• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

gebruikershandleiding van Cisco 8485dvb


fsas

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 dec 2010
Berichten
20
Dag

Wellicht zit ik in het verkeerde onderdeel van het forum...
Ik heb een hele poos geleden digitale TV van Ziggo aangeschaft, dat wil zeggen een Somy Bravia, een Samsung recorder en een CI+. De CI+ zat, mat zo/n metalen hoesje, in de Samsung. Die laatste ging kapot en vervolgens hebben wij het kaartje in de Sony Bravia gedaan (die had daar een slot voor). Dit ging ook een hele poos goed, tot enkele maanden geleden de TV heel af en toe kuren vertoonde. Als je naar een zender schakelde (meestal SBS6 maar niet altijd) bleef ie hangen en kwam dan meestal niet verder dan het "openingsscherm". Soms ook kreeg je wel beeld maar schakelde de TV zichzelf om de paar seconden uit en weer aan. Uitzetten hielp niet (ook niet stekker er voor enkele minuten uit). De firmware van de TV is up to date.
Wat wel helpt, is de hele module uit de TV, TV omschakelen naar analoog, kaartje er weer in, bia menu van TV digitale zender kiezen (andere dan die problemen gaf) en voila, dan heb je weer digitale TV.
Omdat ons dat behoorlijk begon te storen en noch Ziggo, noch Sony er uit komt hebben we tweedehands een Cisco 8485dvb gekocht. Deze met wat kunst en vliegwerk en hulp van Ziggo werkende gekregen. We hebben nu weer digitale TV, maar.... er is op internet wel een gebruikershandleiding te vinden maar die beschrijft niets van bv de display en de betekenis van de diverse symbolen. De verwijzingen die ik her en der gevonden heb verwijzen nergens meer naar of naar een ander deel van de Ziggo site. in ieder geval niet naar een beschrijving van hoe ik het display moet interpreteren of anderszins met dat ding om dien te gaan.
Ik weet dat het een ouder model is, maar de door Ziggo geopperde oplossing (een abonnement nemen met een mediabox) kost geld en aangezien we een TV met een slot hebben (en volgens Ziggo geschikt) vind ik dat geen goede oplossing.
Lang verhaal maar mijn vraag is het volgende: kan ik ergens nog een beschrijving vinden van hoe ik de Cisco moet interpreteren? het display zegt vaak van alles.
met vriendelijke groeten, Anjo
 
Topicstarter
Topicstarter
F

fsas

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 dec 2010
Berichten
20
die had ik ook gevonden maar de links in die berichten verwijzen niet meer naar een handleiding, helaas. Vandaar mijn vraag hier.
groetjes, Anjo
 
Topicstarter
Topicstarter
F

fsas

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 dec 2010
Berichten
20
Dag

Die handleiding had ik gevonden maar die is zeer beperkt. Bijvoorbeeld niets over de verschillende betekenissen van de vermeldingen op het display en andere vermeldingen op het front. Veel info over verschillende manieren van aansluiting...
ik begreep uit diverse oude posts op site dat er nog een andertekst is maar de verwijzingen in die diverse posts waren niet meer geldig.

groetjes, Anjo
 

Prof

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 mrt 2008
Berichten
142
Gebied
fZiggo
Op de display van de 8485 staat toch eigenlijk alleen het huidige zendernummer? of de tijd als hij op standby staat?
 
Topicstarter
Topicstarter
F

fsas

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 dec 2010
Berichten
20
nee, hij geeft veel meer medeldelingen op de plek waar de tijd/zendernummer staat. "load" begrijp ik maar een heleboel andere niet.
Ook heeft hij nog twee ledjes links daarvan maar ik ben er al surfend inmiddels achter wat die betekenen. groetjes, Anjo
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.285
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik heb hier de papieren versie van de 8485dvb nog liggen. Die telt 44 pagina's, net als de bovenstaande pdf. Als er al een uitgebreidere bestaat, dan is die nooit meegeleverd.
 
Topicstarter
Topicstarter
F

fsas

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 dec 2010
Berichten
20
Dat wil ik meteen geloven. De posts die ik gezien heb klaagden daar ook over. Er heeft een digitale, uitgebreidere versie bestaan (sommige posts verwezen daar naar maar ik kom met die links nu meestal op een algemene Ziggo site) maar die stond er niet meer. ik hoop dat iemand nog een verwijzing heeft.

groetjes, Anjo