• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Geen Ethernet

bimbam

Forum Gebruiker
Lid geworden
22 feb 2021
Berichten
3
Vrijdagmiddag even bezig gezeten met de powerLAN adapter. Had hem verwisselt voor precies dezelfde maar wou iets uittesten voor mijn broertjes playstation die geen wifi had. Uiteindelijk weer adapters verwisselt en plotseling had ik geen ethernet meer, maar wel wifi. Nu staat er Onbekend Netwerk 'No internet'. Van alles geprobeerd dat op Google staat en ook met de router bezig gezeten. Iemand enig idee wat ik kan gaan proberen, of die hetzelfde probleem heeft gehad?
Ben nu 2,5 dag bezig met het uitvogelen :drunk:.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.610
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
PowerLAN adapters als eens helemaal gereset en opnieuw ingesteld?
Lijkt erop dat wat instellingen in de wat zijn geraakt met je test.
 

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
1.025
Gebied
fZiggo
probeer eens de powerline adapters in hetzelfde vertrek werkend te krijgen.
1 adapter naast het modem...1 adapter zelfde groep meterkast...werkend? hierna verplaatsen.

je kan ze onderling zelfs op het zelfde stopcontact testen.
 
Topicstarter
Topicstarter
B

bimbam

Forum Gebruiker
Lid geworden
22 feb 2021
Berichten
3
PowerLAN adapters als eens helemaal gereset en opnieuw ingesteld?
Lijkt erop dat wat instellingen in de wat zijn geraakt met je test.
Sorry maar hoe moet ik die resetten en opnieuw instellen? (Heb het uiteindelijk gedaan en werkt niet)
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
B

bimbam

Forum Gebruiker
Lid geworden
22 feb 2021
Berichten
3
probeer eens de powerline adapters in hetzelfde vertrek werkend te krijgen.
1 adapter naast het modem...1 adapter zelfde groep meterkast...werkend? hierna verplaatsen.

je kan ze onderling zelfs op het zelfde stopcontact testen.
Sorry maar snap niet precies wat ik moet doen
 

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
1.025
Gebied
fZiggo
1 verlengdoos gebruiken...met meerdere 220V stopcontacten..

hier druk je beide powerlines in, en verbind je deze met utp vanaf modem, naar 1e powerline.
vanuit 2e powerline utp naar een laptop bv. dan kan je deze beide testen of ze werken, of indoen nodig resetten.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.610
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Betreft het resetten. Ik ken niet alle merken/ typen, je zal even in de handleiding moeten kijken.
Als je die niet meer hebt dan kan je die zeer waarschijnlijk wel online vinden.