Fox Sports Nederland

Status
Niet open voor verdere reacties.
@terrestrial Ik denk zelfs dat qua kijkers zo zit;
Dat de meeste kijkers of via account van famlilie/vrienden kijken, of via een kroeg of via een dagpas.
De belangrijkste wedstrijden.. dus als echt NL speelt.. die zijn het meest bekeken... zijn vaak te zien op SBS/RTL of NOS...
Hierdoor kan Ziggo FS naar mijn denken makkelijk ditchen... (weggooien).
 
@rob1954 Natuurlijk zal Ziggo daar gevoelig voor zijn... waarom denk jij anders dat bepaalde delen van deze onderhandel status lekken.
 
@terrestrial Ik denk zelfs dat qua kijkers zo zit;
Dat de meeste kijkers of via account van famlilie/vrienden kijken, of via een kroeg of via een dagpas.
De belangrijkste wedstrijden.. dus als echt NL speelt.. die zijn het meest bekeken... zijn vaak te zien op SBS/RTL of NOS...
Hierdoor kan Ziggo FS naar mijn denken makkelijk ditchen... (weggooien).

Ja tuurlijk. Maar wat ik veel interessanter vind is hoeveel procent van de klanten het fox sports pakket afneemt als het ineens goedkoper is. Zijn daar cijfers van bekend bijv. bij KPN ?
 
@Rikhad Eerlijk gezegd om Fox te straffen hoop ik juist van niet... wat mij betreft mogen ze eruit komen.. als maar die eredivisiebelasting eraf gaat.
 
Nog even over het punt wat @Nohara niet kan geloven, dat het nieuwe contract alleen de Eredivisie kanalen betreft deze uitspraak van de ACM over een klacht van CAIW:


Het blijft een beetje een gebed zonder einde, maar het zegt natuurlijk weinig over het lot van FSI. En het is niet dat ik het niet kan geloven, het probleem is dat er geen 100% duidelijkheid is. Want nogmaals. ik sluit echt niet uit dat FSI nog steeds volgens revenue share werkt.

Ik haal alleen nergens uit het stuk dat FSI met zekerheid volgens het oude revenue share model (RSM) werkt. Zoals het hier staat lijkt het er op dat er aparte afspraken rondom FSE en FSI zijn gemaakt, maar het is bijvoorbeeld net zo goed mogelijk dat Fox FSI kanalen volgens het contract ‘gratis’ levert, maar in de realiteit inbegrepen is bij de deal.

Waarom ik neig naar geen RSM voor FSI, is o.a. het feit dat FSI bij geen kabelaar als enige Fox Sports optie wordt aangeboden. Alle aanbieders die een Fox Sports contract hebben bieden de FSI kanalen aan, maar nooit bieden ze geen FSE aan. Daarmee is dus duidelijk dat Fox FSI niet los levert aan de kabelaars en je dus verplicht FSE afneemt. Het is alles of niets. Als FSI wel het RSM zou gebruiken, dan zou het logischer zijn dat bijvoorbeeld een partij als Tele2 FSI nog wel zou aanbieden. Fox is immers verplicht om onder dezelfde voorwaarden de zenders aan te bieden. Als FSI een geheel los onderdeel zou zijn, dan zou ik verwachten dat heel wat aanbieders enkel FSI zouden aanbieden.

Mijn vermoeden is dat de overeenkomst inhoudt dat kabelaars geen extra afgifte te doen voor FSI abonnees, en ze enkel verplicht zijn de kanalen in een sport pakket (voor een minimale prijs) aan te bieden. FSI is verweven met de FSE deal, zodat het niet los verkocht kan worden, maar los genoeg om te kunnen eisen dat het in een apart pakket verkocht dient te worden, en niet net als de FSE kanalen in het Plus pakket terecht kunnen komen, zoals bij Delta het geval is.

Als dat stuk van het ACM onomstotelijk bewijs zou zijn van FSI = RSM, dan is het een beetje als “er is geen bewijs voor het bestaan van buitenaards leven, dus is er geen buitenaards leven”. Wellicht zit ik er naast, maar zo lang het nergens zwart op wit beschreven staat, kunnen we niet concluderen wat nu precies de afspraken zijn rondom FSI, we kunnen er slechts naar gissen. Misschien zitten we beide op het verkeerde pad, en hoeft er bijvoorbeeld pas een bedrag aan Fox worden afgestaan bij een bepaald percentage FSI abonnees. Misschien zijn er toch verschillende afspraken per kabelaar.
 
Kan me nog 1997 herinneren "wij gaan iets nieuws doen"..... en dat er voortaan een gulden moest betaald worden voor je voetbal dat via Sport7 zou gaan. Dat haalde het journaal, en nu...? Niks! Het gaat heel sluipend...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan