Geen beeld op BRT 1 en 2, BBC 1 en 2 en BBC World News

In dit verband is het "enorme verschil " betekenisloos. Net zo goed als het enorme verschil tussen wat de zon uitstraalt aan energie enerzijds en de mens op aarde anderzijds oppikt aan energie. Dan kom je ook tot een gigantisch groot verhoudingsgetal, maar dat zegt niets of iemand bij voorbeeld al dan niet zonnebrand zal oplopen (want ook in dit geval spelen er zo veel meer factoren een rol).
Anyhow, ik ga er verder niet op in, want dit is niet de plek om een cursus elektriciteitsleer te geven.
PS: Fijn dat je schoonmoeder weer storingsvrij TV kan kijken.
 
Laatst bewerkt:
Inderdaad, dat klinkt heel wat. Maar ik neem aan dat hiermee Effective radiated power (ERP) wordt bedoeld. Het vermogen van de zender zelf (dus voor de antenne) zal dan zo'n factor tien lager liggen.

Is ook mijn redenatie. Waarschijnlijk gaat het zelfs om EIRP (Effective Isotropic Radiated Power). Belangrijker is echter dat dat het cumulatieve vermogen betreft. Verreweg de meeste cellen hebben antenne's die elk naar een verschillende riching stralen.

Als dat er, bijvoorbeeld, 8 zijn dan is het, naar de klant gestraalde vermogen nog eens 9 dB zwakker.

Ik heb op een vergelijkbare afstand ook zo'n mast maar nog nooit enige last ondervonden.
Maar dan komen we weer bij variabelen die zo één , twee, drie niet makkelijk te berekenen zijn.

Voor nu, blij dat alles weer naar behoren werkt voor TS.
 
[...]Ik heb op een vergelijkbare afstand ook zo'n mast maar nog nooit enige last ondervonden.
[...]
Dat is ook mijn ervaring. Mijn GF zit op 300m afstand van die zendtoren bij de RAI.. Met al zijn antennes en schotels blaast die heel Amsterdam zo'n beetje omver (so to speak), Maar van instraling nog nooit last gehad. En dat met een kabel van ca. 20m die totaal ongeschikt zou zijn, althans op papier. (RG179, 2.5mm dik, enkelvoudig afgeschermd)
 
Dat jullie geen last hebben komt waarschijnlijk omdat jullie minimaal het pakket TV Standaard afnemen (wat voor nieuwe abonnees het minimum is). Dan zit bijvoorbeeld de HD versie van BRT 1 op kanaal 51. Daar zou je dan naar kijken en niet naar de SD versie van deze zender op kanaal 948.
En je moet natuurlijk in een Ziggo gebied zitten waar de gewraakte frequentie werd gebruikt en nog steeds wordt gebruikt. In Utrecht en omstreken is hier gelukkig geen sprake meer van sinds 25 juni. Althans voor wat betreft de zenders die in het zogenaamde "Kabel TV" en "TV Standaard" pakket zitten, de rest kan ik niet nagaan. Maar misschien dat iemand met een uitgebreider pakket dit kan nagaan.
 
In mijn regio (Amsterdam) zit helemaal niets op 802MHz. Dan valt er ook niets te storen, althans op die frequentie.
 
Laatst bewerkt:
Het probleem is weliswaar op dit moment opgelost, maar zoals terrestrial ook al aangaf, loop je kans dat vroeg of laat bewuste frequentie weer in gebruik wordt genomen. Het is daarom jammer dat je niet de precieze oorzaak met 100% zekerheid hebt kunnen vaststellen. Doet de storing zich weer voor, dan zou ik met de kabel en TV decoder gaan testen bij een van de buren van je schoonmoeder om er achter te komen of het inderdaad een instralingsprobleem betreft. Dat heb ik indertijd ook zo gedaan, met als verrassende uitkomst dat het aan iets heel anders lag.
 
Laatst bewerkt:
@mmhmjanssen intussen al gekeken naar het aop punt of daar een versterker zit. Die er even tussen uit laten om te testen. Kan je zo alleen maar mogelijke oorzaken uit sluiten.
 
@mmhmjanssen intussen al gekeken naar het aop punt of daar een versterker zit. Die er even tussen uit laten om te testen. Kan je zo alleen maar mogelijke oorzaken uit sluiten.
Nee, er zit geen versterker op. Hier een foto van de AOP. Omdat er geen zender op 802 MHz meer zit valt er helaas niets meer te testen. Zo zie je maar, elk voordeel heb z'n nadeel.
 

Bijlagen

  • 20190624_162512.jpg
    20190624_162512.jpg
    145,5 KB · Weergaven: 115
Maar zolang Ziggo TV in dit gebied geen LTE frequenties gebruikt is er geen storing en kan ik moeilijk eisen dat Ziggo deze AOP vervangt.
 
Terug
Bovenaan