• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Eigen router achter modem


bing69

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 apr 2008
Berichten
46
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Wil het modem in de bridge mode laten zetten omdat bv Pi-Hole niet lekker werkt en heb daar een paar vraagjes over. Gebruik Ziggo Compleet. Wil oa Vlans gaan gebruiken ivm mijn Domotica.

Welke router gebruiken jullie achter het Ziggo modem en blijft bv de telefonie gewoon werken of moet je daar ook iets speciaals mee doen?

Alvast bedankt voor de reacties!
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
11.445
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
In bridgemode blijft het telefonie gedeelte gewoon werken.
Welke router je wilt gebruiken hangt van je eigen voorkeur af.
 
Topicstarter
Topicstarter
B

bing69

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 apr 2008
Berichten
46
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
In bridgemode blijft het telefonie gedeelte gewoon werken.
Welke router je wilt gebruiken hangt van je eigen voorkeur af.
Dat snap ik "Welke router je wilt gebruiken hangt van je eigen voorkeur af" maar mijn vraag is welke gebruiken jullie??
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.265
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Check bijvoorbeeld het profiel van Robert, dan zie je het :)
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.265
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Mijn antwoord is natuurlijk nogal kort door de bocht, maar je vraag is ook veel te open.
'Welke router gebruiken jullie' is net zo iets als 'Welke auto rijden jullie'.
Er zijn gewoon teveel type routers, er is er niet eentje die speciaal uitzonderlijk geschikt is voor Ziggo. Ze doen het allemaal.

Ik heb zelf bijvoorbeeld een USG. Ik vind 'm fantastisch, maar je kan er zoveel mee dat ik 'm niet aan iedereen zou aanraden. Het kan behoorlijk ingewikkeld worden als je niet weet wat je doet en het is ook niet voor iedereen even praktisch omdat je een losse controller (software defined networking) nodig hebt.

Het zou daarom helpen als je de vraag wat specifieker maakt. Bijvoorbeeld wat je wensen zijn, behalve vlan. Is draadloos belangrijk qua snelheid maar ook qua dekking? Aantal poorten, plug&play of lekker ingewikkeld, budget, etc...
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
B

bing69

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 apr 2008
Berichten
46
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ok, zal proberen nog duidelijker te zijn.
Zoals ik al aangegeven had wil ik Vlans gaan gebruiken, tweede reden is dat Pi-Hole wat altijd perfect draaide voor ik de connectbox kreeg weer wil laten werken. Wifi mag maar is niet persee noodzakelijk. De hoofdprijs is niet noodzakelijk voor een arme gepensioneerde;-)
Aantal poorten is ook niet zo interessant, kan er altijd een switch (heb er nu 3 in gebruik) achter hangen.
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
11.445
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik gebruik een USG Pro4

Maar er bestaan vast veel andere routers welke met vlans overweg kunnen.
 

fdboer

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 mei 2009
Berichten
727
Ziggo
Geen Producten
Gebied
fZiggo
Ik heb goede ervaringen met Mikrotik, veel mogelijkheden voor een redelijke prijs naar mijn mening. Alleen moet je dan wel verstand van zaken hebben anders loop je gierend vast ben ik bang.