• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Extra bel in combinatie met UPC / Ziggo telefonie


J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.469
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Inderdaad een oud topic.
Vroeger in de oude PTT-tijd werd de bel (model zoals staat afgebeeld) in serie geschakeld met de telefoon. Hiertoe werd in de aansluitdoos een lusje verwijderd en op de plaats van dat lusje werd de bel aangesloten. Tegenwoordig zijn die bellen veel kleiner, ze hebben een aansluitfactor die overeenkomt met een telefoontoestel en kan zondermeer hiermee parallel worden geschakeld. Doorgaans heb je zowel bij KPN als bij Ziggo een aansluitfactor 5. Dat betekent dat je drie apparaten parallel kan schakelen, dus in dit geval twee telefoons en een bel. Eentje meer kan wel, maar je gaat wel over het randje van een gegarandeerd goede verbinding, dus niet doen.

Als ik een advies mag geven, gooi dat oude ding in een museumdoos en haal in b.v. een KPN-winkel zo'n klein belletje, maakt meer dan genoeg lawaai en het kost nauwelijks wat. Oh ja, het belletje is bevestigd op een twee-pens telefoonstekker, dus je hebt ook een telefoonstopcontact nodig. Al met al heel eenvoudig dus. Zelf heb ik dit al meer dan 10 jaar zo naar volle tevredenheid zo zitten.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.285
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Inmiddels werkt het nu al een maand tot volle tevredenheid dus tijd voor een update voor anderen die hier ooit ook tegen aan lopen.

De bel is hier altijd parallel geschakeld geweest, dus ook als ik de telefoonstekker eruit trek blijft de bel het doen. Hij zit nu aangesloten op een uitgang van mijn VoIP-ATA. Die ATA wordt met 12 volt gevoed.

In de settings van de ATA kan ik kiezen voor "High Ring Power". Default staat dit op 'NO' en dat werkt hier goed. Dat die keuze er is, betekent dat sommige bellen wel meer vermogen nodig hebben. Of je hebt deze "High Power" instelling nodig bij erg lange aansluitdraden.

@J. de Boer : Zo'n mooie oude bel vervangen voor zo'n lelijk electronisch belletje is natuurlijk geen serieuze optie voor mij. Voor de eerdere foto had ik de kap eraf gehaald om het binnenwerk te tonen. En dan ga je bij zo'n nieuwerwetse elektronische bel ook nog aansluitdraden zien, als ik je goed begrijp. Waarschijnlijk moet de muur ook opnieuw geverfd worden om de contouren van de oude bel op het behang weg te werken.
Nu was het helemaal geen werk. De oude Quattrofox telefooncentrale omwisselen in de nieuwe ATA en de stekkers ompluggen. Aan de bel heb ik niets hoeven te doen. Die gaat nog wel 30 jaar mee. ;)
 
Laatst bewerkt:

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.469
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Oké, dat is als het werkt nog beter natuurlijk. Ik had even de indruk dat die oude bel het niet deed en dat dit misschien zou komen door een te hoge aansluitfactor (te lage impedantie. Dit omdat in de oude PTT-tijd een extra bel in serie met de telefoon werd geschakeld en nu parallel. Vandaar mijn advies.