• Welkom op het Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door klanten van Ziggo
  Registreer je direct en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies.

Geluidsonderbrekeningen op digitale radio van Ziggo

edwin.w

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 feb 2010
Berichten
633
Internet
 1. Ziggo
Digitale Televisie
 1. Ziggo
Dan leg je toch alles aan met F connectors naar de splitter toe ? Er bestaan wel kabels met verschillende typen connectors aan beide zijden, en anders kan je die zelf wel maken.
 

marans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jun 2011
Berichten
1.346
Internet
 1. Ziggo
Digitale Televisie
 1. Ziggo
Ik verbaas me er ook over dat er geen splitter bestaat met 2 x coax en 1 x F connector.
omdat verloop stekkers en splitters met "coax" nu eenmaal niet meer aan te raden zijn??
zelfs niet die kabelkeur dingen of die fUPC/Ziggo zelf levert.
gebruik een goede splitter/versterker met f-connectoren en bij aansluiten een connector die goed afschermt.
 

Jan-Willem Mellema

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 mrt 2021
Berichten
5
Internet
 1. Ziggo
Digitale Televisie
 1. Ziggo
Ik heb een tv waarvan ik het beeld kan uitzetten bij het luisteren naar de Ziggo-radio.
Het is een Samsung UE55KS7000. Ga dan naar instellingen-algemeen-toegankelijkheid-beeld uit. Misschien hebben meerdere types Samsung, of andere tv-merken deze mogelijkheid ook.
Het is een mogelijkheid.
 

peterzoetermeer

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 apr 2021
Berichten
5
een mogelijkheid? een omzeiling van het probleem.
Bij mij opgelost met een nieuwe AOP en een versterker waarop zowel de TV als de digitale radio op aangesloten zijn. Resultaat: goed beeld en geen storing op de digitale radio
 

Eduard08

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 aug 2008
Berichten
3.542
@hma, daar is toch ook een koppelstekker voor?
1622450728098.png
1622450776833.png
 
S

Silomon

Dag allemaal,

Sinds gisteren, 8 juli heb de Quantis QE 317 in gebruik van Ziggo en ervaar ook signaal onderbreking.
Meestal om de 10 à 15 minuten gedurende zeker 2 à 3 seconden.
Mijn configuratie betreft uitsluitend:
Ziggo Technicolor Modem, en vanaf de TV uitgang (wandcontactdoos) direct naar de Quantis QE 317. Dus geen TV splitter. De gebruikte coax kabel is 70 cm lang, merk: Monstercable; geen prul van de DHZ markt.

Het probleem ervaar ik op alle zenders.

Ziggo stuurt mij een gratis kabel. Dat is heel attent, want het zou misschien daaraan kunnen liggen (zeggen zij) maar ik geloof dat niet zo.
Hetzelfde merk coax kabel gebruikte ik ook toen ik nog TV keek (nu niet meer) met de lengte van 1,8 m. Feitelijk dus een capaciteitstoename hoewel ontzettend gering maar ik heb nooit TV signaalonderbrekingen gehad.

Mijn vermoeden is dat er iets hapert in de 'signalchain' AD-DA conversie. Of bij Ziggo (AD conversie) en/of DA conversie in de Quantis 317.

Algemene opmerking. Als dit gemankeerde alternatief wordt geboden door Ziggo omdat zij de analoge radio signalen uitfaseren in de loop van 2021 is dit knap waardeloos, want ik zal zeker niet de enige zijn die naar klassiek luistert en met dit mankement - dat niet bestond met de analoge radio signaal overdracht - het luistergenot van klassiek totaal bederft.

Mijn vraag is feitelijk of anderen dit ook ervaren met het luisteren naar radio zonder TV-splitter.
Als er voldoende reacties komen zouden we dit collectief aan kunnen kaarten bij Ziggo, want dit mankement behoren zij gewoon uit de wereld te helpen.
 
Laatst bewerkt:

Eduard08

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 aug 2008
Berichten
3.542
Bij de digitale tuners van Ziggo was ook altijd een optie waarmee je de signaalsterkte en -kwaliteit kon bekijken. Als daar plotselinge dips in voorkomen, krijg je die natuurlijk ook te horen of te zien (als het om een tv zender gaat). Vaak gaat het dan niet om alle frequenties, maar enkele, of zelfs maar 1. Er kan dan mogelijk een dip zitten in de bekabeling thuis. Als dat zo is, moet er een versterker in de meterkast komen.

De eerste stap is de slechte signalen te testen met een goed kwaliteit kabel/koppeling rechtstreeks tussen het apparaat en het aop.
Als die tijdelijke kabelverbinding aan de eisen voldoet (KabelKeur) , kan het zijn dat de aansluiting in de wand van een verouderd type is die later toegevoegde frequenties niet of niet goed kan doorgeven. Daar zou je Ziggo op kunnen aanspreken.

Mocht het probleem blijven, dan weet je zeker dat het probleem voor en niet na het aop punt is, dus buitenshuis, en moet Ziggo aan de slag met haar eigen signaaltoelevering.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
2.145
Digitale Televisie
 1. Ziggo
Je draaft een beetje door Silomon, Capaciteitstoename en Signalchain AD-DA conversie , grappig dat je hele eigen termen gaat verzinnen. Not too burst your bubble, maar er is geen signal chain AD-DA conversie, alles is vanaf het begin tot einde digitaal, behalve als het uit je speakers komt, daar wordt het analoog gemaakt.

Je hebt waarschijnlijk zwak signaal of verstoring maar dat zal vermoedelijk niet op alle frequenties voorkomen. Dus niet alle radio stations hebben die onderbreking mag ik hopen? Misschien is naar de signaal waardes van je modem kijken om te zien of je daar ook signaal problemen ziet.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.824
Internet
 1. Ziggo
Digitale Televisie
 1. Ziggo
Hetzelfde merk coax kabel gebruikte ik ook toen ik nog TV keek (nu niet meer) met de lengte van 1,8 m.
Lang geleden? Want een kabel die toen voldeed, voldoet misschien niet meer door de toename van zenders, o.a. die voor GSM.