• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Geen Wi-Fi IPv4 op laptop, wel IPv6.


JJMC

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 dec 2011
Berichten
46
Hoi,
Heb sinds eergisteren de connect box en heb dus mn netwerkje opnieuw ingericht, alles prima, pc's en androids, alleen op de win10 laptop heb ik geen ipv4, alleen ipv6, met als gevolg dat sommige sites onbereikbaar zijn.
Weet iemand waar ik moet kijken. Ik ben een beetje technisch, maar heb geen idee. Dhcp al aan/uit gezet. Op de connectbox staat zowel 2.4 als 5ghz aan (gescheiden), waar kan ik nog meer naar kijken?

Thanks.
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
618
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Misschien staat ipv4 niet aangevinkt bij je adapter.

Rechtsklik je wifi icon in de taakbalk --> Netwerk en Internetinstellingen openen --> Adapter opties wijzigen --> rechtsklik je wifi adapter --> Eigenschappen -->ipv4 protocol aanvinken
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
J

JJMC

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 dec 2011
Berichten
46
Bedoel je die lijst met Client for microsoft networks, Qos packet scheduler, Internet protocol version 4, etc etc?
Daar staan zowel ipv4 als ipv6 aangevinkt.
Bij wifi status (het venster ervoor) staat ipv4 connectivity, no network access, ipv6 connectivity: internet.

Ik heb net de troubleshooter eens gedaan, eerste keer dat dat ding uberhaupt info geeft, het geeft 2 meldingen, problem with wireless adapter or access point and "wifi" doesn't have a valid ip configuration. Ipv4 een iets ander ip adres gegeven, doet het weer, vreemd, ik heb alleen het laaste cijfer veranderd van 200 naar 15 en nu pikt hij het wel, terwijl de dhcp server staat ingesteld met 'begin lokaal adres' met laatste cijfer 10. Maar in ieder geval opgelost, dank voor de hulp.
 
Laatst bewerkt:

Charles de Ridder

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 okt 2018
Berichten
2
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Controleer even of je de Mediabox XL in je thuisnetwerk hebt zitten. Wanneer deze gekoppeld is met je modem kan dit problemen geven. Herstart je modem na dit los te hebben gehaald. Hierna werkt het weer.
 
Topicstarter
Topicstarter
J

JJMC

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 dec 2011
Berichten
46
Charles, het werkt inmiddels al, zie mijn laatste post.