Eigen modem/router

Dat zie jij verkeerd ze zullen altijd hun eigen modem leveren om problemen met het netwerk uit te sluiten want dan moet je hun modem aansluiten anders kunnen ze het niet testen zeggen ze dan!!!!

Je buurman kan niks leeg trekken daar er een bootfile geplaatst wordt in het modem ook eigen modems dus.
 
Misschien dat een aantal mensen denkt met een eigen modem meer snelheid te krijgen. Fout.
Je kan kwalitatief betere (betrouwbaardere) hardware kopen en je krijgt dan meer mogelijkheden in het routergedeelte.
Het modemgedeelte (verbinding) is en blijft onder controle van de provider (Ziggo).
 
Ik zie er alleen voordelen voor de provider in
A minder modems leveren Dus ook minder nieuwe software ontwikkelen voor de modems Want als je top apparaten wilt wordt je verwezen naar de Kuch kuch vrije markt
B dus minder monteurs / helpdesk als het mis gaat met de modems
Dus meer winst voor de aandeelhouders
Voor de gemiddelde gebruiker dus in mijn ogen nutteloos
Alleen maar nadelen
Want als mijn buurman een modem aansluit wat alles kan wegtrekken aan bandbreedte dan krijg ik minder tot niks
En dan wordt ik verwezen naar de buurman om het op te lossen in plaats van Ziggo die vrolijk zegt Tja dat is het nadeel van de vrije markt wij kunnen en mogen hier niks aan doen
Denk je dat echt, dat die waarschijnlijk minder dan één promille van alle klanten iets gaat uitmaken in het geheel?
 
Denk je dat echt, dat die waarschijnlijk minder dan één promille van alle klanten iets gaat uitmaken in het geheel?
Dat ligt er aan hoe die kleine groep de modems gaan tweaken We weten allemaal dat elk bootfile geflasht kan worden Zeker als er gedacht wordt dat het onze eigen Modem is dan is de drempel eigenlijk weg Met als gevolg dat er een groep ontstaat die eerst klein is maar Maar kleine dingen worden groot als ze bevallen
 
Ik zag net dat ook de FRITZ!Box 6430, 6460 & 6490 de buggy Puma 6 chipset gebruiken. Het niet hebben van deze buggy chipset is zo ongeveer de enige reden waarom je geen modem van Ziggo zou willen hebben. Dat maakt de keuze van bruikbare Doscis modems nog beperkter. De Fritz!Box reeks aan Docsic modem/routers kun je dus ook vergeten.

Of zit daar de Puma 7 chipset in? Deze lijst zet ze in het zelfde lijstje met ongeschikte kabelmodems.
 
Laatst bewerkt:
Maar is wel minder buggy dan de 6 en dus al een vooruitgang en ondanks dat heb je het router gedeelte waar je meer kunt aanpassen en maar 1 apparaat ipv 2 met modem in bridge.
 
en maar 1 apparaat ipv 2 met modem in bridge.

Ik heb nooit gesnapt dat mensen een combi apparaat beter vinden dan twee losse. Als bij een combi apparaat één onderdeel stuk gaat, of verouderd raakt, moet je beide opnieuw aanschaffen. Ik vind een los modem en een losse router juist een pré.
Ik heb nu ook een modem/router van Ziggo waar het routerdeel goed werkt, maar het modemdeel de snelheid niet kan bijbenen. Ik heb alleen een nieuw modem nodig. (En ik heb dubbel nat met een eigen router, dus de functies in de router van ziggo interesseren me minder.)
 
Terug
Bovenaan