Eigen modem/router

Voor de kabelversie van de fameuze FritzBox geldt dat die in principe alleen via de kabelboer leverbaar is. Op de site staat bij Verkrijgbaar bij:
Exclusief bij de provider
De FRITZ!Box 6591 is geoptimaliseerd voor kabelaansluitingen en wordt door kabelexpoitanten aangeboden.
Dat komt omdat het ding moet zijn afgesteld aan het door de kabelboer gehanteerde systeem. Zie @J. de Boer hierboven.
Zo'n ding zou inderdaad door eerder genoemde J-m-d-k-a kunnen worden gebruikt. Andere zelfbouwsystemen zijn echt alleen weggelegd voor freaks (met hopelijk meer kennis van zaken dan alleen een overvloed aan zelfvertrouwen...).
En je moet er toch niet aan denken dat een halvegare buurman een of ander apparaatje van AliExpress laat komen en daarmee op dezelfde groep als jij gaat zitten?
 
Dat is een kwestie van je database op orde houden en vanuit daar slechts 1 modem per account tegelijkertijd laten aanmelden. In Duitsland werkt dat ook zo. Ook geen hogere wiskunde.
Zoiets, en een modem pas toegang geven na registratie via een klantcode.
Aan de hand van de klantcode en registratieprocedure weet het systeem het mac-adres van het modem en kan het voor dat modem een DOCSIS profiel neerzetten dat bij het abonnement van de klant hoort.

Het is allemaal geen rakettechnologie.
 
Voor de kabelversie van de fameuze FritzBox geldt dat die in principe alleen via de kabelboer leverbaar is. Op de site staat bij Verkrijgbaar bij:
In Duitsland is het al gebruikelijker dat de consument een kabelmodem koopt. Daar is een Kabel Fritz!Box gewoon te bestellen. IK denk alleen niet dat iemand de 6591 zal kopen (EuroDocsis 3.0). De mensen die een eigen ding willen, direct voor EuroDocsis 3.1 gaan. Fritz!Box 6660 Op Amazon wordt het als een Docsis router aangeboden, maar ik hoop dat ze EuroDocsis bedoelen, want anders werkt het niet in Duitsland/Nederland. Zelfs de Nederlandstalige site van AVM heeft het over Docsis. Tja, als het goede onderscheid niet maakt met de naam, dan ziet de consument het verschil ook niet tussen modellen voor de Europese markt en de Amerikaanse markt.
 
Die AlieFritz heeft het over max 6gb down, wat is de max upload van dat ding?
 
@Briolet Ik lees ook hoofdzakelijk enthousiaste verhalen over het routergedeelte van het ding.
Wat biedt het modemgedeelte nou precies waardoor het voor zovelen van belang is dat ze dat kunnen gaan gebruiken? Wat zijn de voordelen op dat punt? (Ik neem trouwens wel aan dat de Fritz in elk geval zo goed als Plug&Play is zodat de gebruiker niet genoodzaakt is instellingen aan te brengen die mogelijk nadelige gevolgen hebben voor anderen.)
 
Terug
Bovenaan