• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Humax iRHD-5300C FTP server Humax-iRHD-5300C

Hannibal392

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 feb 2011
Berichten
108
Beste leden van dit forum,

Ik heb al een aantal jaartjes de Humax-iRHD-5300C in gebruik. Tot op de dag van vandaag bevalt ie me nog steeds.

Echter, ik wil nu graag ook eens wat opnemen en het overzetten naar mijn computer via FTP. Het probleem is echter dat mijn Humax maar niet verschijnt in het netwerk-overzicht van Windows 10 Pro. Zelfs niet nadat ik de Humax terug had gezet naar de fabrieksinstellingen.

Ook kan ik, als ik het FTP-adres in Firefox invoer, maar geen verbinding krijgen met de FTP-server. Firefox blijft maar zeggen: 'Verbinding maken....'. Met andere woorden: ik kom dus al niet bij het login-gedeelte.

Mijn Humax is via WIFI verbonden, uiteraard met de originele dongle.

Ik heb wel eens gelezen dat je alleen gebruik van FTP kan maken als de Humax verbonden is met een internet-kabel in plaats van draadloos. Klopt dit?

Alvast hartelijk dank voor het reageren en het helpen!
 

TheGrouch

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 aug 2008
Berichten
4.789
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Heb je, zoals op blz 61 van de handleiding staat, de ftp-server wel op aan gezet:


FTP-server instellen

U kunt de mediabestanden op de externe vasteschijf overdragen naar uw pc met het FTPprogramma.

1. Selecteer FTP-server.
2. Selecteer Aan om het product te latenfunctioneren als FTP-server.

Opmerking:
• U kunt toegang krijgen tot de externe vasteschijf door het IP-adres van het product op de pc in te voeren.
• Voer ‘HumaxFTP’ in als uw aanmeld-id en uwwachtwoord als aanmeldwachtwoord.


 
Topicstarter
Topicstarter
Hannibal392

Hannibal392

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 feb 2011
Berichten
108
Bedankt voor de snelle reactie!

Uiteraard heb ik de FTP-server functie aan staan. :-P
 
Laatst bewerkt door een moderator:

mandersp

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 apr 2008
Berichten
402
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Je moet de humax5300 wel aan hebben staan anders kun je niet inloggen.

En gebruik je het goeie ip adres, dt kun je vinden bij je router of bij het modem van Ziggo.
 
Topicstarter
Topicstarter
Hannibal392

Hannibal392

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 feb 2011
Berichten
108
Je moet de humax5300 wel aan hebben staan anders kun je niet inloggen.

En gebruik je het goeie ip adres, dt kun je vinden bij je router of bij het modem van ziggo.

Uiteraard staat de Humax aan.

Verder gebruik ik zoiets als dit: ftp://xxx.xxx.xxx.xx/

Hierbij moet ik opmerken dat ik geen ftp programma gebruik. Ik doe het gewoon in Firefox. :wink:
 
Laatst bewerkt door een moderator:

C0re

Quality Member
Lid geworden
26 dec 2007
Berichten
4.820
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik gebruik gewoon de windows explorer adresbalk. Heb je dat al geprobeerd?
 
Topicstarter
Topicstarter
Hannibal392

Hannibal392

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 feb 2011
Berichten
108
Ik gebruik gewoon de windows explorer adresbalk. Heb je dat al geprobeerd?

Allereerst mijn excuses dat ik niet eerder een reactie heb gegeven. Ik was een beetje druk met andere dingen. Vanavond zal ik het effe proberen. Dank voor de reactie!
 
Topicstarter
Topicstarter
Hannibal392

Hannibal392

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 feb 2011
Berichten
108
Geen probleem. Ik hoop dat dit bij jou ook werkt. Ik ben benieuwd.

Helaas werkt het niet bij mij. Ik moet wel zeggen dat ik Microsoft Edge heb gebruikt als test, omdat ik Windows 10 Pro gebruik. Ik heb helaas geen Internet Explorer. Of bedoelde je dat niet? :-P

Indien Windows Explorer iets anders is, waar vind ik dat dan? :-P
 

C0re

Quality Member
Lid geworden
26 dec 2007
Berichten
4.820
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Nee ik bedoel in de mappen van de pc. Dus naar Deze PC of Verkenner. En dan in die adresbalk ftp://.. invullen.
 
Laatst bewerkt door een moderator: