Formule 1 in 4k?

Voor bioscopen dus enigszins interessa.
Thuis zinloos.
Tja, ligt er dus aan hoe groot je scherm is... ik denk dat we hiermee in de toekomst schermen krijgen die hele muren en desnoods plafonds bedekken. Dan kun je vanaf je bank zo het bos inkijken, of naar de (geprojecteerde) lucht... denk eens hoe gaming zal zijn, of VR... je moet wat groter denken dan alleen TV of een jaren 50 huiskamer met een tv, en die onzinnige “regel” dat “hoe groter je scherm, hoe verder je weg moet zitten”. Dat gaat echt niet meer op. Dit soort resoluties bieden meer mogelijkheden dan ‘tv’. Think bigger. Letterlijk. Denk aan een muur waarop diverse picture in picture beeld zitten van 60-80”, 1 is het nieuws, 2e is je security cams in 4k, 3e is je facetime met je collegas of familie, en de rest van de muur is je ‘live desktop’. Je hele muur wordt een smart tv. Ik denk dat we tegen die tijd ook niet meer over megapixels praten maar over megapixels per mm2...
 
Laatst bewerkt:
@jowi dat zou best kunnen zeker als zometeen nieuwe fabs geopend worden voor nieuwe lcd/oled glasplaten die eind dit jaar of in 2021 nog groter worden(gen 10.5) waardoor men nog grotere tv's kunnen maken voor minder geld, dus voor 55" nu heb je over jaar 65" voor zelfde geld, waarbij de 65" dus de sweetspot word ipv 55" nu.
 
Is en blijft triest dat 4k van Ziggo, box is nu ook al weer 3 jaar oud en letterlijk nog niets in uhd dan paar series die niet of amper vernieuwend is en een herhaal zender love nature wat er idd een stuk minder uitziet dan de KPN of sat variant.

ziggo sport is al klaar voor 4k incl, playout systeem, camera's etc etc. Ziggo kan die zender dus gewoon zo in 4k doorprikken als ze zouden willen, maar dat willen ze allemaal dus niet.
Ze houden ons gewoon voor de gek.
Maar ook de KPN etc.. doen dat.
 
1 van de redenen dat 4K niet doorzet is de benodigde bitrate. Die moet flink hoog zjin wil je verschil zien met 1080P... en dat vinden de ziggo’s niet fijn, voor elke 4K zender kun je misschien wel 4 normale Hd zenders op de kabel zetten, en als je die ook nog eens knijpt (zodat je amper verschil ziet met SD) kun je wel 20 zenders aanbieden... en dát vinden mensen mooi hoor, heel veel HD zenders! Liever 20 crappy HD zenders dan 1 zo’n 4K zender ‘want ik zie toch het verschil niet op mijn tv”...
 
tja, ze hadden natuurlijk ook op tijd kunnen overstappen naar DVB-C2.
net als bij de andere varianten is dit gewoon ontwikkeld. helaas is digi-tv door providers meer gezien als verdienmodel dan als innovatie.
en geen strobreed in de weg gelegd door kwaliteitseisen in een mediawet. er wordt van alles geregeld en opgelegd, maar dat niet:o
 
Geef ze ns ongelijk , ogen worden slechter met de jaaren, en op een 43 of 47 inch zie je 4k toch amper.

Dit is reactie op jowi, met "want ik zie het verschil toch niet op mijn Tv" .
 
Je kan het wel zeker verkleinen zonder verlies. In de praktijk wordt er natuurlijk altijd gecomprimeerd met verlies (hadden we Jan Sloot maar gehad).
Bij plaatjes haal je hooguit een factor 2 in compressie als je verliesvrij wilt blijven. Het gaat hier om een compressie van meer dan een factor 100. Dan moet je heel veel info weggooien om die compressie te halen.

Voor het bepalen welke bitrate bij een H.264 compressie nog acceptabel is, heeft de heer Kush de Kush Gauge waarde bedacht. Er zijn zelfs calculators op het internet voor deze berekening. (b.v. deze) Als je daar de data voor 4k invult kom je op 58 MBit/s uit. Valt mij nog mee, ik had veel hoger verwacht. (Ik gebruik deze calculator voor het instellen van mijn IP camera's)

NB de motion factor is de hoeveelheid beweging in beeld. Maar als ook de actie scenes goed moeten zijn, moet je de hoogste waarde invullen.
 
@jowi ziggo geeft 4k via iptv door, dus een hogere bitrate zou prima moeten kunnen idd.

Is dat zo ? Ook bandbreedte voor streaming moet gewoon via het docsis segment. m.a.w. Voor een zender die niemand kijkt heb je er baat bij om deze te streamen, want dan zal de bandbreedte voor die zender niet in elk docsis segment gebruikt worden, maar voor zenders die wel populair zijn kun je veel beter DVB-C inzetten, trouwens ook prettiger want dat is een gestandaardiseerde norm en werkt op allerlei apparatuur.
 
Terug
Bovenaan