Extra ZiggoGo add-on's ?

LittleBit

Forum Gebruiker
Berichten
159
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ziggo biedt de mogelijkheid om online TV te kijken,
of mbv je webbrowser op de site www.ziggogo.tv
of mbv een ZiggoGo-app op je iOS/Android telefoon
of mbv een ZiggoGo Android-TV app op je Android-TV.
maar de manier waarop dit gaat is vrij standaard/universeel en werkt non-encrypted
en dus zou een hobbyist ook andere plugins kunnen maken om online ZiggoGo te kunnen kijken.
Voor de duidelijkheid... we hebben het hier NIET over hacken maar gewoon netjes inloggen met je betaalde Ziggo-account/password.

Op het Ziggo forum vertelt Wilco Vertegaal dat hij zoiets voor Kodi gedaan heeft (zie https://community.ziggo.nl/t5/Archief/Kodi-Ziggo-GO-add-on-voor-Kodi/td-p/252354 ) maar Ziggo reageert daar streng met 'dat mag niet van Ziggo; zie onze regels'.
En dat is vreemd... want de europese regels (zie art. 85 en 86) zeggen juist dat productbeperkingen niet zomaar mogen.
Als je de kleine lettertjes van bv HP en Cisco gaat bestuderen, zie je ook staan
'dat decompileren en reverse engineering niet is toegestaan... tenzij je woont in een regio waar dat uitdrukkelijk is toegestaan'
en met dat laatste bedoelen ze dus europa.
Kortom de spelregels van Ziggo zijn in strijd met de europese regels en dus juridisch gesproken onredelijk en dienen dus nietig verklaard te worden.
Maar ja.... Wilco is ook maar een simpele hobbyist en Ziggo is een grote jongen met dure advocaten, dus Wilco heeft geen schijn van kans... en Wilco zal dus geen groen licht krijgen van Ziggo voor verspreiding van zijn handige Kodi ZiggoGo add-on.

Dus
zo'n add-on kan handig zijn bv voor Kodi gebruikers
maar als je netjes zo'n addon verspreid loop je kans dat Ziggo vervelend gaat doen
en dus is het nu wachten op een hobbyist die anoniem een voorbeeldframework van zo'n addon op github gaat plaatsen.
Heb ik iemand op een idee gebracht ?
 
Het heeft niet altijd te maken met reverse engineering. Het is goed mogelijk dat je bepaalde services alleen mag gebruiken met hun eigen apps. Aan de andere kant, werkt Ziggo GO ook bij een web server, dus als je eigen plugin Ziggo GO benadert als een webbrowser lijkt me dat prima. Sterker nog, er is ejgenlijk iets aan te doen.

Ik speel nu met F1 TV Player/Viewer en dat werkt op dezelfde manier, denk ik. Ik gebruik mijn eigen login en dat misschien als gebruiker het grootste gevaar, je inlog gegevens kunnen natuurlijk je systeem verlaten.
 
Het is goed mogelijk dat je bepaalde services alleen mag gebruiken met hun eigen apps.
Ja, sommige bedrijven zouden dat graag willen maar Brussel probeert dat juist met regelgeving te voorkomen; anders werkt 'morgen' alleen MS-Explorer op Windows en werken FireFox of Chrome niet meer op Windows en we willen ook niet dat Maps alleen werkt met Chrome... dus is er europese wetgeving die openheid nastreeft en je juist steunt bij het de-compileren of reverse-engineren voor integratie zodat ook anderen koppelingen en API's mogen maken/gebruiken....
Sommige bedrijven (zoals HP, IBM en Cisco) hebben zich daar aan aangepast.... sommigen (zoals MS) heeft er al boetes voor gekregen en iemand als Apple heeft er duidelijk ook moeite mee en loopt het risico boetes te gaan krijgen.
En Ziggo (wellicht gestimuleerd door de amerikaanse moeder) tracht openheid inzake online services blijkbaar -nog- te voorkomen...
 
Terug
Bovenaan