Extra Next mediabox. Wanneer, prijs, etc.?

Of zo, splitter op splitter, 1x utp naar CB, 1x naar kleine splitter, van kleine splitter 1x naar next, 1x naar slaapkamer/Humax.
x1zjlv.jpg

Waar zie jij UTP ??? UTP is netwerk kabel en geen coax.
 
volgens mij laat je UTP kabel lopen vanuit je modem naar de next 2, als je die niet via WIFI aansluit :-)
 
Gisteren ook maar even een 2e Next besteld voor de slaapkamer... ....
 
Demping per uitgang: 12,5 dB t/m 17,5 dB
In alle gevallen teveel demping indien er geen goede (zware) versterker voor zit.
Idealiter zou de demping 10xlog(6) = 7.78dB zijn. Hirschmann heeft zich dus niet echt zitten uitsloven op die splitter.
edit: De link van piente vertelt niet het hele verhaal. Bewuste splitter heeft namelijk ook nog een zgn. doorlus tap met een verzwakking van 6dB. Dat betekent dat bovenstaande rekensom niet deugt.
Ik had even niks beters te doen. (had natuurlijk ook een speedtest kunnen dumpen of meedoen met dat suffe woordspelletje, maar dit leek me net iets zinvoller) daarom de rekensom opnieuw uitgevoerd, maar nu op basis van v.d. specs van Hirschman zelf: https://www.coaxkabelwinkel.nl/wp-content/uploads/2016/02/Hirschmann-MFC-1861-Productsheet.pdf
De dB's van alle uitgangen omgerekend naar percentage signaalvermogen en bij elkaar opgeteld. Dan kom ik uit op 50%. De resterende 50% is dus extra verlies, oftewel 3dB. Dat ziet er heel wat beter uit dan mijn vorige en verkeerde berekening.

PS: @Johnny, Ook Hirschmann geeft aan dat je er een flinke versterker (20dB) voor moet zetten.
 
Laatst bewerkt:
Ik gebruik nu juist geen versterker meer. Dit op de 2 Next boxen. Dit in tegenstelling tot de vorige boxen de Mediabox XL en de cliëntversie.
De versterker is juist weggehaald door een monteur van Ziggo (Geen inhuur monteur maar een specialist Dit omdat de vorige monteur wat zaken had verzuimd uit te voeren waardoor ik klachten bleef houden.)
 
[...]
De versterker is juist weggehaald door een monteur van Ziggo (Geen inhuur monteur maar een specialist Dit omdat de vorige monteur wat zaken had verzuimd uit te voeren waardoor ik klachten bleef houden.)
Had je soms teveel signaal?
BTW, Ook ik gebruik geen versterker, signaal genoeg. In plaats daarvan een asymmetrische (2-weg) splitter (Hirschmann TFC 0811), omdat de ene kabel heel kort is en de andere behoorlijk lang, Zo doende trek ik de signaal niveaus weer een beetje "recht" (zo is het bij mij thuis. Bij mijn GF zit er wel een antenneversterker, maar zij heeft hele lange en super dunne kabels).
 
Zojuist de 2de extra Next besteld, en de Peece ga ik terug sturen, scheelde 1 euro per maand extra :-)
dus nu 3 Next zoals tijdens de testperiode :-)
nog geen bevestiging ontvangen.

Update: inmiddels bevestiging ontvangen,
morgen al geleverd??
me deze warmte. ........
 
Laatst bewerkt:
Ook hier zijn, na lang wachten, de Next-decoders onderweg.

Waar wij met de Horizon extra decoders nog erg veel verbindingsproblemen hadden tussen extra- en hoofdbox (afstand ~40m coax) is mij nu beloofd dat alle boxen ‘standalone’ zijn. Kan iemand dit bevestigen?

Ik was de Pace boxen met hun brakke software wel een keer zat.
 
Terug
Bovenaan