• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Ervaringen topic Ubee EVW3200 WiFi-modemrouter Ziggo (Deel 2)


alexbreda

Forum Gebruiker
Lid geworden
7 jan 2017
Berichten
10
Ik zie nu dat ik de modem moet activeren dmv een code die ik per brief moet hebben gekregen?
Ik heb hier geen brief liggen met deze code.
Klopt het dat je de modem moet activeren met deze code?
Dat klopt, je moet even naar Ziggo bellen om die code door te geven, code staat op het Modum
 

Jef61

Forum Gebruiker
Lid geworden
22 jun 2008
Berichten
405
Ziggo
Geen Producten
Gebied
fZiggo
Modum??

Het woord modem is een samentrekking van modulator en demodulator.
 

Sjonnie0000

Forum Gebruiker
Lid geworden
22 mrt 2008
Berichten
15
Dat klopt, je moet even naar Ziggo bellen om die code door te geven, code staat op het Modum
Ik heb inmiddels contact gehad via een Facebook chat en de dame vertelde mij dat dit een 'oude" modem is en dat zij de nieuwste op zal sturen.
ik zeg:

Goed bezig :-P
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.293
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@ alexbreda

Ik heb het specifiek over Wi-Fi van consumenten apparatuur.
Voor andere gebruikers / apparatuur gelden inderdaad andere regels.

Die 100 mW word genoemd in het bericht van een officiële instantie waarvan ik de link heb geplaatst.
 

paulvw

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 okt 2008
Berichten
931
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Hoi Johny, ik ben zend amateur pa3-ewx volgens mijn licentie is 4 watt maximaal voor niet geliseerde en 100 watt voor geliseerde
in het zend gebeuren dan he http://www.frequentieland.nl/overig/zendamateur.htm
het kan zijn dat de Wifi straling gecompliceerder is maar 100 milliwatt is wel erg weinig
http://www.frequentieland.nl/breedband/breedband.htm
goed lezen Johny

misschien moet jij de website die je aanhaalt beter lezen :http://www.frequentieland.nl/draadloos/rlan.htm
 

alexbreda

Forum Gebruiker
Lid geworden
7 jan 2017
Berichten
10
Ik heb inmiddels contact gehad via een Facebook chat en de dame vertelde mij dat dit een 'oude" modem is en dat zij de nieuwste op zal sturen.
ik zeg:

Goed bezig :-P
Fijn om te horen, als er nog wat is Sjonny geef maar een gil.:)
 

Sjonnie0000

Forum Gebruiker
Lid geworden
22 mrt 2008
Berichten
15
Ik heb inmiddels contact gehad via een Facebook chat en de dame vertelde mij dat dit een 'oude" modem is en dat zij de nieuwste op zal sturen.
ik zeg:

Goed bezig :-P
Gisteren de Connect box binnen gekregen, vandaag maar eens gaan aansluiten. Nu is mijn vraag, zoals eerder vermeld wil ik er nog een router (Asus) aansluiten voor de boven verdieping. Voordat ik alles loskoppel, moet ik dan eerst in het Asus menu Configuratie - Access Point mode instellen?
En dan in het Connect box menu Port Forwarding instellen?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

migroen

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 nov 2006
Berichten
1.457
Asus in AP mode is voldoende.
Ik zou de Asus resetten naar fabrieksinstellingen, dan ben je echt alle instellingen kwijt. Daarna zet je heb uit en sluit je de Connect Box aan.

Tip: laat de Connect Box tijdens de stappen met rust. Soms lijkt het of je geen verbinding meer hebt en dat er niets gebeurt. Rustig wachten en komt uiteindelijk (meestal) goed. Elke stap rustig uitvoeren en lezen wat er staat. Als hij gaat herstarten dan kan het soms 30 min duren voor alles weer online komt tijdens installatie.

Als deze klaar is en werkt zoals het moet en alles is ingesteld dan sluit je de Asus aan en volg je de handleiding van de Asus voor 1ste configuratie en stel je deze in als AP.

Port Forwarding gebruik je alleen voor zaken die je van buiten je eigen netwerk thuis wilt bereiken.

Voorbeeld
Camera = 192.168.1.100
Poort = 88
WAN-IP (ziggo ip) = 88.45.67.43

Zolang je thuis bent en verbonden met je eigen netwerk heb je geen forward nodig en open je de camera met 192.168.1.00:88

Ben je op het werk dan werkt dat niet heb je een forward nodig om de beelden te bekijken. Je gaat dan een forward aanmaken zodat de router weet dat het verkeer wat op poort 88 binnenkomt moet worden doorgestuurd naar je camera.

Je maakt dan een forward aan van 192.168.1.100 op poort 88

Op je werk bereikt je de camera dan op WAN-Ip:88

Nu kun je bij de forward vaak 2x een poortnummer opgeven. Normaal vul je dan bij beide 88 in. Maar je zou ook kunnen invullen Binnen:88 maar buiten 99. Voordeel is dat je zo standaard poortnummer van buitenaf anders kunt maken.

Op je werk bereikt je de camera dan op WAN-Ip:99 maar intern (dus thuis) blijft het gewoon poort 88).

Hoop dat zo een beetje duidelijk is waarvoor een port forward nodig is en dat je dus voor een AP dit allemaal niet hoeft te doen. De AP is in je eigen netwerk.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

alexbreda

Forum Gebruiker
Lid geworden
7 jan 2017
Berichten
10
Goede morgen Sjonnie0000@ ik vind het heel fijn voor je, dat jij je nieuwe

Modem ontvangen heb.

Ik heb een opmerking (ik wil je echt helpen Jonnie) :oyeah:

Mijn advies is, ga die Asus router er niet bij zetten om geld te besparen.

Want dat werk niet, het resultaat zal verbazingwekkend laag zijn! :no:

Dat weet ik nou al! :frons:

Je moet het niet aan te nemen, jij mag het aannemen!

Je kan ook naar de interessante betweters hier op dit forum luisteren. :sleep:

Dan gaat het jou alsnog geld kosten, net als wat ik zij.

Een extra Wi-Fi versterker voor boven kopen is van groot belang.

Die apparaatjes kosten geen HOL! 19,99 Euro bij Wehkamp....

In plaats van een slechtere kwaliteit's eindstation.

Jou Asus Router als zijnde je eindversterker te plaatsen.

Voor een paar euro ben je klaar.

Wat is het probleem?

Bij Mediamarkt - Alternate - Wehkamp is de Sitecom WLX-1000 N300 Wi-Fi Range Extender maar ± 20 Euro.

Ik geloof dat dat de kosten niet zijn.

Deze is van hoge kwaliteit, iemand zal dit wel ontkennen hier.

Het bespaar je een hoop stres en irritatie ook nog eens!

Ik hoop jou geholpen te hebben Sjonnie0000@

Weer graag tot schrijvens!

Met vriendelijke groet ;-)

De pc-Monteur/bouwer/installateur/netwerkbeheer/Webdesigner/helpdesk....:frons:


Alex...
 
Laatst bewerkt door een moderator:

migroen

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 nov 2006
Berichten
1.457
De Asus werkt prima als AP dus snap niet dat je aangeeft dat het resultaat laag zal zijn en dat het met een apparaat van 19,99 veel beter gaat.

Dat er andere alternatieven zijn deel ik zeker met je en zou ook geen dure Asus gaan inzetten als AP alleen als je deze nog zou moeten kopen.

Maar als deze al gekocht is en niet retour meer kan dan ga je niet nog iets aanschaffen al is het maar 20 euro.

Het bespaar je een hoop stres en irritatie ook nog eens!
Hoezo? Gebruik de Asus zelf al een aantal jaren en het ding draai super stabiel en instellen is een eitje. Als je daar stress van krijgt.....

De pc-Monteur/bouwer/installateur/netwerkbeheer/Webdesigner/helpdesk...

Als tip:
dat je een mening geeft is top en dat je ervaringen deel nog beter maar je manier van communiceren is niet echt Helpdesk waardig naar andere. Het komt bij mij over als mijn mening is de enige juiste en wat een andere zeg klopt niet.
 
Laatst bewerkt door een moderator: