Eurosport 4K komt tijdelijk naar Ziggo

@tv-fan! Ik heb een Philips Oled 805, maar bij mij is kanaal 999 ook niet goed. Niet bij de EK en nu ook niet met de OS. Terwijl HDR-HLG via de YouTube app op mijn TV schitterende beelden geeft. Ik verdenk de Nextbox ervan niet met elke type TV te kunnen samenwerken.
heb tijdens de EK van alles geprobeerd qua instellingen. Kijk momenteel gewoon op NPO 1 naar de opening van de OS, veel helderder en mooiere kleuren dan op 999 met HDR.
 
Hier een LG OLED E7 goed beeld op 999
Totaal geen last van donkere of vage kleuren (m.u.v. gras voetbal dat wat vaag was.)
Niets gewijzigd aan HDR instellingen. Viel me wel op dat Motion op clear stond bij de instellingen. Wijzigen motion zorgt ook voor wat donkerder of lichter beeld
 
Hier ziet het er gewoon prima uit. Niks op aan te merken, mooie volle overtuigende kleuren. Ook niks te licht of te donker.
Voor degenen waar het HLG via de Next binnenkomt op je HDMI aansluiting, neem aan dat je YouTube via de tv zelf binnenhaalt?
Dan heb je voor de HDMI waarschijnlijk gewoon andere instellingen nodig, welke specifiek op deze HDMI ingesteld zijn, om ook een goed beeld te krijgen. Vaak kun je per HDMI aansluiting specifieke instellingen voor de bron die je hierop gebruikt instellen.
Op mijn OLED 854 zitten 4 HDMI aansluitingen, elke heb ik toch net iets anders ingesteld staan.
Ook de HDR, Dolby Vision en de HLG kun je normaliter nog verder nader specifiek afstellen.
Succes ermee....
Nee, je tv pakt gewoon de (gekalibreerde) instelling die je in dat geval hebt ingesteld voor HLG HDR (zeker als je de instellingen kopieert naar andere bronnen). Of ik nu de onboard app pakt of via de pc. Het is overigens ook niks nieuws. Het EK-topic staat er vol mee. Natuurlijk kun je wel wat instellen naar je persoonlijke smaak, maar je hoeft geen trukendoos open te trekken om iets van HDR-waardig beeld te krijgen. Bij de meeste TV's staat Dynamic Tone mapping overigens standaard aan en dan lijkt het nog ergens op, maar dat is puur compensatie van dynamische metadata wat HDR mist ten opzichte van Dolby Vision. Ik zet standaard alle beeldverbeteraars uit en ga voor puur en dat is overal fantastisch, behalve bij het EK en nu dus Eurosport. Ongetwijfeld zal elke tv er iets anders mee omgaan, maar als OLED- UHD BD- en HDR/DV-adept van het eerste uur, verwacht ik dat HDR een forse verbetering geeft ten opzichte van SDR. Bij mij - en met mij vele anderen - is dat helaas niet het geval gebleken. Contrast is dan een drama, terwijl dat nou juist een pre is bij elke vorm van HDR.
 
Laatst bewerkt:
En, nogmaals, kijk nu de F1 in 4k, zonder al die hdr poespas, wat een plaatje zeg ;)
 
En, nogmaals, kijk nu de F1 in 4k, zonder al die hdr poespas, wat een plaatje zeg ;)

Ik weet het niet maar bij F1 heb ik nu al twee races dat het beeld me niet bevalt ;)
Get in there Lewis
Get in there BOTTAS :veryangry:
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan