Graag zou ik eens weten hoe het nu zit met de helpdesk.

P

Pietlut

Graag zou ik eens weten hoe het nu zit met de helpdesk.
Zitten deze nu in India?
Zo heb ik ook eens gelezen dat er daar iets fout gaat in het systeem( bestelling,verandering van abo) en dat ze het systeem dan niet kunnen veranderen.
Voelt behoorlijk afstandelijk om het zo maar even te noemen als deze mensen in India zitten.
Gisteren ook bij de rijdende rechter ging Ziggo over tot automatische incasso. Toen moesten ze naar meester visser om dat recht te zetten want in het systeem viel niks te veranderen.
Het bekende systeem..als daar eenmaal iets fout gaat..f
Waar zitten deze medewerkers die TS zo onbeschoft te woord staan??
Die helpdeskmedewerker zou eigenlijk ter verantwoording geroepen moeten worden en als hij er geen zin in heeft waarom gaat ie daar dan nog zitten vraag je je af. Of stel dat hij het niet eens is met het beleid dat van hogerhand opgelegd wordt.
Maar het gegeven is dat deze persoon nooit ter verantwoording geroepen gaat worden..dat weet ie en daarom handelt deze ook op deze manier.
In feite in de anonimiteit je frustratie over wat dan ook op de klant botvieren. Lekker makkelijk gewoon omdat het kan en deze persoon nooit zelf de gevolgen van moet dragen.

Geloof me nou maar deze opname is er niet en gaat er ook nooit komen en deze medewerker wist dat vandaar ook zijn onbeschoft gedrag..in de anonimiteit. Daar zou ie juist op het werk uitgehaald moeten worden.
Laat hem dan nog maar een schelden..
 
Wat ik er van heb gehoord, een deel van de administratie. Bijvoorbeeld als je een abonnement afsluit, dan wordt dat in de backend door india verwerkt. Veel processen zijn niet geautomatiseerd en moeten handmatig worden ingevoerd. Als je duizenden mutaties per dag hebt .... uitbesteden.
 
Ok dank voor je antwoord.
Hopelijk gaat er dan niet iets mis in het systeem.
Fijn dat ik het nu wat beter weet hoe het werkt want ik snapte nooit wat ze nu in India hadden zitten.
 
Het meeste gaat goed in India (bij Ziggo) maar als het fout gaat kun je een groot probleem hebben. DIt was gewoon een hork van een helpdesk medewerker die gewoon in NL zit. Maar als er iets aangepast moet worden dan gaat dat meestal via onderliggende processen en daar kan zo'n HD medewerker niet veel aan veranderen.

Veel van de onderliggende IT (lees administratie) systemen worden in India afgehandeld. Vergeet niet dat Ziggo onderdeel is van een groot internationaal bedrijf Liberty Global. Voor dit soort bedrijven is het veel goedkoper om de administratie/koppelingen/veranderingen in abonnementen etc. in India ofzo te laten doen ivm lagere loonkosten. Dat er dan dingen misgaan wordt op de koop toegenomen.
Dat gezegd hebbende blijft het natuurlijk waanzin dat als je in een foute loop zit je daar bijn aniet uit komt. Er via die ticketsystemen dan een escalatie gedaan moeten worden om dit soort klanten asap te helpen of in ieder geval van informatie te voorzien. Maar dat was het probleem niet van TS.
 
Weet uit eigen ervaring, dat werken met ingehuurde krachten in India moeilijk is.
Er worden allerlei protocollen/regels vastgelegd, hoe ze moeten werken.
En ook al is het probleem heel duidelijk (Stand A moet naar stand B), als dit niet
is vastgelegd in de regels. Gebeurt het niet, alleen als het probleem wordt geëscaleerd.
 
Terug
Bovenaan