Gloednieuw Wifi netwerk dagelijks resetten


Topicstarter
Topicstarter
F

Floris015

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 apr 2020
Berichten
10
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Freewillie, bedankt voor al je hulp. Het opzetten van het Aimesh systeem op zich is ook prima gelukt. Dat heeft een week of twee redelijk stabiel gedraaid, met slechts twee of drie resets per week (vind ik eigenlijk ook nog veel maar ik dacht dat dit door de instellingen kwam). ook de app die ASUS als GUI aanbied is super duidelijk en overzichtelijk.
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
2.692
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
De setup ziet er op zich prima uit.
Staat ipv6 toevallig aan op de connectbox? Dat kan nog wel eens voor vreemde problemen zorgen. Dit kun je eventueel ook laten uitzetten.

En anders moet je toch uitsluiten of de internet verbinding niet echt wegvalt op de connectbox zelf door een laptop/pc rechtstreeks aan het modem te hangen en de connectie te monitoren. Bijvoorbeeld door wat ping / speedtests.
je gaat toch terug naar ipv4 als je dit doet
Setup:
ZIGGO Gigabit abo met (witte) connectbox Giga in de meterkast heb ik in bridge mode laten zetten
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.513
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Dat begrijp je verkeerd.
Je kunt deze routers wel aan elkaar koppelen zodat er een 'backhaul' ontstaat. In plaats van mesh via WiFi wordt er dan een stabiele link gelegd via ethernet.

Dit systeem ken ik ook van Ubiquiti Amplifi en werkt erg mooi.
Wat ik uit zijn tekst haal zijn is de 2e router ook bedraad aangesloten, als hij dat via de WAN poort doet heb je een probleem want dan zit je met 2 subnets. Dat gaat airmesh niet oplossen hoor. Ik weet bijna wel zeker dat daar een probleem zit.
 
Topicstarter
Topicstarter
F

Floris015

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 apr 2020
Berichten
10
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
René; working on it. ASUS raadde me aan om na de laatste firmware-update de routers niet alleen opnieuw op te starten maar helemaal te resetten. Ik moet dan dus mijn netwerk opnieuw instellen.
 
Topicstarter
Topicstarter
F

Floris015

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 apr 2020
Berichten
10
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Wat ik uit zijn tekst haal zijn is de 2e router ook bedraad aangesloten, als hij dat via de WAN poort doet heb je een probleem want dan zit je met 2 subnets. Dat gaat airmesh niet oplossen hoor. Ik weet bijna wel zeker dat daar een probleem zit.
Hmmmm Ja je hebt wel gelijk. achter de eerste router zit de tweede met z'n WAN poort bekabeld. Dat is overigens ook precies hoe ASUS aangeeft dat het moet. Toch ga ik (ook op aanraden van ASUS) de tweede router toch maar configureren als accespoint. aangezien ik het Aimesh gedeelte eigenlijk niet gebruik.
 
Topicstarter
Topicstarter
F

Floris015

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 apr 2020
Berichten
10
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik kan niet ZIEN of ipv6 in of uitgeschakeld is op de connectbox? op mijn routers staat het uit.
Inmiddels de beide ASUS routers opnieuw geconfigureerd, dit keer de tweede als accespoint. Ik snap niet wat het verschil is met een bekabeld Aimesh netwerk (behalve dat alle instellingen daar helemaal vanzelf gingen). Nu heb ik beide routers dezelfde SSID en WW gegeven (met de hand). Heeft het nog voordeel als ik het accespoint eigen kanalen geef?
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
2.692
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@Floris015
toen met installeren wel op punt 1 en 2 gelet , dus via wifi verbinden daarna pas de kabels aansluitten

Ja. Het AiMesh-systeem ondersteunt zowel een draadloze als een bedrade verbinding tussen de AiMesh-router en de node voor maximale doorvoer en stabiliteit. AiMesh analyseert de draadloze signaalsterkte voor elke beschikbare frequentieband en bepaalt vervolgens automatisch of een draadloze of bekabelde verbinding het beste is om te fungeren als de inter-router verbindingsbackbone.


1. Volg de installatiestappen om eerst via Wi-Fi een verbinding tot stand te brengen tussen de AiMesh-router en de node.


2. Plaats het knooppunt op de ideale locatie voor de beste dekking. Voer Ethernet-kabels van de LAN-poort van de AiMesh-router naar de WAN-poort van de AiMesh-node uit.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.376
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Ik kan niet ZIEN of ipv6 in of uitgeschakeld is op de connectbox? op mijn routers staat het uit.
Vergeet mijn opmerking over ipv6. Zoals freewillie terecht opmerkte staat dat automatisch uit als je modem in bridge staat.

Inmiddels de beide ASUS routers opnieuw geconfigureerd, dit keer de tweede als accespoint.
Dat is echt zonde, dan ben je alle voordelen van het Mesh netwerk, met naadloze overgang kwijt.
Zie ook de reactie van freewillie hierboven, dat klopt helemaal.
Maar goed, je kan het altijd proberen, wie weet gat het nu wel opeens goed. Is alleen dan wel een erg dure oplossing.

Wat ik uit zijn tekst haal zijn is de 2e router ook bedraad aangesloten, als hij dat via de WAN poort doet heb je een probleem want dan zit je met 2 subnets. Dat gaat airmesh niet oplossen hoor. Ik weet bijna wel zeker dat daar een probleem zit.
Of we snappen elkaar niet, of het klopt niet wat je zegt, sorry. Nogmaals zie: https://www.asus.com/nl/support/FAQ/1035140/
Je kunt deze 2 routers echt aan elkaar koppelen, eentje via LAN en ander via WAN zodat er 1 groot aimesh netwerk ontstaat. Moet de configuratie wel goed doorlopen zijn natuurlijk. Er ontstaat dan geen NAT over NAT of dubbele subnets.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.513
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Of we snappen elkaar niet, of het klopt niet wat je zegt, sorry. Nogmaals zie: https://www.asus.com/nl/support/FAQ/1035140/
Je kunt deze 2 routers echt aan elkaar koppelen, eentje via LAN en ander via WAN zodat er 1 groot aimesh netwerk ontstaat. Moet de configuratie wel goed doorlopen zijn natuurlijk. Er ontstaat dan geen NAT over NAT of dubbele subnets.
We begrijpen mekaar wel maar Ik vind een rare opzet.. een mesh netwerk kan prima maar je verwacht dat zo'n node dan in hetzelfde subnet blijft. als je van LAN naar WAN aansluit zit je meestal met router modes en 2 subnets en wisselende IP adressen en onderbrekende verbindingen. Daarom moet hij kijken naar de exacte instellingen...

Normaal als je een 2e router aansluit en gebruikt als accesspoint of mesh zet je die van LAN naar LAN en DHCP UIT zo omzeil je routermodes.
 

Tonne2004

Product Tester
Lid geworden
3 mei 2004
Berichten
1.965
Ziggo
Geen Producten
Toch klopt het wat @René zegt. Zelf gebruik ik al enige jaren AImesh en de "hoofdrouter" wordt via een van de LAN aansluitingen aangesloten op de node(s) aan WAN-zijde.

Doordat de eerstgenoemde als een controller de boel gaat regelen krijg je dus maar één subnet. Sterker nog: de node(s) zijn niet meer via hun eigen IP-adres te bereiken. Je wordt dan omgeleid naar de "hoofdrouter". Dat is ook de bedoeling want daar stel je alles in.
De node(s) nemen de instellingen over.

Zaken als DHCP uit op de node(s) gaan daarmee ook automatisch.