• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Enkele zenders storen


coyote

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 dec 2011
Berichten
15
Hallo,
Sinds enige dagen ben ik weer Ziggo klant voor TV, postcode gebied 2496 (Ypenburg).

Ik heb in de meterkast de kabel uit de aansluiting van de oude provider gehaald en op het Ziggo AOP aangesloten. De televisies opnieuw ingesteld en de CI+ modules die ik had ontvangen van Ziggo geplaatst.
Half uurtje gewacht.. En alles leek voor elkaar: TV's functioneren.

Echter op sommige kanalen (ergste op NET5) heb ik erge storing op beide TV's: blokjes in beeld, beeld ververst maar gedeeltelijk.

Televisies zijn van Pana (2016) en Samsung (2017), bekabeling is Hirschmann:
AOB -> Hirschmann splitter met f-conn. -> Wandcontactdozen Hirschmann -> Aansluitkabels -> TV's
Geen versterker, lengte kabel tussen meterkast splitter en wandcontactdozen zo'n 8-10 meter.

Installatie werkte tot verleden week naar behoren, maar is wel zo'n 20 jaar oud.
Kan het Ziggo singaal wat zwakker zijn zodat er nu wel een versterker nodig is. Kent iemand andere oorzaken, eventueel suggesties.

Alvast dank.
 

rcs

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 apr 2009
Berichten
2.469
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Als je een weer nieuwe klant bent heb je recht op een gratis monteur dus effe contact opnemen,
maar gezien de lengte van de kabel denk ik dat er een signaalversterker tussen moet.
 
Laatst bewerkt:

kerby

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 mei 2011
Berichten
716
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
als signaal goed binnenkomt lijkt mij een versterker overbodig, daar wordt sowieso te snel naar gegrepen. 20 jaar geleden deed men nog niet aan digitale signalen dus eea zal niet geschikt zijn, kabels ingedroogd etc etc... vervangen die meuk!
 
Topicstarter
Topicstarter
C

coyote

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 dec 2011
Berichten
15
Duidelijk!
Directe kabel tussen AOP en TV gaf goed beeld, dus signaal komt goed binnen.

Toen 15m (tja het was toch was meer) KOKA9 door de muur getrokken en deftig afgemonteerdmet nieuwe WCD. Ook maar een nieuwe aansluitkabeltje voor de TV gemaakt, met zelfde kabel en goede pluggen.
En geen vuiltje meer aan de lucht op de ene TV. Dat bleek het euvel te zijn.
Morgen de andere TV aan de beurt.

Dank voor de suggesties.
 

CreativeS

Product Tester
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
27.328
Kijk, niet moeilijk doen, gewoon iets aannemen van ervaren forumleden en probleem is opgelost :6


Kunnen een hoop wat van leren met hun tegendraadse gestuntel.
"Want het kan toch nooit aan de bekabeling liggen? Die heeft het altijd gedaan.", zeggen ze dan.
Vraag dan niks en los het lekker zelf op!
 
Laatst bewerkt:

kerby

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 mei 2011
Berichten
716
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Goed dat het gelukt is.
Ook bij het monteren van een wcd en connectoren luistert het strippen van de kabel heel nauw.
En natuurlijk de gebruikte materialen (wcd/connectoren) moeten van nu en kabelkeur zijn.
Sommige storingen steken pas later hun kop op, afhankelijk van de zender en de oorzaak.
 

reflex_1967

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 apr 2005
Berichten
2.331
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
rtl4 zitten ook soms onderbrekingen in dat beeld effe stil staat
 

rvbracht

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 feb 2008
Berichten
112
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Net5 is hier ook ruk via de CI+ module, maar vreemd genoeg via de Horizon box prima te ontvangen.
 

kerby

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 mei 2011
Berichten
716
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Net5 is hier ook ruk via de CI+ module, maar vreemd genoeg via de Horizon box prima te ontvangen.
en hoe is dat als je de aansluiting omdraait, dus de kabel die de horizon in gaat in de TV steekt en vice versa? (mits dit mogelijk is)
 

rvbracht

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 feb 2008
Berichten
112
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
en hoe is dat als je de aansluiting omdraait, dus de kabel die de horizon in gaat in de TV steekt en vice versa? (mits dit mogelijk is)
Tot voor kort was Net5 via de CI+ module wèl goed. Op de slaapkamer met de CI+ module (terwijl daar veel meer meters coax tussen zitten) is het beeld prima.
Helaas ben ik niet in de gelegenheid om de aansluitingen om te wisselen, om zodoende te testen of het wel goed gaat als de coax van de Horizon direct de TV met de CI+ module in gaat.