• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Grote bestanden met ziggo mail

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.523
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Een kennis moet een groot aantal formulieren inleveren. Ze moet ze inscannen en dan per mail versturen. Omdat de grootte boven de limiet komt voor een bijlage, dacht ze er aan ze ergens te uploaden. Ik gaf aan dat dit heel gemakkelijk via Ziggo Webmail gaat. Ik liet het haar zien hoe gemakkelijk het is. En omdat er ook medische gegevens in staan, stelde ik voor dit met een wachtwoord te beveiligen. Ik heb haar er vervolgens uitdrukkelijk op gewezen dat je dat wachtwoord natuurlijk nooit per mail mag doorgeven. Je moet hier een onafhankelijk medium voor gebruiken. (b.v. gewoon de telefoon)

Nu kijk ik net in mijn outbox en zie tot mijn schrik hoe de mail er uit ziet. Het volgende wordt automatisch in de mail geplaatst:

Schermafbeelding 2020-11-27 om 10.05.21.png


Ziggo plaats gewoon ongevraagd het wachtwoord in dezelfde mail waar ook het versleutelde bestand staat. Dus iedereen die deze mail onderschept, kan het bestand gewoon lezen. Ook ziggo medewerkers die bij de mail kunnen komen kunnen dit gewoon lezen. Dit haalt het hele concept van een bestand met wachtwoord versturen onderuit.
 
Topicstarter
Topicstarter
Briolet

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.523
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
'We transfer' wilde ik juist vermijden. Dat is wat de ontvangende organisatie voorstelde. Zelf een gecodeerde zip maken is het alternatief. Maar bewuste persoon is niet zo geroutineerd met computers en ziggo webmail is op zich ideaal voor zulke mensen. Je voegt gewoon een bijlage toe en boven een bepaalde grootte maakt webmail er automatisch een download-link van.

Het getuigt alleen van behoorlijke onbekwaamheid bij Ziggo, dat ze er het opgegeven wachtwoord in dezelfde mail zetten. Wat dat betreft is het goed dat ik het eerst getest heb. Ik meld het hier dan ook voornamelijk zodat anderen gewaarschuwd zijn dat je er niet op kunt vertrouwen dat een beveiligd bestand ook echt beveiligd is.
 

BartV

Product Tester
Lid geworden
11 okt 2012
Berichten
516
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Blijft staan dat het verstandig is het bijgevoegde bestand wel degelijk bijvoorbeeld via Zip te voorzien van een wachtwoord alvorens het als bijlage te versturen. Het door Ziggo toegevoegde wachtwoord is blijkbaar alleen bedoeld om het gecodeerd op de betreffende server te plaatsen.
Het zijn twee verschillende beveiligingsconcepten.
 

Rikhad

Forum Gebruiker
Lid geworden
20 dec 2019
Berichten
137
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik zou vertrouwelijke bestanden nooit toevertrouwen aan Ziggo, dat is vragen om problemen. Persoonlijk afgeven lijkt mij de beste optie.