• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Humax iHDR-5050C Grotere harddisk plaatsen in Humax IRHD5050-C


Overweeg je een grotere harddisk te plaatsen?


  • Totaal aantal stemmers
    519
  • Opiniepeiling gesloten .

ton250

Forum Gebruiker
Lid geworden
7 feb 2009
Berichten
297
Ik denk het niet. En schijf in een PC staat het grootste deel van de tijd niks te doen.
Dat ligt er maar aan wat je met de PC doet. De Humax staat het grootste deel van de dag niets te doen, dat geldt niet voor mijn PC. Ik neem verder maar aan dat je niet de hele dag aan het opnemen bent.
Trouwens bij Vista staat de schijf ook bijna continue te rammelen.
 

Mr_Parker

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 mrt 2008
Berichten
489
Op het moment dat de 5050 aanstaat werkt de schijf ook continu, hij neemt immers continu de zender die opstaat op zodat je terug kunt spoelen (time shift).

Overigens is de AV GP serie van Western Digital die op de vorige pagina door iemand ingebouwd is ook speciaal bedoelt voor setop boxen als de Humax 5050c. Deze schijven zijn ook gebouwd met stabiliteit / betrouwbaarheid en zo min mogelijk geluidsproductie in het achterhoofd.
 

BertvanHorck

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 mei 2008
Berichten
452
Op het moment dat de 5050 aanstaat werkt de schijf ook continu, hij neemt immers continu de zender die opstaat op zodat je terug kunt spoelen (time shift).

Overigens is de AV GP serie van Western Digital die op de vorige pagina door iemand ingebouwd is ook speciaal bedoelt voor setop boxen als de Humax 5050c. Deze schijven zijn ook gebouwd met stabiliteit / betrouwbaarheid en zo min mogelijk geluidsproductie in het achterhoofd.

Daarmee dus de simpele vraag:

Wie heeft reeds een nieuwe schijf (b.v.k. 1 Terra) ingebouwd in zijn 5050c en wat waren de ervaringen met:
de ombouw
de opstart
het gebruik

?
 

UltraSub

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 feb 2009
Berichten
57
Veel interessanter lijkt me om er een SSD in te zetten. Dodelijk stil, en supersnel. Alleen véél duurder voor minder capaciteit.
 

wincook

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 aug 2008
Berichten
19
Grotere harddisk

Heb er van de week een Seagate ST3750330AS 750Mb ingezet en geformatteerd naar 200Gb voor muziek en 500 voor film. Draait als een trein, superstil en wordt ook niet te warm. Ik heb het gevoel dat alles ook sneller draait vooral het media menu, dit is zeker merkbaar. Ook heb ik 2 HD zenders tegelijk opgenomen en ondertussen een andere gekeken geen probleem en daarna nog steeds met dezelfde opnames met FTP aan het kopieren geweest ook geen probleem, geen enkele hapering gezien. Kortom zeer tevreden Humax gebruiker. :applause:
 

boxy

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 jul 2008
Berichten
91
Klinkt erg interessant, maar ben nog een beetje huiverig :)

We zijn nu een paar dagen verder, werkt alles nog steeds naar behoren, wincook?
 

wincook

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 aug 2008
Berichten
19
Andere harddisk

Alles werkt nog perfect. En ik neem heel veel op ook met dubbele tuner en dan tegelijk opgenomen programma's kijken. Ben nu wel op zoek naar een seagate Pipeline disk van 500Gb of 1Tb dit vanwege het stroomverbruik, die is aanzienlijk minder dan de barracuda's.
 

om1

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 feb 2009
Berichten
589
Speciaal van belang kan de spin-up stroomverbruik zijn. Deze is bij de pipeline disks van seagate extra laag. Het is de vraag of het voedingsgedeelte van de humax andere disks aankan. Je wil niet dat de voeding extra snel kapotgaat door de te grote spin-up stroom.