• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Film 1 stopt lineair


Status
Niet open voor verdere reacties.

CreativeS

Product Tester
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
27.479
Dat mag Ziggo zeker wel doen @wappie... staat zelfs in de voorwaarden. Toch wel grappig dat men toch altijd weer iets in hun eigen straatje denkt te kunnen buigen. Het is zelfs nog een extraatje geweest. Een extraatje waar men jarenlang niet voor heeft hoeven dokken en dan nog het lef hebben om te zeggen dat daar een alternatief voor geboden moet worden.

Wees maar blij dat ik je werkgever niet ben, met deze instelling :gestoord:

Ondanks het feit dat het natuurlijk niet de schuld van Ziggo is - dat Film1 stopt - zal de kans vast wel bestaan om kosteloos op te zeggen als het je echt heel erg hoog komt te zitten.
 

Sample

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 mei 2017
Berichten
296
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@wappie Natuurlijk mag dit, sterker nog.. er zijn daar zeker 2 redenen van te benoemen;
1) In de voorwaarden staat vermeld dat alleen bij een prijsverhoging een reden kan zijn om een abonnement tussentijds op te zeggen
2) Ziggo trekt de stekker er niet uit, maar Sony zelf... hierdoor stopt Film1 bij IEDEREEN.. dus ook bij KPN/Tele2/T-Mobile etc klanten.
3) Hierdoor zal bij velen het abonnement goedkoper worden; want Film1 stopt ermee.
4) Wettelijk valt dit zelfs onder de noemer 'overmacht' artikels... als een zender zelfstandig besluit te stoppen.. dan is dit overmacht en valt de ISP verlener niets te verwijten.
 

Franz

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 sep 2008
Berichten
1.256
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik heb nog steeds op de een of andere manier via on demand gratis toegang tot de films van Film1.
Zou het wel netjes vinden van Ziggo, als dat wegvalt, dat ze dan m'n Netflix betalen :P
 

Nohara

Forum Gebruiker
Lid geworden
7 okt 2012
Berichten
295
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Film1 stopt lineair en OTT, mogelijke vervangend aanbod

Sony Picture Entertainment stopt op 1 augustus in het geheel met alle activiteiten van betaalzender Film1 in Nederland. Dit betekent echter niet direct dat geen lineaire filmbetaalkanaal meer beschikbaar blijft.

Na expliciete vragen van Totaal TV heeft Sony Picture Entertainment bevestigd dat alle activiteiten van Film1 op 1 augustus stoppen.

Diverse bronnen laten Totaal TV onafhankelijk van elkaar weten dat een marktpartij een studie doet naar de haalbaarheid om een vervangend aanbod voor Film1 in de markt te plaatsen.

Lees het hele verhaal (Totaal TV): https://www.totaaltv.nl/nieuws/film1-lineair-en-ott-mogelijke-vervangend-aanbod/
Gezien de beperkte communicatie verwacht ik dat Sony in onderhandeling is met een andere partij(en) om de boel over te nemen. De meest logische kandidaat lijkt mij nog altijd Ziggo. Zij hebben immers de HBO rechten die ze kunnen exploiteren, en daar is zeker vraag naar in Nederland. Denk alleen maar aan Game of Thrones, Westworld, Veep en Big Little Lies. KPN heeft grote geen basis a la HBO in huis, dus die zie ik niet zo snel instappen.

Een tweede optie is RTL met Videoland. De vraag is alleen of ze het aandurven om lineair te gaan. Ziggo rekent zichzelf immers geen doorgiftevergoeding, dat betalen ze enkel bij de concurrent, dat scheelt al enorm. Videoland moet de volle pond betalen. Zij hebben wel voldoende content om het huidige Film1 aanbod aan te vullen.

Een laatste optie is dat een andere film studio instapt en ook Sony Pictures onder contract houdt. Maar die kans lijkt mij zeer klein, zeker in het geval van lineair. Ook zullen studios sneller exclusief instappen bij een streamingdienst die al een enorme klantenbestand hebben; Netflix en Amazon Prime.

We gaan het zien, ik hoop dat Ziggo er wat in ziet. HBO content terug lineair en landelijk beschikbaar zou fijn zijn.
 

Sample

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 mei 2017
Berichten
296
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@Nohara Als wij kijken naar succesjes als het ware denk ik dat RTL dan de beste optie is omdat het klantenbestand van Videoland niet iets is waar RTL Group zelf vrolijk van wordt.
Dat aanvullend met Film1 kan RTL Group wel opvrolijken.
Ziggo kan natuurlijk ook, want iedereen zit te zeuren dat je GoT (Game of Thrones) alleen via Ziggo kan zien.. als Ziggo geen toestemming krijgt voor HBO Now, dan kan Ziggo Film1 hiervoor gebruiken en aangezien Ziggo gestopt is met de zenders van HBO zie ik geen blokkade hiervoor.
KPN heeft nu teveel kopzorgen omdat mensen dreigen over te stappen omdat KPN wenst te stoppen met het verspreiden van zenders als National Geoghrapic Channel, Disney Channel etc.
KPN krijgt maar geen akkoord met The Walt Disney Company... en KPN heeft boze klanten omdat KPN gaat stoppen met XS4ALL.
Als Film1 wordt overgenomen, dan zal het denk ik Ziggo worden omdat Ziggo dit als een extra geld verdienmodelpotje kan zien.
Ook kan Ziggo dit koppelen aan een bepaalde abonnement en als wij kijken naar de extra zenders pagina is Ziggo daar wel 'fan' van.
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
4.853
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@Nohara
Als Film1 wordt overgenomen, dan zal het denk ik Ziggo worden omdat Ziggo dit als een extra geld verdienmodelpotje kan zien.
nee mogen ze niet,

In 2014 had de Commissie bezwaren dat de concentratie, zoals die oorspronkelijk was aangemeld, de mededinging zou verstoren doordat twee nauwe concurrenten en belangrijke bronnen van concurrentie op de Nederlandse wholesalemarkt voor premium betaalfilmzenders zouden verdwijnen. Om daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse wholesalemarkt voor premium betaalfilmzenders te behouden, had Liberty Global toegezegd om zijn Film1-zender van de hand te doen aan een externe overnemer. De zender werd verkocht aan Sony.

de Film1-zender wordt niet opnieuw verworven, om te garanderen dat deze verkoop een structurele verandering in de markt is.
Bron
 

Nohara

Forum Gebruiker
Lid geworden
7 okt 2012
Berichten
295
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
@freeewillie Dat stamt uit de tijd dat HBO nog lineair uitzond. Ziggo had HBO, Liberty Media (UPC) Film1 en daarom moest Film1 van de hand van de NMa. Ziggo zou hiermee dubbel aanwezig zijn op de Premium content markt na de fusie van UPC en Ziggo.

Het landschap is veranderd, Film1 werd verkocht aan Sony en HBO werd On Demand only en exclusief bij Ziggo. Sony kocht maart 2015 Film1, HBO lineair stopte 31 december 2016. Ziggo heeft dus meer dan anderhalf jaar van de mededingingsautoriteit lineaire betaalkanalen in de vorm van HBO mogen exploiteren. Ik zie niet in waarom ze dat nu niet meer mogen. Er is Ziggo nooit opgelegd te stoppen met het lineair uitzenden van HBO, dat is de beslissing van HBO zelf geweest.

De baan is dus vrij voor Ziggo om het stokje over te nemen. Ziggo kan immers onder een andere naam door en Sony is vrij om haar content te verkopen aan eenieder.
 
Laatst bewerkt:

Sample

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 mei 2017
Berichten
296
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@freeewillie Ziggo moest Film1 van de hand doen omdat Ziggo in die tijd een fusiebedrijfje was als het ware en HBO via 3 zenders lineair uitzond (HBO1/HBO2/HBO3).. als Ziggo ook Film1 had.. dan was Ziggo qua machten veel en veel te groot.
Nu is dat niet meer het geval, en kan Ziggo gerust Film1 overnemen omdat HBO inmiddels is gestopt in Nederland.
 

OnlineGamer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 jan 2017
Berichten
597
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Sony is ook filmmaatschapij. Wie weet heeft Sony een deal met Netflix voor alle content van Sony zelf of zelfs Disney en niet Netflix. Sony bezit namelijk Marvel rechten, is hierom een deal. Dat Disney door die Marvel rechten exclusief alles van Sony mag streamen. In Nederland in het begin, dit later uitverold wordt naar andere landen.
 

retep_

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 nov 2009
Berichten
662
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
of het nu wel of niet mag, Ziggo zal hiervoor weer toestemming moeten vragen, en voor ze die hebben is film 1 al gestopt, dus lijkt me verkoop aan Ziggo niet aan de orde.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.