• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Gigabit internet en draadloos

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.542
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ben je bij dergelijke abonnenten eigenlijk verplicht bedraad te zijn?
Nee hoor. Als jouw device het 802.11ac protocol ondersteunt kom je wel in de buurt van een gigabit verbinding. (link)

Mits alles optimaal is en hij ook alle kanalen kan gebruiken. De nieuwere routers van Ziggo ondersteunen allemaal dat protocol. (Die van mij nog niet, maar mijn laptop en telefoon ook niet)
 
Topicstarter
Topicstarter
B

bert1984

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 okt 2011
Berichten
615
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Wat ondersteund de Connectbox?

mijn macbook 802ac
Mijn iPhone 12 802ax
Mijn hp laptop, geen idee
 

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
168
En als je printertje er met 802.11b doorheen loopt te fietsen kan dit de rest ook beinvloeden.

Vandaar dat, zeker als je maar 100Mbps tot je beschikking hebt, het mij beter lijkt alles vast op 802.11g te zetten. Maar dat is mijn mening.

Als je nog steeds naar 500Mbps of 1Gbps zit te kijken dan moet je inderdaad wel naar 802.11ac (of bekabeld).
 

fdboer

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 mei 2009
Berichten
796
Ziggo
Geen Producten
Gebied
fZiggo
Ik heb 100 Mbps KPN glas) en dat voldoet kwa snelheid meer dan voldoende voor thuiswerken, het maakt niet uit of het remote desktop werk is of web apps in de (USA) cloud. Ook als er meerdere mensen thuis video bellen of anderzijds werken, geen problemen. Het is tamelijk uitzonderlijk als mijn 5 minuten gemiddelde boven de 20 Mbps uit komt.

Meestal is de bandbreedte niet het probleem en zal je het meeste bereiken met het optimaliseren van de WiFi (of een kabel).
 
Topicstarter
Topicstarter
B

bert1984

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 okt 2011
Berichten
615
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Ik heb nu de connectbox 2.4 Ghz op 802.11n gezet, de 5ghz op 802.11ac
Ik heb geen optie om alleen op 802.11g te zetten, de rest zijn alleen mix modes.

Kijken of dat helpt.
 

Franz

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 sep 2008
Berichten
1.646
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
In mijn geval heb ik de connectbox alleen op 2.4 staan, de 5 uitgeschakeld, alles werkt 100%, incl 2 smarttv's. Geen volle bak natuurlijk, maar genoeg om alles in UHD/vision te bekijken zonder haperen.