Geen Dolby Digital geluid Ziggo Sport

Is dat zo? Zo ja, is dat dan reden om je er druk over te maken? Dolby is alleen maar een systeem waar zachte muziekpassages wat extra worden versterkt. Daarvoor bestaan er ook concurrerende systemen. Is dat ook afwezig? Bovendien lijkt me sport nou niet bepaald te vergelijken met de dynamiek bij muziek, in mijn beleving gaat sport, met name voetbal, alleen maar gepaard met primitief gebrul. En dat gebrul vindt alleen maar op één niveau plaats, loeihard. Volgens mij mis je niet zo veel.
 
Laatst bewerkt:
@J. de Boer ?

Als de gebruiker _net als op andere kanalen_ DD wil hebben, dan mag hij dat toch vragen? Er is overigens een wezenlijk verschil tussen PCM en DD als je naar bijvoorbeeld alleen al de F1 kijkt. Bij DD klinkt de muziek (en ook het geluid van de wagens) flets, bij PCM voller... ja, er zijn mensen die niet naar het geluid via de TV luisteren maar via een receiver. En ja, zelfs het gescheld tijdens voetbal klinkt ook veel beter. De bal hoor je toch niet meer boven de meeste eencelligen uit.
 
Ik denk omdat bij alle Ziggo sport kanalen 2 talen uitgezonden wordt.
 
2 talen? Eens even terugkijken.

Edit: Ja, 2 talen... althans 2 keuzes.
Maar de Next maakt er evengoed DD van.
 
Laatst bewerkt:
Goede vraag. Ik verwonder me er al jaren over dat het Ziggo-paradepaardje nog geen Dolby Digital 5.1 uitzend bij evenementen die zo aangeboden worden.

Het zou een welkome aanvulling zijn om de F1 in echt 5.1 in de huiskamer te krijgen. Sky doet dit al jaren.
 
Terug
Bovenaan