Extra mediabox Next


Thecla

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 apr 2009
Berichten
20
Hallo,

sinds afgelopen vrijdag heb ik de media box next en een extra mediabox next. Het aansluiten van de mediabox next ging zonder problemen. Die begonnen pas toen ik de extra mediabox next moest installeren.

De extra box moet rechtstreeks verbonden worden met de hoofdaansluiting van de televisie. Omdat de extra box op mijn slaapkamer staat moest ik een coaxkabel van ongeveer tien meter leggen. Daarnaast een utp kabel om de extra box met de connectbox (modem) te verbinden. Dat was allemaal niet moeilijk, maar toen begon het.

Op de hoofdaansluiting, deze zit in mijn woonkamer, heeft een monteur van Ziggo destijds een splitter gezet met drie uitgangen. Date (naar modem), tv out naar toe mediabox xl nu naar mediabox next en dan bleef er een vrije uitgang over. Omdat het niet helemaal goed ging naar ziggo gebeld.. drie keer met dezelfde vraag. Een medewerker zegt aansluiten op de vrije uitgang, de ander zegt bla bla bla. Zondag nog maar eens gebeld toen werd mij meegedeeld dat er op de tv-uitgang nog een splitter moet namelijk twee tv-uitgangen. Kreeg desplitter opgestuurd met twee vijf meter coax kabels.
Vandaag ontvangen en in gebruik genomen.

Wat is het geval...
Ik krijg foutcode cs2004... is de coaxkabel. In totaal drie kabel geprobeerd, maar niks geen beeld via hdmi. Sluit ik de extra box met een verloopkabel van scart naar 8 pinsplug aan heb ik beeld. Maar ik krijg geen hdmi aangesloten. De laatste medewerker wist te vertellen dat omdat de coaxkabel 10 meter is er een coax-versterker tussen moet. Dat ding kost 40€.

Is er geen andere oplossing want het heeft altijd gewerkt toen ik nog de extra mediabox XL.? Wie kan en wil mij helpen?
 

Bijlagen

  • 20200816_101124.jpg
    20200816_101124.jpg
    215,7 KB · Weergaven: 117
  • 20200818_164712.jpg
    20200818_164712.jpg
    237,4 KB · Weergaven: 118

Knurk

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 aug 2011
Berichten
862
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ziggo is weer lekker bezig met de helpdesk, sjongejonge. Ik vind het zelf zeer vreemd dat je wel beeld hebt via de scart en niet via de hdmi, dan zou je toch denken dat het niet aan het signaal ligt. Wat krijg je bij diagnostiek te zien als je het via scart hebt aangesloten?

2 oplossingen voor als het toch aan de Coax ligt:
- haal het witte kapje af van de eerste splitter, deze zit zodanig in de weg dat je hem niet geheel in het AOP kan drukken wat storingen kan opleveren.
- als het vorige niet werkt, vraag bij Ziggo een fatsoenlijke 3-wegsplitter aan. Ziggo laat je nu een splitter op een splitter drukken en dat is vragen om problemen, schandalig dat ze je deze oplossing hebben aangeboden. Ziggo zal je dan waarschijnlijk de POA 03-UPC opsturen. Als dat zo is vraag dan ook om een verloopstuk waarmee je de kabel van de modem ook op deze splitter kunt aansluiten
 
Topicstarter
Topicstarter
T

Thecla

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 apr 2009
Berichten
20
Ziggo is weer lekker bezig met de helpdesk, sjongejonge. Ik vind het zelf zeer vreemd dat je wel beeld hebt via de scart en niet via de hdmi, dan zou je toch denken dat het niet aan het signaal ligt. Wat krijg je bij diagnostiek te zien als je het via scart hebt aangesloten?

2 oplossingen voor als het toch aan de Coax ligt:
- haal het witte kapje af van de eerste splitter, deze zit zodanig in de weg dat je hem niet geheel in het AOP kan drukken wat storingen kan opleveren.
- als het vorige niet werkt, vraag bij Ziggo een fatsoenlijke 3-wegsplitter aan. Ziggo laat je nu een splitter op een splitter drukken en dat is vragen om problemen, schandalig dat ze je deze oplossing hebben aangeboden. Ziggo zal je dan waarschijnlijk de POA 03-UPC opsturen. Als dat zo is vraag dan ook om een verloopstuk waarmee je de kabel van de modem ook op deze splitter kunt aansluiten

Dat alles goed is. via scart...

POA-3IEC-NL dat is de splitter die in de wandcontactdoos zit. Op deze splitter zit in de huidige situatie een datakabel van de splitter naar het modem en een splitter met daarin twee kabels die naar de betreffende tv's gaan.
De splitter die op de splitter zit is POA-01-B

Bij mijn originele bericht had ik twee foto's bijgevoegd waarop beide splitters staan. Hieronder de splitter die op de wandcontactdoos zit.

1597783128741.png
 

lebans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 feb 2006
Berichten
199
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Raar dat je via scart wel beeld hebt, maar hdmi niet. Als je via scart beeld hebt, dan is het signaal aanwezig. Ik ga er van uit dat je ook een andere hdmi-kabel geprobeerd hebt. Als je geen radio gaat aansluiten is de POA-3IEC-NL sowieso een slechte keus. Inderdaad wat Knurk zegt, de POA 03-UPC is dan perfect. Ik weet niet of je een doos (kabeltjes en splitters) heb gekregen. Daarin zit o.a. een witte kabel met aan de ene kant een coax(female - groen) en aan de andere kant een f-connector (rood), dus dan geen verloopje nodig.
 

alexanderf

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 jan 2009
Berichten
184
Probeer eens de Nextbox te wisselen met die in de woonkamer. Als dit werkt laad de nieuwe software in, als dit werkt
zet die mediabox weer op zijn oude plaatje inplaats van die Baby XL horizon locatie.
 
Topicstarter
Topicstarter
T

Thecla

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 apr 2009
Berichten
20
Raar dat je via scart wel beeld hebt, maar hdmi niet. Als je via scart beeld hebt, dan is het signaal aanwezig. Ik ga er van uit dat je ook een andere hdmi-kabel geprobeerd hebt. Als je geen radio gaat aansluiten is de POA-3IEC-NL sowieso een slechte keus. Inderdaad wat Knurk zegt, de POA 03-UPC is dan perfect. Ik weet niet of je een doos (kabeltjes en splitters) heb gekregen. Daarin zit o.a. een witte kabel met aan de ene kant een coax(female - groen) en aan de andere kant een f-connector (rood), dus dan geen verloopje nodig.
In de beide dozen zaten:
de mediabox
hdmi kabel
utpkabel
uiteraard de voeding van de box
de handleiding..

that is all.

Het volgende probleem heeft zich alweer voor gedaan... maar dat ben ik nu aan het tackelen

EDIT
De 3IEC splitter heeft destijds de monteur geïnstalleerd.
 
Topicstarter
Topicstarter
T

Thecla

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 apr 2009
Berichten
20
Probeer eens de Nextbox te wisselen met die in de woonkamer. Als dit werkt laad de nieuwe software in, als dit werkt
zet die mediabox weer op zijn oude plaatje inplaats van die Baby XL horizon locatie.
Dat is iets wat ik nog niet geprobeerd heb.

Thanks
 

Knurk

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 aug 2011
Berichten
862
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Heb je het witte kapje er al afgehaald? Je kunt duidelijk het verschil zien tussen jouw splitter in huis en dezelfde splitter die je online laat zien. Je hebt hem er zo afgewipt met een platte schroevendraaier en je kunt hem echt niet slopen.
 
Topicstarter
Topicstarter
T

Thecla

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 apr 2009
Berichten
20
Heb je het witte kapje er al afgehaald? Je kunt duidelijk het verschil zien tussen jouw splitter in huis en dezelfde splitter die je online laat zien. Je hebt hem er zo afgewipt met een platte schroevendraaier en je kunt hem echt niet slopen.
Het witte kapje is er af. Geen ander resultaat, maar ik begin te denken dat het aan de lengte en de dikte van der coaxkabel ligt. De bij de box geleverde coaxkabel is dikker dan de door ziggo opgestuurde 2x 5 meter kabel...
Want ik heb alleen beeld als ik de meegeleverde kabels aan elkaar koppel en dan in de extra box doe. Als ik de twee vijf meter kabels met elkaar verbindt en dan aansluit heb ik GEEN beeld. Niet via HDMI en niet via scart...

Vandaag weer twee keer in de clinch met ziggo... krijg ik op de extra box next alleen NPO 1, 2 en 3. De extra box is nog niet in de systemen opgenomen... Maar vrijdag komt er een monteur en die moet het maar in orde maken.
 

lebans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 feb 2006
Berichten
199
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik had het ook verkeerd wat betreft de 'kabeltjes en splitters'-doos. Deze heb ik, als ik het goed heb, bij mij Arris modem gekregen.
Als de radio aansluiting niet aangesloten is kan je wel last van instraling hebben. Althans, ik had het met een hele oude kabel naar mijn ouderwetse tuner-versterker. Met gevolg dat ik een slecht signaal had op mijn vorige tv-box, met een nieuwe kabel was signaal perfect.
Hoop dat de monteur het voor je gaat oplossen. Fingers crossed.