• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Email alias verhuizen tussen accounts

tvkijker

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 okt 2010
Berichten
6
Kan de 2de/ 3de lijns servicedesk van Ziggo een email alias in het upcmail domein verhuizen van een mailbox die door omstandigheden moet worden opgezegd, naar een mailbox die op een ander account bij Ziggo draait. Technisch een fluitje van een cent, maar kan men dat uitvoeren ?
 

PetervdM

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 nov 2008
Berichten
520
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
technisch, ja. maar geen fluitje van een cent.
oude exporteren - alles, want je weet niet wat van de alias is -, dan importeren bij het nieuwe adres. is handmatig, en dus duur.
als het oude adres xyz@upc.nl is, en het nieuwe moet xyz@ietsanders.nl worden, zonder alle mail mee te nemen, kun je dat gewoon zelf doen. je hoeft dan de oude alias niet weg te gooien om de nieuwe alias aan te maken.
 
Topicstarter
Topicstarter
T

tvkijker

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 okt 2010
Berichten
6
Zo ingewikkeld als je beschrijft is het niet. ik weet wat de aliassen zijn , zeg A@upcmail.nl en B@upcmail.nl. die staan nu op mailbox 123.

verwijder de aliassen daar en voeg ze toe op de mailbox 456. Het gaat niet over mail meenemen, alleen de aliassen ofwel proxyadressen verplaatsten van de ene mailbox naar de ander. In Microsoft Exchange Server of Office 365 doe ik dat in een paar tellen.

Ik vraag geen mailmigratie , alleen een adres overheveling. Ik heb nu nog toegang tot zowel box 123 als 456, dus de inhoud overhevelen kan ik zelf wel. Het lamme is echter dat Ziggo alle toegang tot de upcmail.nl adressen in de selfservice portal heeft weggehaald,
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.628
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Zo ingewikkeld als je beschrijft is het niet.

Klopt. In theorie kun je een alias zelf verhuizen. (Indien hij in het ziggo domein staat) De alias in het ene account wissen en dan in het andere account weer aanmaken. De vraag is alleen of een gewiste alias direct weer vrijgegeven wordt.

Of de servicedesk dat kan, zul je hen moeten vragen. Op zich worden geen upc aliassen meer gemaakt.