Geen ondertiteling RTL

Gompie1961

Forum Gebruiker
Berichten
6
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Beste Ziggo gebruikers,
Mijn Samsung Tv (gisteren een nieuwe geinstalleerd maar de vorige had exact hetzelfde) geeft geen ondertiteling op RTL4 bij goede tijden slechte tijden. Ik heb volgens mij alle instellingen goed staan, op de NPO geeft hij dan ook de ondertiteling weer. Bij goede tijden slechte tijden zitten wel ondertitelingen want als ik via mijn humax box kijk doet hij het wel. Nu zou je denken dan kijk je toch via de humax box, echter ik vind dat beeld minder van kwaliteit dus kijk ik liever via de CI+ module direct op de TV.
Doe ik iets niet goed of gaat dit gewoon niet werken? Alvast bedankt voor jullie hulp.
 
Bij de Samsung kun je als het goed is bij het aan/uit zetten van de ondertiteling kiezen tussen normaal of voor slechthorende. Dat zou je nog kunnen proberen. Of anders teletekstondertiteling?
 
Hoi C0re,
Helaas, had ik ook al geprobeerd. telext vind ik geen oplossing. Ben ik de enige met dit probleem? Ik vind het namelijk wel toevallig dat mijn nieuwe Samsung exact hetzelfde euvel heeft, daarbij ook de samsung in de slaapkamer heeft dit issue. Het zijn natuurlijk wel allemaal samsung toestellen met CI+ maar dat lijkt mij een veel voorkomende combinatie.
 
RTL 4 HD.
Bij RTL Nieuws en 'Goede Tijden, Slechte Tijden'
is DVB ondertiteling en Teletekst ondertiteling.
Op de Humax zie je met de SUB knop:
. Uit
. Dutch D .. kies deze niet, is leeg.
. 888 + oortje
. Dutch + oortje
Het oortje staat voor Hardhorend.
Kies 1 van deze 2.

'888' is geen standaard taalcode.
Welke keuze laat de Samsung zien?
 
Probleem is opgelost! De nieuwe samsung laat ook 888 zien in de instellingen van de subs. Met deze instelling doettie het!
 
Onderiteling via teletex vind ik nog steeds geen oplossing. Als je dat gebruikt en je wil even zappen dan zap je in teletex, dat is niet handig en vind ik geen oplossing. Op de manier die ik wel een oplossing vind heb je dat niet, de samsung gebruikt alleen de subs van teletex maar je zit niet in teletex. Begrijp je het nu?
 
Dat is zijn dus de teletekst subs die je geen oplossing vond eerder
888+oortje is DVB ondertiteling, niet Teletekst.
 
werkt deze ondertiteling dan ook op ZiggoGo?
iPhone, ZiggoGO.
RTL 4 HD.
Ik zie bij RTL Nieuws bij de 2 streepjes voor ondertiteling de keuze:
. off
. Nederlands
En 'Nederlands' staat kennelijk voor 'Dutch + oortje'.

Het werkt!.
 
Terug
Bovenaan