Eigen modem/router

Geen idee eigenlijk, nooit zo'n combi ding in huis gehad. Maar vpn mogelijkheden wellicht?
 
Iemand nog voorbeelden van voordelen die hij/zij met zn eigen router realiseert ?
Ik heb momenteel een router die uitgaande verbindingen controleert. Dagelijks haalt hij externe zwarte lijsten van dubieuze websites op. Als iemand binnen het netwerk zo'n site wil bezoeken, dan blokkeert hij dat. Hij gebruikt daarvoor de database van Google Safe Browsing alsook andere lijsten.
Allemaal functies die ook in sommige browsers zitten, of op een PC kunnen staan, maar het is natuurlijk efficiënter om dat via één apparaat te doen waar toch al al het verkeer doorheen gaat. (In mijn geval een router van Synology)

Maar ik ben het met Tonne eens dat de router van Ziggo voor de meeste mensen voldoende is. Met al die extra's van een specialistische eigen router kun je ook vastlopen.
 
De hedendaagse modems van ziggo zijn eigenlijk wel al prima apparaten an-sich, maar met eigen apperatuur heb je net wat meer controle.

Voor mij is het vooral het 'kunnen' in plaats van het 'nodig hebben'.

Zaken waarvoor ik het gebruik zijn dan ook niet echt dingen die je over het algemeen snel thuis nodig hebt.

- Meer controle over wat er wel/niet in en uitgaat op je netwerk. En via welke route (Eigen DNS servers, VPN tunnels)
- VLAN's (waaronder een guest/anonymous netwerk dat niet bij de apparaten thuis kan en via een externe VPN tunnel naar buiten getunneld word)
- Eigen subnetten voor verschillende lagen van het netwerk (camera systeem, domotica, NAS/Servers en gewone apparaten)
- multi WAN van verschillende verbindingen als failover, en link aggegration naar het modem om net die paar % extra snelheid eruit te persen (zakelijk segment modem voor nodig).
- 10gig netwerk intern.

Over het algemeen is voor thuisgebruik een connectbox/connectbox giga prima, al helemaal als je deze centraal op de verdieping kunt plaatsen. (scheelt je ook een berg stroom en instel gedoe).
Bij nieuwbouw woningen met meerdere verdiepingen ontkom je er echter niet aan om ook per verdieping een AP/Mesh Wi-Fi punt te plaatsen.
 
Laatst bewerkt:
En bij wiegaat de monteur makkelijk weglopen?
Helaas wordt niet ondersteund. Dat is dan 50 euro voorrijkosten.
Prettige dag verder
 
Ik vraag me af wat je er mee opschiet. Ik heb nog nooit ergens gelezen dat de modems van Ziggo een probleem opleverden. Als er problemen waren, dan zat dat in het routerdeel. En dat deel is altijd uitschakelbaar geweest zodat je een eigen router kon gebruiken.

Als mensen een eigen modem kunnen aansluiten loop je het risico dat mensen docsis achtige dingen in een Chinese webshop bestellen omdat de goed geteste Fritz! box duur is. Nu weet ik niet of een goedkoop docsis modem ook verminderd signaal bij de buren kan veroorzaken. b.v. doordat hij meer bandbreedte probeert te gebruiken dan het protocol toestaat. Bij Wifi zag je ook dat er niet goedgekeurde modellen verkocht werden met opgevoerd zendvermogen om de buren weg te drukken ten bate van de eigen ontvangst.
 
genoeg intel puma 6 chipset problemen bij de connectbox in het begin
en er kan gewoon een generiek docsis bootfile gemaakt worden die naar de klant zijn/haar modem wordt gestuurd
 
En bij wiegaat de monteur makkelijk weglopen?
Helaas wordt niet ondersteund. Dat is dan 50 euro voorrijkosten.
Prettige dag verder
Waarschijnlijk gaat dit net zo als bij KPN (Ziggo hoeft echt niet het wiel opnieuw uit te vinden).
Als je een abbo neemt, krijg je dan sowieso een modem van je provider. Heb je problemen? Dan zal je eerst je eigen modem af moeten koppelen en het provider-modem moeten aansluiten. Ook als de monteur komt, zal hij inderdaad vertrekken zodra het provider-modem weer werkt.
Maar, uiteindelijk zullen alleen de mensen met een beetje verstand van zaken kiezen voor eigen hardware. KPN doet het nu al bijna een jaar en ik lees eigenlijk nergens dat hier enorme problemen mee zijn ontstaan. Zowel niet qua monteurs, als qua helpdesk.
 
Terug
Bovenaan