Geen bekabeld internet op mac als horizon aanstaat?

Heinie

Forum Gebruiker
Berichten
3
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Hallo, Ik wil op mijn mac gewoon bekabeld internetten voorheen ging dit prima, maar de laatste tijd werkt het helemaal niet meer had t niet door omdat mijn wifi automatisch aan staat. Maar omdat ik eigen bedrijf heb werk ik liever vanuit bekabeld internet. heb 3 kids die trekken veel kracht weg van wifi.
Ik heb opgemerk als ik mijn horizonbox helemaal afsluit incl de kabels eruit trek (stroom en hmdi) dat ik wel weer een ip adres toegekend krijgt en na enkele minuten heb ik dan weer internet. Heb ook gekeken of mijn horizon niet via modem loopt dit is niet t geval kunnen jullie mij helpen. Ik heb hier verder absoluut geen verstand van!
 
Ik heb gekeken of mijn mediabox (horizon uit mijn thuisnetwerk is en dit is het geval!
Hierna heb ik m uit gezet incl de 2 kabels eruit onee 3 ook nog de stroom zojuist weer aangezet omdat ik tv wilde kijken en loop naar mijn mac die dus bekabeld internet had! en nu niet meer.
 
Dat klinkt echt heel raar!
Dus de Horizon is niet verbonden met je thuisnetwerk, dan zou je zeggen dat er geen mogelijkheid is dat die je interne netwerk verstoord.

Je zou dan nog kunnen denken dat het modem misschien offline gaat als de Horizon aanstaat, bijvoorbeeld door slecht coax bekabeling ofzo. Maar als wifi wel blijft werken, dan zit daar het probleem ook niet.

Dus ik heb echt geen idee.
 
staat je horizon in gateway modus? zo ja. dat is juist.
zo nee? dan thuisnetwerk opnieuw configuren op de horizon. geen wifi verbinding maken.
hierna een restart geven met spanning.
opgelost,
 
Terug
Bovenaan