• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Eigen router als Ubee DMZ Host (IPv4 en IPv6)


Zapp Brannigan

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 okt 2008
Berichten
3.610
@gjstroom: er zijn andere gratis IPv6 tunnelbrokers, bijvoorbeeld Hurricane Electric.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.106
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
…Wat sixxs betreft:
Ik geloof niet dat ik daar door heen kom. Ze vinden gewoon dat iedere proverder ipv6 hoort te hebben en anders moet je maar overstappen.
Lijkt me sterk. Ze noemen zich Tunnel Broker. Dus als hun klanten al IPv6 hebben, hebben ze geen tunnelbroker meer nodig.
 

CeeS

Legend (✝ 2016)
Lid geworden
22 sep 2002
Berichten
12.348
Lijkt me sterk. Ze noemen zich Tunnel Broker. Dus als hun klanten al IPv6 hebben, hebben ze geen tunnelbroker meer nodig.
Ik heb jarenlang een tunnel via Sixxs gehad, alleen laatste jaar niet gebruikt, maar had nog wel een account. Echter kom ik er ook niet meer in, staat een cryptische melding dat mijn email gebounced zou zijn en mijn password werkt niet meer. Klikken op de optie voor een herstel-mail geeft ook een foutmelding. Verder staat er een irritante melding in beeld dat mijn provider al ipv6 heeft en dat ik dat dien te gebruiken ipv een tunnel......

Dus het klopt wel degelijk dat je niets meer aan Sixxs hebt.
 

barelsky

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 okt 2009
Berichten
1
Hallo, ik heb jullie discussie met belangstelling gevolgd. Ik heb tot op heden een andere configuratie, te weten een eigen router(Fritzbox) achter de ubee router, de DMZ staat aan en wijst naar de Fritzbox, maar de Fritzbox is niet meer dan een accesspoint en krijgt zijn addressen vanuit de DHCP van de Ubee, opdat deze manier heb ik 1 netwerk en kan ik zowel Wifi als alle LAN poorten van beide routers gebruiken.
Nu is de static lease tabel van de Ubee beperkt en wil ik de DHCP eigenlijk verplaatsen naar de Fritzbox. Ik vroeg mij af er een configuratie mogelijk is waarbij ik wederom 1 netwerk krijg, maar de DHCP van de Fritzbox gebruik en die van de Ubee dus uitzet. M.a.w kan de DHCP van de Fritzbox adressen uitgeven naar de LAN poorten van de Ubee of is niet niet mogelijk en kan ik niet anders dan een switch aan de Fritzbox te koppelen om op die manier meerdere fysieke LAN poorten te creeeren?
 

rbregt

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 jan 2010
Berichten
8
Ik heb alles netjes ingesteld zoals aangeven (had het al zo staan, maar heb het gecontroleerd adhv deze post). Desondanks werkt het niet.

Ik kan mijn interne server bereiken via 192.168.1.103:8123 (eigen router) en ook via 192.168.178.10:80 (Ubee router). Maar via mijn externe IP krijg ik geen verbinding. Het lijkt er op dat er aan de buitenkant nog iets wordt geblokkeerd. Maar ik heb werkelijk geen idee wat.

Wie biedt hulp?