• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

ESPN5 en 6 worden geschrapt per 1 augustus 2021

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.932
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Dan begrijpen ze het zelf ook niet meer, maar daar hebben ze daar wel vaker last van. Ik heb iig een mail gezien dat je meer gaat betalen als je het vroegere fox sports international had. Dan wel weer grappig dat ze de prijs verhogen als het hun uitkomt maar mensen wel nog steeds laten betalen voor een HD pakket wat al jaren niet meer bestaat.
 

Ziggofan

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 apr 2008
Berichten
467
De international zenders waren per 1 januari dit jaar verdwenen, vanaf dat moment is het 1 pakket geworden en werd het bij de meeste providers duurder. Kennelijk zijn er nieuwe onderhandelingen geweest en het gevolg lijkt vooralsnog dat ESPN in het basispakket komt (of een totaal/extrapakket ??) Maar vooralsnog alleen bij de genoemde providers, al ligt het voor de hand dat er meer providers gaan volgen.
Dit is wel een mooi opsteker, zeker nu NENT er aan komt, dit gaat weer iets extra kosten. ESPN zal ook wel zien dat de kijker keuzes gaat maken. Dat geldt overigens ook voor Ziggo Sports. Ik ga als Caiway-abonnee echt geen 15 euro meer neertellen voor B autosport en Italiaans en Spaans voetbal. Dit abonnement gaat er echt af.

Ziggo heeft overigens in een spoiler al aangeven met nieuws te komen over de ESPN kanalen, dus ik verwacht dat deze bij ZIggo ook uit de premium pakketten gaat. Bij Delta zit deze al in een Totaalpakket. Caiway nog niet, maar daar valt het ook te verwachten.
KPN is nog niet bekend, maar daar was 1 kanaal al gratis.
 

Jarco Kriek

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 aug 2006
Berichten
590
Ik denk dat jij jezelf te rijk rekent. Distributeurs blijven gewoon voor iedere abonnee een bepaalde afdracht per maand betalen. Ook al wordt geen ESPN-abonnement gekocht. Die afdracht is iets (maat zeker niet heel veel) lager dan voor augustus 2020 (deal met VodafoneZiggo. Dus op dit punt is echt niet veel gewijzigd.

Wat er nu speelt, is een wijziging intern bij ESPN. Het aanvullend ESPN International abonnement is geschrapt. Eigenlijk wordt ESPN Compleet nu de basis in plaats van ESPN Eredivisie. Je ziet nu bij distributeurs die ESPN Eredivisie in het basispakket aanbieden dat deze nu ESPN Compleet in het basispakket vanaf 1 augustus gaan leveren. Niets meer is nu aan de hand.

De vraag is natuurlijk wat Ziggo gaat doen. Trek je bovenstaande lijn door dan zou Ziggo ESPN Comolted voor €17,95 moeten gaan leveren. Maar ik zou er niet van opkijken als Ziggo gaat voorsorteren op de realiteit van 2022 en de devaluatie van het digitale basiskanaal Ziggo Sport. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen denken aan ESPN 1 in het TV Start pakket of ESPN Comolted in Ziggo Movies & Series XL.