Film1 gaat toch door.

Ik heb film1 ook opgezegd... heb het nu nog een maandje... dan niet meer. Mocht het straks beter worden... dan neem ik hem weer... maar nu niet.
 
Vandaag een klacht bij Film1 en de Stichting Reclamecode Nederland ingediend. Op de website staat duidelijk aangegeven, 500+ films, onbeperkt kijken. Op de website zelf, onder 'Alle Fims', zijn er maar 118 films besckikbaar. Een duidelijke overtreding van de reclamecode.

Naar Film1 gestuurd:

"L.S.,

Op de website van Film1, www.film1.nl, staat het volgende duidelijk aangegeven:

"De voordelen van Film1,

Keuze uit meer dan 500 films

Onbeperkt kijken"

2 weken geleden ben ik abonnee van Film1 geworden. Het is mij nu duidelijk dat Film1 geen 500+ films mij aanbiedt. Graag een volledig overzicht van alle 500+ films die sinds 1 augustus voor mij als abonnee volledig beschikbaar zouden moeten zijn. Volgens mij zijn er sinds 1 augustus 2019 niet eens 150 films voor abonnees beschikbaar. Op de volgende Film1 ‘Alle Films’ website pagina staan maar 118 films beschikbaar https://www.film1.nl/films/?type=all&category=0 500 – 118 = 382 films tekort.

De reden voor mij een abonnement met Film1 af te sluiten was de 500+ films die voor mij beschikbaar zouden zijn. Dit schijnt nu 100% onwaar te zijn. De informatie op de Film1 website i.v.m. "Keuze uit meer dan 500 films" is misleidend en in overtreding van de Nederlandse reclamecode.

Ik heb vandaag een klacht over Film1 i.v.m. de misleidende informatie "Keuze uit meer dan 500 films" bij de Stichting Reclamecode ingediend. https://www.reclamecode.nl/klacht-indienen/ Graag een uitleg over waarom deze misleidende informatie i.v.m. ""De voordelen van Film1, Keuze uit meer dan 500 films" op de website van Film1 staat.

Ik zie uw antwoord tegemoet.

Met vriendelijke groet,"



Naar de Stichting Reclamecode gestuurd:

"Aangezien dat Film1 500+ films abonnee's aanbiedt, ben ik op 29-7-2019 abonnee van Film1 geworden. Het schijnt nu het geval te zijn dat Film1 helemaal geen 500+ films aan abonnee's aanbiedt maar ongeveer 126. De informatie i.v.m. 500+ films is onwaar en misleidend. Dit verwacht ik niet van Film1, vooral aangezien dat een maandelijkse abonnement €14,95 kost."
 
Laatst bewerkt:
Als je iets verder leest, bij de actuele vragen, dan staat daar ook vermeld dat ze vanaf 1 aug starten met een aantal films en dit de komende maanden zullen verhogen tot ruim 500 films. Soms moet je even iets verder lezen.
 
@Meeterea Dan had Film1 de volgende vanaf 1-8-2019 moeten verwijderen. De informatie is i.v.m. het werven van nieuwe abonnees. Misleidend en een overtreding van de reclamecode. De FIlm1 website geeft vandaag maar 118 films als beschikbaar aan. https://www.film1.nl/films/?type=all&category=0 Dat is 382 tekort. Het bedrag dat ik als abonnee aan Film1 betaal is niet op dit magere aanbod aangepast. Ik betaal €14,95 per maand en krijg geen 500+ films tot mijn beschikking. Als consument ben ik door Film1 volledig misleid tijdens het afsluiten van mijn abonnement.
  • Keuze uit meer dan 500 films
    Onbeperkt kijken
Film1.PNG
 
Laatst bewerkt:
Ondanks alle perikelen juist een abonnement nemen op Film1. Toch niet bewust om te...?
 
En wanneer kijk je dan 500 films achtereen??

Het gaat om 'keuze uit' en niet 'kijken naar'. Ik betaal €14,95 voor keuze uit 500+ films en daar maakt Film1 een 'usp' van op de website. In werkelijkheid wordt de dienst, waarvoor ik als abonnee betaal en een contract aan ben gegaan, niet geleverd. Keuze uit 126 films komt niet overeen met de bewering van 500+ op de Film1 website, overname of geen overname.
 
Laatst bewerkt:
Gezien de situatie dat het in andere handen is overgegaan en er in korte tijd nieuwe contracten gesloten moeten worden, is het reëel om daar de ruimte voor te geven en niet meteen zo te ageren. Als het over enkele maanden nog zo is, heb je een punt, maar nu vind ik het onnodig de confrontatie zoeken. Daarom denk ik ook dat jouw actie niets uithaalt. Ik heb opgezegd om eerst even aan te kijken wat de ontwikkelingen zijn. Gaan die de goede kant op, dan neem ik weer een abonnement.
 
Het is vrij lastig om zonder abonnement te weten welke films erbij zijn gekomen.
Eigenlijk kan dat alleen bij Amazone Prime Video.

Vanaf vandaag heb ik ook geen film1 meer, ik keer pas weer terug als ze weer met voornamelijk recente films komen.
 
Het is vrij lastig om zonder abonnement te weten welke films erbij zijn gekomen.
Eigenlijk kan dat alleen bij Amazone Prime Video.

Vanaf vandaag heb ik ook geen film1 meer, ik keer pas weer terug als ze weer met voornamelijk recente films komen.
Helemaal niet lastig. Deze pagina in de gaten houden:
Dat voor de films die erbij gaan komen maar het hele aanbod is online gewoon toegankelijk.
 
Terug
Bovenaan