Gloednieuw Wifi netwerk dagelijks resetten


Topicstarter
Topicstarter
F

Floris015

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 apr 2020
Berichten
10
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
We begrijpen mekaar wel maar Ik vind een rare opzet.. een mesh netwerk kan prima maar je verwacht dat zo'n node dan in hetzelfde subnet blijft. als je van LAN naar WAN aansluit zit je meestal met router modes en 2 subnets en wisselende IP adressen en onderbrekende verbindingen. Daarom moet hij kijken naar de exacte instellingen...

Normaal als je een 2e router aansluit en gebruikt als accesspoint of mesh zet je die van LAN naar LAN en DHCP UIT zo omzeil je routermodes.
Terrestrial, ik hink op twee gedachten. Ik heb alles nu stabiel draaiend (knock on wood) maar verlang inderdaad toch terug naar alle overzichtelijkheid van Aimesh. Ik weet niet hoe ASUS dit doet maar zolang beide routers dit systeem ondersteunen gaat de CAT6 toch echt van LAN naar WAN. Overigens bracht je me wel op een idee, misschien dat de router in het appartement (die op LAN4 zit) wel roet in het eten gooide! Als de huurders daarmee hebben lopen klooien en hem gewoon in de WAN geprikt hebben kan dat ook de reden zijn dat alles verstoord werd!
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.514
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Ok je hebt nog een derde router, die heb je dan wel van LAN naar LAN is aangesloten? En heb je dan DHCP op die derde router uit staan want anders verklaard dat juist je probleem.

Ik zou overigens juist die derde router, als daar vreemde mensen wonen als router laten dienen (LAN4 naar WAN derde router) om de netwerken te scheiden uit een veiligheidsstandpunt of je kunt een VLAN gebruiken... maar laten we het niet te moeilijk maken.
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
2.693
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Terrestrial, ik hink op twee gedachten. Ik heb alles nu stabiel draaiend (knock on wood) maar verlang inderdaad toch terug naar alle overzichtelijkheid van Aimesh.
je hebt hier nog niet op geantwoord , heb je hier op gelet tijdens installeren.
@Floris015
toen met installeren wel op punt 1 en 2 gelet , dus via wifi verbinden daarna pas de kabels aansluitten

Ja. Het AiMesh-systeem ondersteunt zowel een draadloze als een bedrade verbinding tussen de AiMesh-router en de node voor maximale doorvoer en stabiliteit. AiMesh analyseert de draadloze signaalsterkte voor elke beschikbare frequentieband en bepaalt vervolgens automatisch of een draadloze of bekabelde verbinding het beste is om te fungeren als de inter-router verbindingsbackbone.


1. Volg de installatiestappen om eerst via Wi-Fi een verbinding tot stand te brengen tussen de AiMesh-router en de node.


2. Plaats het knooppunt op de ideale locatie voor de beste dekking. Voer Ethernet-kabels van de LAN-poort van de AiMesh-router naar de WAN-poort van de AiMesh-node uit.
 
Topicstarter
Topicstarter
F

Floris015

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 apr 2020
Berichten
10
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Oh sorry Freewillie, ja ik had de Aimesh inderdaad eerst tot stand gebracht met een draadloze connectie door de beide routers dicht bij elkaar te zetten en pas toen dat stabiel draaide de node naar de 3e etage verhuisd en bekabeld. Vandaag dat opnieuw doen, maar nu de derde router uit het hele systeem weg laten.
 

sjoerdsr

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 mei 2006
Berichten
13
Hoi, las je verhaal. Ben zelf ook recent op Asus AImesh overgestapt met een RT-AX92u router + 2 nodes. Alles in AiMesh setup met beide nodes op een wifi backhaul. Settings geoptimaliseerd zoals ik kende van https://www.jqit.com.au/blog/tuning-the-asus-wireless-router-to-best-performance/. Werkt als een trein (down 65mb/sec). Heb een paar AX clients, die werken ook perfect. Maarrrrrr ....
Mn dochter wordt op dr iPhone én MacBook stelselmatig van de wifi gegooid (andere apple apparatuur in huis geeft geen probleem) en komt er dan zeer moeilijk weer op. Alles aan settings geprobeerd, tot nu toe zonder succes. Dekking in huis overal perfect, daar zit t m niet in. Ik zoek het probleem bij asus en het nog m.i in de kinderschoenen staande aimesh icm AX netwerk. Hopelijk snel een firmware update en een fix voor wat ik beschouw als bugs. Je verhaal is dus zeer herkenbaar en ik heb er tot nu toe zelf geen oplossing voor. NB : gebruik al jaren asus routers naar volle tevredenheid en zonder problemen. Daar had ik echter wel altijd de Merlin firmware op draaien. Die is (en komt) er helaas niet voor deze set.
 

sjoerdsr

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 mei 2006
Berichten
13
Thanks. WiFi verbinding bewaken is een optie die ik nog eens kan uitproberen. Helaas alleen op de mac. De asus logs geven alleen maar zwak signaal aan en verbreken van verbinding aan router kant. Bijzonder is als ik dat op dat moment scan dat er helemaal geen zwak signaal is (-50 db ongeveer) op die iphone op moment van verbreken. Gespeeld met instellingen roaming assistant, ook zonder succes. Instelling aanbevolen voor router zijn allemaal basic en staan goed. Dit zit dieper m.i
 
Topicstarter
Topicstarter
F

Floris015

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 apr 2020
Berichten
10
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Bedankt Sjoerdsr, ik herken het "probleem" met iphones inmiddels ook. Overigens gebeurt het bij mij vooral bij het overgaan van de hoofdrouter naar de node (ik heb er maar 1). De iphone's switchen dan een paar keer naar 4G omdat ze blijkbaar moeite hebben met wifi. Dat duurt bij mij echter nooit langer dan 1 min, daarna komen de iphones netjes via de node in beeld.

Overigens ben ik blij dat het hele systeem inmiddels stabiel draait. DANK @ Freewillie en Terrestrial door me in de goede richting te duwen. Als "netwerkleek-met -wel-enige-kennis-van-computers" raak je zo snel stuurloos.
Inmiddels is het appartement toegevoegd met een oude router met vast IP adres en DHCP uit, dus gewoon als accespoint. Wel met eigen SSID. Ja dat is qua beveiliging niet ideaal maar het is geen AirBnB ofzo. Ik moet me nog maar eens verdiepen in de materie hoe ik dat stukje netwerk wat meer "af kan schermen" en mssn de bandwith wat kan managen. Wat dat betreft is het jammer dat ASUS een gastnetwerk niet doorstuurd via de node (las op fora dat daar al jarenlang mensen behoefte aan hebben) want dan had ik dat zo kunnen regelen. Tot zo ver OPGELOST!
 

sjoerdsr

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 mei 2006
Berichten
13
Tja, die roaming werkt op (sommige) iPhones niet goed. Hier in huis hebben mn vrouw (iphone 6) en ik (iphone 11) geen last, alleen de iphone X en macbook van mn dochter dus wel. Op vorige asus router nooit dat probleem gehad. Hopelijk gaat of Asus of Apple dit oplossen. Het gaat mijn pet te boven.
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
2.693
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Tja, die roaming werkt op (sommige) iPhones niet goed. Hier in huis hebben mn vrouw (iphone 6) en ik (iphone 11) geen last, alleen de iphone X en macbook van mn dochter dus wel. Op vorige asus router nooit dat probleem gehad. Hopelijk gaat of Asus of Apple dit oplossen. Het gaat mijn pet te boven.
dus echt apparaat en niet op specifieke locatie gerelateerd,
 
Laatst bewerkt: