Extra mediabox Next


Topicstarter
Topicstarter
T

Thecla

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 apr 2009
Berichten
20
Ik had het ook verkeerd wat betreft de 'kabeltjes en splitters'-doos. Deze heb ik, als ik het goed heb, bij mij Arris modem gekregen.
Als de radio aansluiting niet aangesloten is kan je wel last van instraling hebben. Althans, ik had het met een hele oude kabel naar mijn ouderwetse tuner-versterker. Met gevolg dat ik een slecht signaal had op mijn vorige tv-box, met een nieuwe kabel was signaal perfect.
Hoop dat de monteur het voor je gaat oplossen. Fingers crossed.
Ik heb nieuwe kabels van ziggo toegestuurd gekregen, maar wat ik al zei dat die kabels dunner zijn dan de bijgeleverde kabels bij de boxen. Die heb ik aan elkaar gekoppeld en aangesloten op de extra media box next... dan heb ik wel beeld maar helaas via de scart :(
 

Gooffy

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 aug 2009
Berichten
191
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Sluit de box beneden aan en zet daar de hdmi resolutie naar beneden, had hier het zelfde via mijn avr receiver, rechtstreeks op de TV werkte het wel en na het afronden van de installatie werkte het ook via de avr.
 

lebans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 feb 2006
Berichten
199
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@Thecla Heb je de monteur niet over de vloer gehad? Kortom: probleem is het zelfde als in het begin! En dus geen nieuwe splitter met drie tv-uitgangen. En wat als je de twee boxen wisselt?
 
Topicstarter
Topicstarter
T

Thecla

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 apr 2009
Berichten
20
Sluit de box beneden aan en zet daar de hdmi resolutie naar beneden, had hier het zelfde via mijn avr receiver, rechtstreeks op de TV werkte het wel en na het afronden van de installatie werkte het ook via de avr.

Ik had dat allemaal al gedaan... hielp niet.
 
Topicstarter
Topicstarter
T

Thecla

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 apr 2009
Berichten
20
@Thecla Heb je de monteur niet over de vloer gehad? Kortom: probleem is het zelfde als in het begin! En dus geen nieuwe splitter met drie tv-uitgangen. En wat als je de twee boxen wisselt?

Inmiddels is de monteur geweest en hehe eindelijk werkt de HDMI met.... weer een nieuwe kabel van 10 meter ven die is dikker als de 2 x 5 meter kabels die ik van ziggo kreeg. Et voilà het werkt als een tierelier. Geen kosten omdat het onder installatiegarantie valt. Dat het een week heeft moeten duren zeg...

I am a happy woman now.

Dank allemaal voor jullie hulp. :smiley::smiley:
 

Knurk

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 aug 2011
Berichten
862
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Heel fijn. Heeft die monteur wel de twee splitters laten zitten en niet vervangen voor één 3-weg splitter ?
 

LordChaotic

Forum Gebruiker
Lid geworden
22 sep 2010
Berichten
162
Gebied
fUPC
Hallo,

sinds afgelopen vrijdag heb ik de media box next en een extra mediabox next. Het aansluiten van de mediabox next ging zonder problemen. Die begonnen pas toen ik de extra mediabox next moest installeren.

De extra box moet rechtstreeks verbonden worden met de hoofdaansluiting van de televisie. Omdat de extra box op mijn slaapkamer staat moest ik een coaxkabel van ongeveer tien meter leggen. Daarnaast een utp kabel om de extra box met de connectbox (modem) te verbinden. Dat was allemaal niet moeilijk, maar toen begon het.

Op de hoofdaansluiting, deze zit in mijn woonkamer, heeft een monteur van Ziggo destijds een splitter gezet met drie uitgangen. Date (naar modem), tv out naar toe mediabox xl nu naar mediabox next en dan bleef er een vrije uitgang over. Omdat het niet helemaal goed ging naar ziggo gebeld.. drie keer met dezelfde vraag. Een medewerker zegt aansluiten op de vrije uitgang, de ander zegt bla bla bla. Zondag nog maar eens gebeld toen werd mij meegedeeld dat er op de tv-uitgang nog een splitter moet namelijk twee tv-uitgangen. Kreeg desplitter opgestuurd met twee vijf meter coax kabels.
Vandaag ontvangen en in gebruik genomen.

Wat is het geval...
Ik krijg foutcode cs2004... is de coaxkabel. In totaal drie kabel geprobeerd, maar niks geen beeld via hdmi. Sluit ik de extra box met een verloopkabel van scart naar 8 pinsplug aan heb ik beeld. Maar ik krijg geen hdmi aangesloten. De laatste medewerker wist te vertellen dat omdat de coaxkabel 10 meter is er een coax-versterker tussen moet. Dat ding kost 40€.

Is er geen andere oplossing want het heeft altijd gewerkt toen ik nog de extra mediabox XL.? Wie kan en wil mij helpen?
Is het al mogelijk dan om een extra mediabox next te bestellen? Ik zie dat nog niet terug op de ziggo site....