• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

FAQ CI+ (CIplus)

Freak187

Forum Gebruiker
Lid geworden
6 okt 2006
Berichten
148
C0re zei:
Ja dat kan. Houd er wel rekening mee dat vooral een HD uitzending aardig wat ruimte vergt. Bij veelvuldig opnemen kan je dus beter een externe harde schijf gebruiken. Het enige nadeel is dat je tijden de opname niet naar een andere zender kan kijken (uitgezonderd de zenders die op dezelfde frequentie zitten). Time Shift werkt ook.

Maar werkt het ook als de TV uitstaat? Dat je via de guide een opname inpland en dat de TV evengoed kan opnemen zonder dat ie aanstaat?
 

thamarty

Product Tester
Lid geworden
5 aug 2004
Berichten
666
Ziggo
Geen Producten
Gebied
fUPC
Weet iemand hoe je de rode knop kan activeren?
Ik kan ook nergens het ci plus informatie menu vinden op mijn samsung tv..
Heb net een nieuwe gekocht, het is de UE40HU6900 UHD tv..
 

C0re

Quality Member
Lid geworden
26 dec 2007
Berichten
4.776
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dat vind je niet in het ci+ menu. Staat er los van. Hier klik ik op Menu, Systeem, Dataservices en dan zet je die op Aan of Inschakelen.
 

cobusr

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 jun 2016
Berichten
279
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ben van mening dat dit hier hoort te staan.

Beperkingen van CI+

Bij gebruik van een standaard Common Interface zijn de door de CAM ontsleutelde programma's zonder beperkingen te gebruiken. Het is mogelijk om deze op te nemen en onbeperkt te bewaren en te kopiëren. CI+ is speciaal ontwikkeld om controle te kunnen houden over de programma's nadat deze ontsleuteld zijn. Enkele van de beperkingen die de programma-aanbieder aan de consument via CI+ kan opleggen zijn:
 • verbieden dat een programma kan worden opgenomen
 • verbieden dat een opgenomen programma kan worden gekopieerd
 • verbieden dat een opgenomen programma na een bepaalde tijd nog kan worden bekeken
 • verbieden dat bij het afspelen van een opgenomen programma de reclame wordt overgeslagen
Kritiek op CI+

Vooral vanwege bovengenoemde beperkingen voor de consument is de inzet van CI+ in Duitsland omstreden. Duitse consumentenorganisaties wijzen CI+ dan ook af.[2] Verdere kritiekpunten zijn:
 • CI+ is geen door de industrie algemeen aanvaarde specificatie. Achter CI+ staan slechts een beperkt aantal bedrijven, met de rest kon geen overeenstemming worden bereikt.
 • Consumenten wordt via CI+ toekomstzekerheid beloofd, de massaal aanwezige apparatuur met een standaard Common Interface wordt echter tot de vuilnisbak veroordeeld. [bron?]
 • Bij de invoering van een nieuwe techniek verwachten klanten gewoonlijk een technische vooruitgang. Invoering van CI+ houdt echter eerder het gevaar van een technische bevoogding. De actuele ontwikkeling maakt consumenten onzeker en belemmert een snelle verspreiding van hoge definitie televisie.[3]
 • Sinds muziekbestanden worden aangeboden zonder kopieerbeveiliging, is de vraag en daarmee de omzet massaal toegenomen, de klanten hebben geen problemen meer met het afspelen van de bestanden. Het is daarom vreemd dat voor televisie een kopieerbeveiliging wordt geïntroduceerd.
 • Het is onduidelijk waarom programma's uit het basispakket op de kabelnetten versleuteld zouden moeten worden. Zonder versleuteling kunnen de programma's op elke daarvoor geschikte televisie zonder additionele randapparatuur bekeken worden. In Zwitserland is tegen versleuteling op de kabel al succesvol actie ondernomen.[4]
Bron is

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/CI+