Eigen modem wanneer mogelijk?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ook dit is weer afhankelijk van de router die je gebruikt. Mijn Fritz!Box doet KPN iTV & Telefonie zonder problemen of configuratie. De Experiabox ligt hier dan ook gewoon in een kast stof te happen. En in principe kan je zelfs de de FTU overslaan en je glasvezel rechtstreeks in een Fritz!Box 5490 of de aangekondigde Fritz!Box 5530/5550 prikken en de hoeveelheid hardware nog verder terugbrengen.
KPN zit hier niet op te wachten en je moet wel voorzichtig zijn met de fiber, maar... het kan wel...

Ik heb iptv en telefonie ook wel werkend, je moet alleen even beter zoeken naar de configuratie. De summiere informatie die de KPN zelf geeft brengt je in de buurt en als je goed zoekt kom je er wel uit. Gelukkig zijn genoeg anderen voor gegaan om de puzzel af te maken.
 
Ja, je kan gewoon met SIP verbinden. Ik gebruik momenteel zelf een Grandstream HT802 daarvoor.
 
Ja sinds kort staat er een tool online waarmee je alle sip gegevens kunt opvragen.
 
Ziggo moet klanten eigen keuze internetmodem geven


"Uit de Beleidsregel blijkt dat de telecomaanbieder eigendom is van het netwerk tot het einde van de kabel die de woning van de consument binnengaat. Vanaf dat punt is binnen de woning de consument vrij om zelf te bepalen welke apparatuur wordt gebruikt. "
 
Inderdaad, de beleidsregel is daar duidelijk in.
Artikel 2.2 zegt "Het netwerkaansluitpunt is passief."

Overigens gaat het momenteel nog om een zienswijze en consultatie waarbij tot en met vrijdag 4 september 2020 op gereageerd kan worden.
 
tja eigenwijs ik hoop dat ze de deksel op de neus krijgen. en het gewoon gaat gebeuren.
 
Volgende probleem is dat er nog niet echt veel keuze is in EuroDocsis kabel modems die geschikt zijn voor losse verkoop.
Tenminste, volgens mij nog niet heel erg veel keuze behalve de Fritz!box. Maar wellicht dat dat gaat veranderen als het eenmaal echt mogelijk is.
Echter denk ik dat maar een heel klein percentage het geld er voor over heeft. De grote menigte zal het bij de standaard geleverde modem houden, dus waar hebben we het eigenlijk over.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan