• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Gigabit internet en draadloos

bert1984

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 okt 2011
Berichten
615
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Heeft het zin om een Gigabit abonnement te nemen (of 500mbit) als je alleen Draadloos gebruikt?

Alle apparaten gebruiken wifi, en geen bedraad, haal je dan wel die snelheden via wifi (2.4Ghz)
Ik heb Start XXL 100mbit, en bij 5Ghz haal ik alleen die snelheden beneden, ivm het slechte bereik van 5Ghz, op 2.4Ghz haal ik die snelheid vaak niet.

Ben je bij dergelijke abonnenten eigenlijk verplicht bedraad te zijn?
 

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
168
Ik heb Start XXL 100mbit, en bij 5Ghz haal ik alleen die snelheden beneden, ivm het slechte bereik van 5Ghz, op 2.4Ghz haal ik die snelheid vaak niet.
Wil je dus hogere snelheid dan lijkt het mij eerst zaak om het interne netwerk aan te pakken. Extra wifi punten of mesh netwerk. Als je de snelheid nu niet eens haalt met 100Mbos hoef je niet te verwachten dat dat met 500Mbps gaat wijzigen (en Ziggo is niet verantwoordelijk voor jou interne netwerk).

Verder moet je je afvragen wat je met de hogere snelheid wilt bereiken? Download je veel gegevens? Game je? Of gaat je browsen 'traag'? Je zult niet bij alle toepassingen merken dat je een hogere of lagere snelheid hebt.
 
Topicstarter
Topicstarter
B

bert1984

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 okt 2011
Berichten
615
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Ik merk dat 100mbit te weinig is, voor het thuiswerk wat ik nu sinds maart doe.
Het zijn internet applicaties die wij gebruiken, en dat gaat (te) traag (via browser)
 

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
168
Het is nog maar de vraag of een hogere snelheid daarbij gaat helpen. De traagheid kan ook andere factoren hebben. Je kunt dit testen door zo'n computer eens bedraad eraan te hangen en te kijken of die applicatie soepeler loopt. Maar als bv de uploadsnelheid van de zaak waar je inlogt maar 50Mbps of 100Mbs is, dan gaat een hogere downloadsnelheid bij jou daar niet helpen.

Als als dat wel zo is dan is het dus eerste zal om je interne netwerk in orde te maken. Bedraad is niet verplicht om die snelheid te halen (want dat ze je op 5Ghz beneden) maar er zijn heel wat storingszenders in huis. En als je het draadloos niet haalt... tsja... dan ligt dat niet aan de internetverbinding.

Zoals ik al zei heb je dan de keuze de computers wel bedraad te maken of extra wifi accesspoints of mesh netwerk te maken.

Je kunt ook kijken of het verzetten van de wifikanalen e.d. nog iets helpt. Of je dect huis telefoon ergens anders neer te leggen. Maar ook de wifi punten van je buren kunnen lekker lopen te storen.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.614
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Met een sneller abbonnement zal je mogelijk een hogere snelheid halen waar je nu de volle 100 Mbit/s haalt, maar niet op de andere plaatsen want daar is de sneleheid begrenst door afstand etc.
Zoals rvk1 al schreef zal je je interne netwerk moeten aanpakken door bijvoorbeeld plaatsen van accesspoints.
Ik denk dat je meer baat zal hebben de apparatuur op je thuiswerkplek bedraad aan te sluiten.


Edit:
rvk01 was sneller.
 

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
168
Let op dat als je op de zaak inlogt en dat is een 25Mbps uploadsnelheid het niets uit zal maken als jij een hogere downloadsnelheid gaat nemen.

Dus wat is de snelheid aan de andere kant van dat thuiswerken (uploadsnelheid)?
 
Topicstarter
Topicstarter
B

bert1984

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 okt 2011
Berichten
615
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Wij gebruiken laptops (HP uit 2020), zonder ethernet aansluiting, ook mijn privé laptop (MacBook Air 2020) heeft geen ethernet, dus dat is niet te controleren. Ik het idee dat het ook aan mijn wifi kan liggen, omdat het bij vlagen langzaam gaat.

Dus een tijd gaat het goed, en dan heb ik weer instabiele verbindingen, met een slechte snelheid.
heb van alles geprobeerd, andere kanalen, met ziggo gebeld (die heeft Mac filtering uitgezet, toen ging het een tijd goed)

Ook de 2.4Ghz en 5Ghz dezelfde SSID benaming geven, hielp niet, dit zou beter zijn volgens Ziggo, ivm kanaal optimalisatie in de connectbox

Heb er ook een TP link tussen zitten, maar dat is voor het slechte bereik voor mijn beveiligingscamera in de garage achter in de tuin
 
Topicstarter
Topicstarter
B

bert1984

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 okt 2011
Berichten
615
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Wij gebruiken bv Twinfield als boekhouding, en Microsoft Dynamics 365, dus wat hun snelheid is, geen idee
 

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
168
Ik weet ook niet of die services gebaat zijn bij een hogere downloadsnelheid dan 100Mbps.

Meestal schakel ik bij dit soort problemen alles op alleen 802.11g. n, b en ac schakel ik dan uit. 5Ghz ook uit. En meestal verbinden dan alle apparaten op een stabiele 54Mbps. Het is dan n.l. niet de snelheid die je wilt maar de stabiliteit.

Anders toch met extra WiFi punten gaan werken.

Als je overigens vindt dat het bij volle snelheid wel gewoon goed werkt hoef je dus in ieder geval niet na te denken over een ander abonnement.
 
Laatst bewerkt:

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.614
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Wij gebruiken laptops (HP uit 2020), zonder ethernet aansluiting, ook mijn privé laptop (MacBook Air 2020) heeft geen ethernet, dus dat is niet te controleren. Ik het idee dat het ook aan mijn wifi kan liggen, omdat het bij vlagen langzaam gaat.

Dus een tijd gaat het goed, en dan heb ik weer instabiele verbindingen, met een slechte snelheid.
heb van alles geprobeerd, andere kanalen, met ziggo gebeld (die heeft Mac filtering uitgezet, toen ging het een tijd goed)
Dit maakt duidelijk dat jou probleem veroorzaakt wordt door externe omstandigheden zoals drukte/storingen op de Wi-Fi frequenties. Extra accespoints kan dat verbeteren.

Er bestaan netwerkadapters die je via een USB aansluiting aan de laptop kan hangen.
De traagste zijn 100 Mbit/s, maar er zijn volgens mij ook snellere tot 1 Gbit/s via USB 3.x

Edit:
1 Mbit/s veranderd in 1 Gbit/s
Dank voor het melden van de typefout.
 
Laatst bewerkt: