Giga bestellen mogelijk via account maar volgens postcodecheck niet beschikbaar?

Ik weet niet of je een deel weggelaten hebt bij je schreenshot, maar als ik de postcode check doe, zie ik:

Bekijk bijlage 32650

Als ik vervolgens op de oranje link klik, kom ik weer bij een postcode check. En dan blijkt dat ik wel voor 1 Gbps kan kiezen. Blijkbaar is het netwerk er wel al voor geschikt, maar willen ze nog niet dat het massaal gebruikt wordt.

Overigens is dat 1000/40 als snelheid en ik heb nu 300/40, dus qua upload schiet ik er niets mee op. En die 40 is de bottleneck.

Ik vraag me wel af waar je als gewone huis-tuin-en-keukengebruiker 1Gb/s voor nodig hebt.
 
Laatst bewerkt:
Voor al die thuiswerkers en kinderen die nu online les hebben is een hogere snelheid wel prettig. Voor mij zou een hogere upload ook prettig zijn.
 
Ik vraag me wel af waar je als gewone huis-tuin-en-kekengebruiker 1Gb/s voor nodig hebt.
Ik kan een aantal zaken bedenken:
- Meerdere users in één woning die gebruikmaken van streamingdiensten op 4k (of hoger)
- Cloud gaming @ 4k (of hoger)
- Werken vanuit huis
- De gemiddelde AAA-games zijn al gauw 50-300GB met updates die makkelijk 10GB+ kunnen zijn.

Het is niet perse "nodig" maar scheelt gewoonweg een hoop tijd bij het binnenhalen van data en geeft ook meer speelruimte.... Als ik voor mijn werkzaamheden 100GB moet binnenhalen en ik kan de tijd reduceren tot de helft (30min > 15min) dan kan ik veel meer of veel sneller werk verrichten.

Als je daarnaast in je vrije tijd wilt hobbyen maar dit gelimiteerd wordt door transfersnelheid heb je dus veel minder aan je eigen tijd.

Je kan prima vrijwel alles wat je wilt doen met een 100mbit verbinding maar in mijn optiek is tijd een kostbaar goedje, dus als ik meer tijd heb te besteden aan het verrichten van werk of mijn hobby's dan is dat enkel mooi meegenomen.
 
Voor al die thuiswerkers en kinderen die nu online les hebben is een hogere snelheid wel prettig. Voor mij zou een hogere upload ook prettig zijn.
1603725094399.png

Welliswaar zijn hier de pieken uitgehaald (5 minuten gemiddelde) maar die 100 Mbps was meer dan zat voor twee thuiswerkers en twee studenten. :)
 
Het ligt geheel aan de programma's die je gebruikt wat voor de een wel werkt kan voor de ander onvoldoende zijn. Verwerk je iets in excel of word en mail dan zal dit volstaan. Maar heb je zwaardere programma's dan is 100mb onvoldoende. Ik merk echt wel verschil als ik alleen thuis ben en grotere bestanden upload cq download. Nu kan ik dat zonder problemen doen met meer gebruikers is dit veel trager.
 
Terug
Bovenaan