Geen bekabeld internet op mac als horizon aanstaat?


Heinie

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 okt 2020
Berichten
3
Ziggo
Alles in 1
Hallo, Ik wil op mijn mac gewoon bekabeld internetten voorheen ging dit prima, maar de laatste tijd werkt het helemaal niet meer had t niet door omdat mijn wifi automatisch aan staat. Maar omdat ik eigen bedrijf heb werk ik liever vanuit bekabeld internet. heb 3 kids die trekken veel kracht weg van wifi.
Ik heb opgemerk als ik mijn horizonbox helemaal afsluit incl de kabels eruit trek (stroom en hmdi) dat ik wel weer een ip adres toegekend krijgt en na enkele minuten heb ik dan weer internet. Heb ook gekeken of mijn horizon niet via modem loopt dit is niet t geval kunnen jullie mij helpen. Ik heb hier verder absoluut geen verstand van!
 
Topicstarter
Topicstarter
H

Heinie

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 okt 2020
Berichten
3
Ziggo
Alles in 1
Ik heb gekeken of mijn mediabox (horizon uit mijn thuisnetwerk is en dit is het geval!
Hierna heb ik m uit gezet incl de 2 kabels eruit onee 3 ook nog de stroom zojuist weer aangezet omdat ik tv wilde kijken en loop naar mijn mac die dus bekabeld internet had! en nu niet meer.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.428
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Dat klinkt echt heel raar!
Dus de Horizon is niet verbonden met je thuisnetwerk, dan zou je zeggen dat er geen mogelijkheid is dat die je interne netwerk verstoord.

Je zou dan nog kunnen denken dat het modem misschien offline gaat als de Horizon aanstaat, bijvoorbeeld door slecht coax bekabeling ofzo. Maar als wifi wel blijft werken, dan zit daar het probleem ook niet.

Dus ik heb echt geen idee.
 

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
891
Gebied
fZiggo
staat je horizon in gateway modus? zo ja. dat is juist.
zo nee? dan thuisnetwerk opnieuw configuren op de horizon. geen wifi verbinding maken.
hierna een restart geven met spanning.
opgelost,