• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

EK 2021 (voetbal) ook in 4K bij Ziggo

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.772
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
1621593964475.pngVandaag maakt Ziggo bekend dat naast Formule 1 nu ook het EK 2021 in 4k wordt uitgezonden.
Dit geldt alleen voor abonnee's met de Next mediabox.

Persbericht:

Vanaf 11 juni 2021 zijn bij Ziggo alle EK voetbalwedstrijden op de zender NPO1 met 4K-beeldkwaliteit te zien. Met deze hoogst haalbare beeldkwaliteit zien klanten van Ziggo vanaf de eerste aftrap tot het laatste fluitsignaal een haarscherpe wedstrijd. Ziggo werkt er hard aan om het aanbod van sporten die in 4K-beeldkwaliteit worden uitgezonden uit te breiden. Na Formule 1 is het EK voetbal het tweede grote sportevenement dat door Ziggo in 4K wordt uitgezonden.

“Ziggo biedt klanten graag toegang tot hun favoriete content in de hoogst haalbare kwaliteit. Hierbij staan gemak en de beste kijkervaring centraal. Ook als je niet bij de wedstrijden in het stadion aanwezig kan zijn, lijkt het door de 4K-beeldkwaliteit van Ziggo ook vanaf de bank in de woonkamer alsof je zelf op de tribune zit”, zegt Marcel de Groot, directeur Consumentenmarkt.

Met 4K (Ultra HD) kijk je vier keer scherper dan met Full HD. Waar een Full HD-televisie een beeldresolutie heeft van 1920 x 1080 pixels, biedt een 4K-televisie met een resolutie van 3840 x 2160 pixels een nóg scherper beeld.

Beschikbaarheid
Veel consumenten hebben een 4K-televisie (UHD-tv/ Ultra HD) en kijken graag films, series en sport in de beste kwaliteit. Om het EK met 4K-beeldkwaliteit te kunnen kijken, hebben klanten een 4K-televisie (UHD-tv) en de Mediabox Next nodig. EK wedstrijden in 4K-beeldkwaliteit zijn bij Ziggo te zien op NPO1.


 
Laatst bewerkt:

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.871
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC

Inderdaad belachelijk alleen weer die mediabox next, technisch gezien is het een peuleschil om de codering voor modules, tv's en andere boxen open te zetten of nog beter gewoon FTA (Free to Air) We betalen immers allemaal mee aan de NPO.

Dit is gewoon pesterij. Klanten eerst proberen te dwingen om het duurste all in one pakket te nemen om überhaupt een Next box te krijgen en dan nog te beroerd zijn om meer dan 1 box te geven ook.
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
René

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.772
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Ik snap dat beleid rondom die Next ook echt niet. Met FTA zouden ze zich echt kunnen onderscheiden van de glasvezel aanbieders. Op elke TV in huis die je maar wilt 4k, zonder decoder.

Waarschijnlijk als KPN met iets zou komen, waarbij dat wel mogelijk is (hypothetisch), dan pas zal Ziggo volgen.
Maar goed, daar gaat het ook niet helemaal goed op dit moment met 4k:

Overigens hoor ik in mijn omgeving steeds meer geluiden van mensen (geen kenners, gewoon doorsnee gebruikers) die coax verouderde techniek vinden. Vind je het gek met zoveel beperkingen.
 
Laatst bewerkt:

gijpie

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 jun 2006
Berichten
67
Gebied
fUPC
en dan nog te beroerd zijn om meer dan 1 box te geven ook.
Bij ons meer dan genoeg. De box aangesloten op de 4K tv is die van de woonkamer. En er is er hier maar 1 de baas over de AB daarvan. Ik laat me echt niet naar de slaapkamer sturen voor het voetbal. Net zo min als dat ik ooit zittend zal plassen als man. ;D