• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Geen internet meer via Router (WIfi) na inschakelen van de Mediaplayer (Eminent 7380)


richard.aarts

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 jun 2008
Berichten
107
Situatie:

Ziggo Modem -> Switch (SITECOM) -> Mediaplayer (EMINENT 7380) + NAS (SYNOLGY)
Ziggo Modem -> Switch (SITECOM) -> WIFI ROUTER (SITECOM) -> LAPTOP (Draadloos)

Uitleg:

Mijn Laptop is draadloos verbonden met mijn WIFI ROUTER (SITECOM) omdat de WIFI van het ZIGGO modem te langzaam is.

De WIFI ROUTER zit achter de Switch (SITECOM)

De Mediaplayer en de NAS zitten achter de Switch, deze zit weer achter de Ziggo Modem

Voorheen werkte alles prima, sinds dat de NAS op een of andere manier is gecrashed, en ik alles via fabrieksinstellingen en de software DSM weer opnieuw op de NAS heb gezet, krijg ik een raar probleem.


Als ik de mediaplayer heb opgestart, en ik met mijn laptop verbinding heb met de WIFI ROUTER (SITECOM), dan heb ik geen internet meer, wel gewoon verbonden, maar geen internet.

Zet ik de mediaplayer uit, dan heb ik weer internet.

Snap er niks van.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.503
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Is je Ziggo modem ook een router, of staat deze in bridge mode?
Welk type?
 
Topicstarter
Topicstarter
R

richard.aarts

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 jun 2008
Berichten
107
De ubee 3200xx. Niet in bridgemode. Hierop zit een pc bedraad op aangesloten en een draadloos.
 
Laatst bewerkt:

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.503
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
De ubee heeft een interne dhcp server die ip adressen uitdeelt. De Sitecom router heeft ook een dhcp server. Dit kan met elkaar conflicteren.
Kun je de dhcp server van de sitecom uitzetten? Of nog beter, de sitecom in 'access point' mode zetten zodat het hele router gedeelte van de sitecom uit staat.
 
Topicstarter
Topicstarter
R

richard.aarts

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 jun 2008
Berichten
107
1. Als ik de dhcp server uitzet, kan ik dan deze Sitecom router nog gebruiken om de laptop te verbinden via de WiFi van de Sitecom router ?

2. Als ik de Sitecom router in accespoint modus zet, kan ik dan deze Sitecom router nog gebruiken om de laptop te verbinden via de WiFi van de Sitecom router?
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.503
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Ja en optie 2 is dan het beste. Je hebt maar 1 router en dhcp server nodig in je netwerk.
Zet je de sitecom in AP mode, dan wordt het eigenlijk een simpele switch maar dan voor WiFi.
 
Topicstarter
Topicstarter
R

richard.aarts

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 jun 2008
Berichten
107
Is dat makkelijk te realiseren. Als ik weet wat ik moet doen lukt het wel.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.503
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Het is meestal een instelling in de web interface. Ik heb geen idee of dat bij jouw sitecom kan.
Welk type is het?
 
Topicstarter
Topicstarter
R

richard.aarts

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 jun 2008
Berichten
107
Ik zal straks even kijken. Bedankt alvast tot nu toe