• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Eigen modem wanneer mogelijk?


karel68

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 jun 2013
Berichten
86
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Geen antwoord op de nog openstaande vraag, slechts een wedervraag die de vraag omzeilt.
Nee, slechts benieuwd waarom je een eigen modem zou willen :)

Edit
Op een KPN aansluiting snap ik het wel, het provider apparaat kan niet bridged.
Ziggo modems kan je op bridged zetten en daarachter je eigen firewall / router zetten.
Genoeg vrijheid voor mij.
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
11.445
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Bridgemode is natuurlijk ook prima maar als deze stap er tussenuit kan is dat toch prettiger?
Mijn glasvezel gaat rechtstreeks mijn router in. Scheelt een apparaat.
Is een dual wan router en Ziggo zit op wan2.
 

karel68

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 jun 2013
Berichten
86
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ben ook helemaal voor vrije modemkeuze. Maar om nu een paar honderd euro uit te geven voor een apparaat dat hetzelfde doet als het apparaat dat je gratis in bruikleen krijgt is ook weer zoiets.

Uiteraard ook even gegoogled op kabelmodems, kom je al snel bij de Fritz 6490 Cable uit.
En ook Fritz wil je in bridged modus, heeft net zo'n TeleTubbie interface als de ConnectBoxen van Ziggo.
Is wel iets meer in te stellen, maar daar houdt het ook mee op. Zijn ook geen professionele routers, wat nu forwarding op IP niveau, nee doen we op aangesloten apparaat / poort :)

Aan een los modem en firewall ontkom je niet als je het goed wil regelen.

En dan nog meer apparaten om de WiFi goed te regelen.

Just my 2 cents :)
 

TFH

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 mei 2008
Berichten
1.923
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Ben ook helemaal voor vrije modemkeuze. Maar om nu een paar honderd euro uit te geven voor een apparaat dat hetzelfde doet als het apparaat dat je gratis in bruikleen krijgt is ook weer zoiets.

Uiteraard ook even gegoogled op kabelmodems, kom je al snel bij de Fritz 6490 Cable uit.
En ook Fritz wil je in bridged modus, heeft net zo'n TeleTubbie interface als de ConnectBoxen van Ziggo.
Is wel iets meer in te stellen, maar daar houdt het ook mee op. Zijn ook geen professionele routers, wat nu forwarding op IP niveau, nee doen we op aangesloten apparaat / poort :)

Aan een los modem en firewall ontkom je niet als je het goed wil regelen.

En dan nog meer apparaten om de WiFi goed te regelen.

Just my 2 cents :)
Ik denk ook niet dat ze zich als "professioneel" positioneren. Meer als "degelijk". De interface zou inderdaad wel wat soberder mogen. Maar verder ben ik wel tevreden met wat ik er meer mee kan in vergelijking met de Ziggo Connectbox. Forwarding kan dus in tegenstelling tot wat jij zegt wel prima per apparaat, of per IP. Wat je wenst. DynDNS, NAS (Met app ook extern bereikbaar), VPN, Eigen SIP diensten, Mediaserver, Goede MESH oplossingen.
Een professionele oplossing hoef ik niet, maar dit is voor mij een prima tussenweg. Heb de Fritzbox 7590 met 2 FritsRepeater 3000 bij mijn Ziggo abbo gebruikt en nu hangt hij aan mijn KPN glasverbinding, rechtstreeks op de NTU, dus zonder Experiabox. IPTV via VLAN werkt ook prima.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.286
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
…en nu hangt hij aan mijn KPN glasverbinding, rechtstreeks op de NTU, dus zonder Experiabox. IPTV via VLAN werkt ook prima.
Een NTU is ook een modem, dus is dat nog steeds geen vrije modemkeuze.
 

TFH

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 mei 2008
Berichten
1.923
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Een NTU is ook een modem, dus is dat nog steeds geen vrije modemkeuze.
De NTU mag/kan er af en dan hang je een Fritzbox 5490 er aan, direct aan het glas. Maar dat zou geen meerwaarde bieden ten opzichte van de 7590 welke ik al heb. Alleen extra kosten. Alleen bij GPON lukt dit niet, zoals ik al eerder in deze thread aangaf.
 

Bernd

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 apr 2009
Berichten
155
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
"Ik wil van mijn Ziggo modem/router af".....
Klinkt bekend, niet?

Ik wil graag alleen een modem (met telefoonaansluiting), dus COAX naar RJ-45 en RJ-11.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.470
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Volgens mij doet Ziggo daar niet aan mee. Dus ook al gebruik je hun internet niet, je zult denk ik daar toch aan vast zitten.

Maar hier kom je wel op een aspect waar volgens mij in dit item nog maar weinig aandacht is besteed. namelijk de telefoon. Dat is technisch wel een andere dienst van Ziggo. Is het telefoonabonnement toch ook gewoon mogelijk met een vrij te kiezen modem?
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
cobusr

cobusr

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 jun 2016
Berichten
239
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Gelukkig is het bij Ziggo al zo dat je wel een eigen sip server mag gebruiken wat overigens wel gewoon goed werkt dat was bij KPN wel anders die blokte de standaard poort 5060