• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

geen/slechte wifiverbinding

Status
Niet open voor verdere reacties.

Arjen1963

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 feb 2012
Berichten
3
Na jarenlang een slechte wifi verbinding gehad te hebben bij telfort ben ik overgestapt naar Ziggo Alles-in-1. De verbinding (Cisco) is een piepklein beetje beter, maar in het grootste gedeelte van het huis is nog steeds helemaal geen bereik. Vooral aan de achterkant van het huis, waar helaas de meeste computers staan.
Hoe krijg ik dit beter?
Ik heb nog staan een Telfort ZyXEL Modem/router en ik heb van iemand een sitecom 300n, x3 router gekregen. Kan ik hier iets mee?
Supertechnisch ben ik niet, maar niet helemaal onhandig:)
 

hulskerjw

Forum Gebruiker
Lid geworden
7 feb 2012
Berichten
3
begrijp ik goed dat je een draadloze verbing heb
zo ja dan is dat altijd slechter dan een vaste kabel aansluiting
deze is stabieler dan draadloos
groeten van john
hoor ik nog van je !!??:)
 
Laatst bewerkt door een moderator:

TheGrouch

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 aug 2008
Berichten
4.789
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Ik zou als ik jou was je emailadres hier niet zomaar posten.
Spamrobots struinen graag forums af.
 
Topicstarter
Topicstarter
A

Arjen1963

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 feb 2012
Berichten
3
begrijp ik goed dat je een draadloze verbing heb
zo ja dan is dat altijd slechter dan een vaste kabel aansluiting
deze is stabieler dan draadloos
Logisch, maar een beetje verbinding in het hele huis zou wel lekker zijn. Hoeft niet overal even snel te zijn. En om nu door het hele huis kabels te gaan trekken in ook zo wat.
 

Harold

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 feb 2008
Berichten
1.018
ik heb van iemand een sitecom 300n, x3 router gekregen. Kan ik hier iets mee?
Ja, die zou je kunnen gebruiken.
Je kan volgens mij dan de wifi van je huidige modem/router uitschakelen.
Hoe weet ik niet, ik heb niet zo'n ding :)
Maar er is hier vast wel iemand die je kan helpen.
 

TomF

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 jul 2009
Berichten
347
Je kunt het beste eerst Wifi-Analyzer installeren op een smartphone of laptop. (Ik hoop dat je die hebt).
Hiermee kun je controleren of je last hebt van andere draadloze routers die wellicht op hetzelfde kanaal uitzenden.

Ik had overigens hetzelfde probleem als jij. Ik heb de routerinstellingen met behulp van Wifi-Analyzer geoptimaliseerd, maar toch was dat nog steeds niet voldoende voor het streamen van HD-beelden.
Ik heb daarom een Wifi-repeater gekocht.

Succes.
 
Topicstarter
Topicstarter
A

Arjen1963

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 feb 2012
Berichten
3
Je kunt het beste eerst Wifi-Analyzer installeren op een smartphone of laptop. (Ik hoop dat je die hebt).
Hiermee kun je controleren of je last hebt van andere draadloze routers die wellicht op hetzelfde kanaal uitzenden.

Ik had overigens hetzelfde probleem als jij. Ik heb de routerinstellingen met behulp van Wifi-Analyzer geoptimaliseerd, maar toch was dat nog steeds niet voldoende voor het streamen van HD-beelden.
Ik heb daarom een Wifi-repeater gekocht.

Succes.
Mijn oude telfort zyXel router heb ik regelmatig op een ander kanaal gezet. Dat hielp soms een klein beetje maar nooit genoeg. Ik ga er maar even vanuit dat dit voor de Cisco ook geldt.
Kan ik de sitecom 300n, x3 router gebruiken als wifi-repeater of is dat een ander apparaat? En zo ja, hoe moet ik dat doen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.