• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Eigen modem/router

fdboer

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 mei 2009
Berichten
843
Ziggo
Geen Producten
Gebied
fZiggo
Gebruikt Ziggo nog steeds PacketCable voor telefonie of is dat reeds omgezet naar SIP?
Deze vraag omdat het uit maakt voor als je telefonie wilt blijven gebruiken. Indien Ziggo nog steeds PacketCable gebruikt voor telefonie zal je dus een modem nodig hebben die dat ondersteund, of je telefonie bij een ander moeten onderbrengen.
 

itpp2011

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 mrt 2011
Berichten
283
Ziggo
Internet
Gebied
fZiggo
Leuk ding die Motorola. Iets in de handleiding snapte ik niet. Er staat dat je de LAN poorten kunt bonden tot een 2GB

De router erachter moet dan wel overweg kunnen met zo'n bond. Mijn Synology router is een dual wan. Ik vraag me dan af of die er ook gebruik van kan maken.
LA werkt nog niet, komt wel als ISP's dit ook gaan doen.

Oja, 1Gb FD (WAN) => 125,0 Mb/sec (LAN) theoretische max. Dus LA heeft aan de LAN zijde nog weinig zin.

Die MB8600 heeft wel 1 vervelend ding:
"Please Note: your Service Provider, if they are sending a reset signal or an update to your device, that may take the unit out of Bridge Mode and back into its default, modem and router combination mode."

Zou je dat kunnen blokkeren?
 

little_peet

Forum Gebruiker
Lid geworden
20 nov 2003
Berichten
461
Gebied
fUPC
Hallo allemaal, ik ben hier al een hele tijd niet meer geweest, maar bij het lezen van het nieuws dat er eigen modems gebruikt kunnen gaan worden, dacht ik, ik ga even het forum checken.

Ik heb altijd begrepen dat het gebruik van eigen modems bij ziggo/upc technisch niet mogelijk was omdat ze je MAC adres aan je abonnement koppelen. Afhankelijk van je mac adres krijg je dan via dhcp een docsis config file met de settings van jou abonnement.

Zou je dan met een eigen modem ook de docsis config kunnen aanpassen, en dan bijvoorbeeld de MaxRateSustained en MinReservedRate aanpassen, naar een hogere snelheid terwijl je maar een start abonnement betaald?
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.652
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Er is bij Docsis 3.1 geen verschil meer tussen Docsis en EuroDocsis.
Het stond me bij dat ik dat inderdaad ergens opgepikt had, maar ik kon het gisteren niet zo snel terug vinden. Dat verklaart wel de vreemde specificatie die ik op de avm site bij een Fritz!Box zag: "Ondersteunde standaard: Eurodocsis 3.0 en Docsis 3.1".
Ik dacht even aan een tikfout, maar dat is dan toch bewust zo opgeschreven. EuroDocsis 3.1 bestaat feitelijk niet als een aparte standaard. ;)
 

Dutchman01

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 sep 2007
Berichten
203
Laatst bewerkt:

Joop49

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 mei 2021
Berichten
3
De uitspraak van de geschillencommissie, inclusief het tussenadvies, staat op:
 

Shadowranger

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 feb 2008
Berichten
568
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Heb de uitspraak gelezen, maar het is imho nog geen gelopen race, mede door de concept beleidsregels van ACM waarover ook al jaren gesteggeld wordt over de openstelling van de kabel voor concurrentie.

Het blijft een welles-nietus spelletje over wat nu de werkelijke aansluitpunt is voor netwerkdiensten. Seq denk ik dat dat idd het modem is dat door de ondernemer (Ziggo?) ter beschikking wordt gesteld bij afname van het abonnement. Alles wat daarachter wordt aangesloten is voor de consument, zoals een eigen router. Ik ben geen jurist, maar benader het alleen op logische wijze.

Dat de kabel, door degene die de zaak aanhangig heeft gemaakt, vindt dat de in huis aangesloten kabel wordt aangemerkt als A(bonnee) O(vername) P(unt) staat daar los van, zonder modem heb je geen netwerkverkeer alleen signaal waar alles inzit. Ziggo heeft e.e.a. ook in haar algemene voorwaarden op die manier verwerkt dat je "verplicht bent" een modem van hun te gebruiken. Of je nu leuk vindt of niet.

Juich niet te vroeg.
 
Laatst bewerkt:

catastrofus

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 mrt 2008
Berichten
4.765
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Wat ziggo wil vwb modems richting hun klanten (eigen voorwaarden en zo) is ondergeschikt aan wat de ACM wil wat ziggo doet mbt die eigen modems.
Ik vind een modem van ziggo prima want (ook) ik gebruik een eigen router.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.693
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik vrees voor die voorstanders dat het inderdaad nog lang niet een gelopen race is. Ik zie nog een heel lange weg van hoger beroep voor me.
In feite is wat men wenst volgens mij te vergelijken met mensen die eisen dat ze zelf in de tas van de postbode mogen graaien of er iets voor hen tussen zit. Waarbij ze dan onvermijdelijk van alles zien m.b.t. afzenders etc. bij post voor de buren. Zouden we dat dan ook zomaar toestaan? Over privacy gesproken.

Dat bezwaar is er niet bij KPN, waar iedere abonnee z'n eigen aderpaar heeft. Volgens mij zou dan bij Ziggo als dat eigen modem uiteindelijk na uitspraak van de hoogste rechter toch moet worden toegestaan, dit alleen onder voorwaarde plaats vindt als het eerst door Ziggo wordt ingesteld. Maar wat blijft er dan nog over van die eigen keuze?