf defect is je alles kwijt bent. 1,5 TB per schijf is voor mij net acceptabel.
Positief is dat je een externe schijf mee kan nemen en elders kan laten afspelen.

Gerard.
 

grunnsat

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 mrt 2008
Berichten
1.053
Het grote nadeel van de Horizon is de naar mijn mening te kleine schijf, dat je geen extra schijf kunt aansluiten, en dat je geen FTP toegang hebt.