Geluid stemmen soms vreemd (faseprobleem?)


R-P

Forum Gebruiker
Lid geworden
23 okt 2010
Berichten
30
Hallo,

Als ik het geluid via mijn versterker laat lopen en vergeet mijn televisie zacht te zetten, klinken stemmen wat vreemd, volgens mij omdat er een klein tijdsverschil zit tussen de analoge uitgang van de Pace 711 en de HDMI uitgang van dezelfde Pace naar de TV.

Valt prima mee te leven en helpt me herinneren de TV te 'muten'.
Ik noem dit slechts omdat het geluid van ALLEEN de TV een soortgelijk (vermoedelijk) faseverschil laat horen gedurende een halve seconde, zo'n 10-20 keer tijdens een film van 2 uur. Voor de duidelijkheid: het geluid komt alleen via de TV, dus de TV (re)produceerd deze fout in z'n uppie. Dit is een redelijk recent probleem (maximaal enkele maanden).

Dat vind ik wel een probleem. Een paar minuten geleden was het gelijk met een hapering in het beeld, wat me sterkt in het vermoeden dat het met de signaal sterkte te maken heeft.

En daar heb ik al eerder over geklaagd: ik was (jaren geleden) niet tevreden met het signaal niveau, kreeg m.i. nul ondersteuning van UPC, kocht een versterker van 100euro om het probleem op te lossen wat volgens mij aan UPC lag en moest deze na een jaar probleemloos functioneren er tussenuit halen omdat in de wijkkast nieuwe pluggen waren gemonteerd zodat ik eindelijk een fatsoenlijk signaal kreeg...

Komt iemand dit probleem bekend voor? Zijn er oplossingen voor?